De Mihai Eminescu si Veronica Micle nu ai auzit? Eminescu a iubit-o cu toate ca nu era la același nivel intelectual cu el, deci da, exista si astfel de oameni/ genii. Dar majoritatea precum Albert Einstein, Napoleon Bonaparte s-au căsătorit, au iubit femei cu un intelect mediocru, sa zicem, ca slab nu era, insa au fost atât de dedicati muncii/ descoperirilor încât au divorțat si au murit singuri.
Dar eu nu cred ca poți iubi pe cineva care este opus din toate punctele de vedere cu tine sau foarte inapoiat mental. Trebuie sa existe ceva comun, pe aceeasi lungime de unda, spre exemplu Einstein-Mileva, ei s-au cunoscut datorita pasiunilor comune (amandoi erau studenți la Politehnica/ Matematica-Fizica) deci uite ca total banala nu e tipa. Iese si ea cum poate in evidenta.
Asa la cald nu-mi amintesc de nevasta vreunui mare geniu de sex masculin, de exemplu.
sigur ca exista exceptii in care un destept a luat o taranca, dar asta pentru ca probabil a gasit ceva in personalitatea ei. pentru ca despre asta e vorba, sa gasesti acel ceva in cineva.
dar altfel, ai auzit tu ceva remarcabil despre nevasta lui lenin, stalin, jobs, gates, einstein, tesla, confucius, napoleon, cicero, nebuchadnezzar henry VIII? henry al VIII-lea a avut 6 neveste iar singurul lucru prin care au ramas in istorie au fost executiile lor si divorturile de rege.
Prima femeie a lui einstein a fost fizician iar napoleon a avut numai ducese, iar ducesele primeau o educatie aparte.
n-au intrat in istorie pentru inteligenta lor dar nici mediocre intelectual nu erau.
Poti sa fii considerat geniu si cu un IQ mediocru. In special literature este plina de oameni cu o inteligenta mediocra dar considerati genii multumita activitatii lor creatoare.
Napoleon a avut o singura "mare iubire", pe Joséphine de Beauharnais, o aristocrata de nivel mediu, divortata si cu doi copii. Deci se poate: geniu + femeie normala.
Au fost cazuri, insa eu cred ca daca esti inteligent, esti atras de persoanele inteligente.
Consider ca la baza oricarui geniu se afla o doza de nebunie (mai mica, sau mai mare).
Hitler a fost un geniu (unii zic malefic, eu spun ca realitatea zilelor noastre o confirma ca benefic), iar Eva Braun, femeia inimii lui, era banala dpdv al IQ-ului.
Shakespeare, a avut-o pe Anne Hathaway, o mandra de la tara, de prin Shottery.
Goethe... Eh, dracul asta, se pare ca pusese ochii (si altceva) pe suava Frederike, o fata cu trairi simple, fiica a unui taran obisnuit.
Or mai fi si altii. Trebuie sapat putin in trecutul lor.
Imi place postarea asta a ta. Mai revigoreaza categoria asta devenita insipida.
filipoo întreabă:
AvalohAlyn întreabă: