| SaveTheNature a întrebat:

Ma puteti incuraja sa ma intorc in Romania?(incuraja nu descuraja)
Sunt in Anglia si vreau sa ma intorc in Romania.De ce?
-nu mai suport oamenii imbracati la costum cu suflet de roboti
-vremea e de **** (ploua mereu), daca nu ploua e innourat
-mancarea e de rahat indiferent de unde o cumperi.(plastic)
-e mare aglomeratie, toata lumea se grabeste
-e posh(numai bani au toti in cap aici, si mi-e deja sila sa vad atatia oameni cu bani gandindu-ma ca in africa se moare de sete, nici apa nu au aia.
-munca, azi ai maine nu mai ai, nesigura.
-oamenii sunt falsi(iti zambesc la magazine-doar pentru ca le cumperi marfa, dar in sinea lor de abia asteapta sa le parasesti tara-emigrantule! marsi acasa ca ne furi locul de munca.
-nu au relief(nu au, totul e plat), cu unele exceptii.
-prea multi drogat, mult prea multi, prea multe curve(sodoma).
-prin spitale e curat, au de toate, dar nu te baga in seama decat daca esti intr-adevar grav,
-ei nu isi respecta batranii, nimeni nu face loc batranilor sa stesa jos, aproape nimeni.
-Baile sunt infectesad, ei sunt cam nespalat
-Oare de ce arata la televizor atatea lucruri bune despre ei? m-i se face sila.
-Nu prea ai voie sa faci nimic, deci care e democratia?
-Si apropo sunt cu toata familia aici(suntem 7) plus vreo 5- 6 prieteni Dar aceasta tara e monotona, plictisitoare, falsa, rece, pietroasa.

25 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nici in Romania nu e mare lucru dar daca nu aveti optiune sa lucrati si chiar nu gasiti nimic in Anglia reveniti in Romania, si eu o sa vin anul viitor de abia astept pentru ca m-am saturat de strainatate, nu gasesc de munca si a ajuns ora sa pun punctul pe i. Mama mea sufera ca o las singura dar trebuie sa-mi deschid aripile si sa imi iau zborul si stiu ca ma voi descurca in tara totul consista in a fii optimist/a si ai sa vezi ca Dumnezeu nu te lasa te rogi in fiecare noapte la el si o sa te ajute, o sa ne fie bine iti zic eu. Bafta in viata.

| PRamona a răspuns:

Wow in tot ce ai zis este tot adevarat o prietena de-a mea mi-a zis aceleasi lucruri ...chiar ai dreptate! Eu zic sa te muti oriunde vrei incat sa iti fie bine si sa te simti un cetatean adevaratwinking Mult noroc in viata!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draguta? te salut si te respect. de ziua nationala a romaniei, vino.in Romania e greu da e bine.e natural.nimic fals.romani sadea.eu camd ii aud pe astia de la televiziuni cu; in tarile civilizate.ma sufoc. daca asta e cilivizatia lor sa ma chis pe ea.mai bine in salbaticia mea unde capra neagra zburda libera, unde fazanii au impanzit viile, unde caprioarele inca umbla in carduri si unde lupul si ursul vin pana in usa bordeiului.cat despre alim ente? scumpe dar naturale.de la mama lor.capsuna mica, dar dulce.strugurii si vinul,necorespunzatori UE dar le consuma toti, iar mierea romaneasca nu e buna, dar se cumpara peste tot in evropa.nu am fost plecat niciodata, dar englezii imi par scortosi si cu un simt al umorului indoielnic.

| SaveTheNature explică:

Australia si Noua zeelanda, nu asteapta cu nerabdare imigrantii, nici o tara dezvoltata nu asteapta.In afara de Anglia am mai fost in Suedia, si Italia.si am prieteni in Germania,si unul chiar un SUA,sincer in toate tarile dezvoltate domina descrierile mele. Oamenii se amagesc singuri cu un nivel ridicat de trai, insa emigrantii tot emgiranti sunt, si vor fi mereu in plus.Banul torneaza in tarile dezvoltate.Pentru ei saracii tot gunoaie sunt, altfel stiind bine ca in multe tari se moare de foame ei continua sa se autoindestuleze, si sa saraceasca cel putin 100 de tari subdezvoltate.Ei sunt vina a ce se intampla in lume.Ei sunt"piratii din caraibe"

| SaveTheNature explică (pentru anonim_4396):

Un kilogram de vinete este 2 lire, aproximativ 100 de miii(chiar si vara, o paine e 1 pund(50 de mii),si sunt de proasta calitate,Multe dintre produsele din comert le gasesti expirate, iar la macelarii e dezgustator de murdar.Iar cel mai scarbos lucru, ei nu prea se rad sub brat si in zona intima.

| mgtow a răspuns (pentru SaveTheNature):

Cum spunea cineva in TPU, romanul e scav in orice tara s-ar duce. Mai bine sa fii roman si sclav la un patron in Romania decat peste hotare, sclav si pe langa asta luat de prost/a.

| TheCritic a răspuns:

Buna! De ce te-ai intoarce in Romania? Well...Romania este o tara frumoasa,cu peisaje unice(dăă`)dar nu cred ca e mai bine decat in Anglia.Tu ce crezi, ca oamenii iti zambesc pentru ca asa vor ei la magazine?! Zambesc ca le cumperi marfa, asa e peste tot.Mai putin aici unde,se stramba daca le vorbesti engleza si nu pe olandeza (sunt in Olanda,de ceva timp). Asta e sufletul britanicilor, mai rece, sunt mai conservatori.
Cu mancarea...o sa te obisnuiesti.Nimic nu se compara cu mancarea romaneasca dar,this is the life! Sunt unele produse care se gasesc cam oriunde in lume,inclusiv in Anglia si alea, adunate poate iese vreo mancare buna. Daca nu faci cum facem noi uneori, cand ne este dor de mancarea romaneasca:rugam un prieten sa ne puna produsele mult-dorite intru-un colethappy.
Si aici e cam plata zona plus ca de 2-3 ori a trebuit sa chem politia pentru drogatii care se rezemau de gardul curtii noastrelaughing.
Nesiguranta locului de munca este peste tot, e la fel ca in viata.Azi esti, maine nu mai esti; azi ai un loc de munca, maine nu-l mai ai.Crezi ca in Romania este totul perfect!?
Open your eyes! Ai o sansa sa fi acolo, profita de ea! Ai familia aproape, ai prietenii aproape.Gandeste-te ca eu cand am venit aici nu aveam nici prietenii, tu ii aihappy.Am venit de aproape un an si nu as mai pleca.In august eram hotarata sa plec acasa insa acum am realizat ca este cel mai bine.Gandeste pozitiv si gaseste lucrurile bune din Anglia.Am fost acolo pentru 3 luni in schimb de experiente si nu a fost chiar atat de rau.Succes si sper sa te gandesti mult inainte sa te intorci in Romania...Parerea meahappyNu pot sa iti zic acum, du-te in Romania, intoarce-te in Romania pentru ca e paradis si o sa traiesti cel mai bine.Asta depinde doar de tine si cat de bine vrei sa fi in viitor.Alege cu cap si incearca sa cantaresti fiecare decizie pe care o iei.Sa ai o viata frumoasahappy

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu ca viata e dura in tara, dumneata imi cunosti viitorul si nu ma las pana nu voi ajunge acolo, sunt in stare sa ma ridic in picioare si sa continui dar stiu ca asa va fi si voi ajunge sofer. Cu Dumnezeu inainte si optimism ca totul se rezolva, sanatate si toate bune.

| SaveTheNature explică (pentru TheCritic):

In afara de bani, ce gasesti bun pe acolo? mai esti ca inainte?

| mgtow a răspuns (pentru SaveTheNature):

Stii, acum 5 - 6 ani in Romania se traia binisor dar la cum s-a integrat in spatiul european cu toata incurcatura asta tara noasta a suferit mai ales si din cauza politicieniilor care fac viata amara dar asta nu inseamna ca orice cetatean roman o duce rau, loc de munca e pentru ca multi romani au parasit tara si nu s-au intors toti deodata numai ca salariul e mic. Dumnezeu sa te ajute poate dai de un patron de treaba si iti va fi bine gandeste-te ca va fi bine si asa va fi, varul meu la fel imi zicea in Romania se plang cei care nu au chef de munca si cersesc toata ziua in loc sa-si castige banul lui linistit. Cand va trece criza vor creste salariile si totul revine la normalitate.

| TheCritic a răspuns (pentru SaveTheNature):

Banii din Olanda, sau ce? Intr-un fel simt ca am renascut si ca iau totul de la zero.Am inceput sa imi fac prieteni si stiu ca "ceva" nu tine o viata.Crede-ma! Cat despre bani...am mici"joburi".Dau meditatii pentru germana, engleza si pian in timpul liber.Nu este tara ideala in care sa traiesc, dar incerc sa-mi-o fac mai buna pentru ca daca o sa stau sa astept, stiu ca nu o sa se intample nimic altceva decat sa se inrautateasca.Stii,odata ce ai plecat din Romania, ai plecat cu un motiv si chiar daca nu ti-a iesit din prima, nu renunta.Trebuie doar sa te straduiesti mai multhappyPoate ca m-am schimbat putin, dar cu siguranta m-am schimbat in bine si am aflat ca in viata, o persoana are si alte prioritati.Eu si familia mea am inceput sa ne implicam mai mult in viata de societate, voluntariat, etc. decat atunci cand ne aflam in Romania.

| SaveTheNature explică (pentru TheCritic):

Aaaa stiu, depinzi si de parinti, te ajuta si ei...si totul e simplu.Eu nu am sansa ta, si muncesc din greu, desi am facut si am si o facultate...`

| TheCritic a răspuns (pentru SaveTheNature):

Am 15 ani insa nu sunt genul de copil"de bani gata". Mereu am incercat sa o ajut pe sotia tatei pentru ca, cu ea imi petrec mult timp si stiu ca ea si tata muncesc din greu. Tatal meu sta doar 2-3 luni pe an acasa.Este foarte des plecat de acasa cate 2-3 saptamani in calatorii, se intoarce, sta cateva zile si apoi pleaca.Cand eram in Romania eram doar eu, ea si fratele meu pentru ca tata deja era aici.Acum,pot zice ca ne vedem mai des dar tot pentru putin timp.Financiar nu pot zice ca ma ajuta prea mult,decat cu scoala care este foarte mult,dar in rest am banii mei cu care merg la shopping, bani de cheltuiala, cand merg la bunici si combustibil...etc.Eu zic sa mai faci o incercare inainte sa te intorcihappy

| shadovv a răspuns:

Uita-te la problema din punct de vedere logic. Logica inimii. gandeste-te daca ti ar fi mai bine in Romania. Daca da atunci fa o miscare rationala si mutate inapoi. Daca dupa o gandire adanca realizezi ca nu e o mare diferenta si ca ambele tari au propriile probleme... asta e. Dupa parerea mea nu esti nonpatriot daca traiesti de parte de tara ta. Depinde ce simti, ce reprezinti si pe cine spui lumii ca reprezinti.
Mi se pare inutil sa te incurajam... daca chiar vrei sa vi atunci vino (asta e un fel de pseudoincurajare, psihologie inversa). Romania este frumoasa. Arata tuturor frumusetea deciziei tale. Bafta!

| laury4ever a răspuns (pentru SaveTheNature):

Cat de mult ma regasesc in ceea ce ai scris tu aici despre Anglia. Si eu sunt aici doar de 3 luni si deja mi-a lasat un gust amar.sad Mi-e atat de dor de tara mea, de locul meu natal. Iubesc Romania si iubesc romanii. Englezii sunt mai rai si mai ipocriti ca noi. La multi ani de ziua Romaniei si sper ca esti mandra aici ca esti romanca desi tot fug de noi, am trait`o pe propria piele. Succes! si daca ai ocazia sa pleci acasa nu te uita in urma, pentu ca in afara de bani Anglia nu are nimic. Mult succes!

| akta a răspuns:

Am si eu o experienta de emigrant in spate.M-am intors si e ok.M-am reintegrat cam greu dupa destui ani de stat pe afara, dar senzatia ca esti la tine acasa este super.

| SaveTheNature explică (pentru akta):

Unde fusesei?, Cat ai stat?, Ai deschis o afacere in Romania sau esti simplu cetatean ca toti ceilalti? Ce te-a determinat sa te introci in Romania?

| Wehrmacht a răspuns:

Nu mai bine te duci in alta tara mia frumoasa, dar nu in Romania?

| SaveTheNature explică (pentru Wehrmacht):

Tarile dezvoltate au aceleasi caracteristici cu cele descrise de mine.
Tarile dezvoltate sunt dezvoltate pe spatele tarilor nedezvoltate.(deci prin furt,eventual crima)
Dezradacinarea,oricum e neindicata, indiferent in ce tara te duci.
Un om bogat tot timpul va ajunge bogat pe spatele saracilor, asa a fost si asa va fi mereu.Cu tarile se intampla acelasi lucru.
Parerea mea.

| Wehrmacht a răspuns (pentru SaveTheNature):

Ce conteaza cum au ajuns tarile asa bogate? conteaza cum te simti in ea.

| SaveTheNature explică (pentru Wehrmacht):

Conteaza,De ce?,Cand nu l-eu pasat ca au colonizat,ucis,subjugat pe ceilalti,Nici acum nu le pasa, si fac aceleasi lucruri, dar intr-un mod mai subtil.Trebuie sa fim orbi sa nu realizam ca si acum suntem sclavii europei.Si ca africanii sunt colonizati in continuare, dar intr-un mod mai subtil.Nu o duci bine in alte tari decat in casa, unde nu interactionezi, cu fostii colonizatori.Cu oamenii ce nu se satura de imbogatire si de bine, desi in alte tari se moare de sete cu milioanele.Nu pot fi orb.In Romania aceste atrocitati se intampla, dar la un alt nivel si sub alta forma.

| AnneMary93 a răspuns:

Buna..Eu sunt de 3 luni aici singura, am doar o prietena care e cu iubitul ei, si deja ma simt foarte singura.Nici mie nu imi place aici, in afara de bani nu ai nimic.In martie ma intorc in Romania si abia astept.Trebuie sa te gandesti ca avem doar o viata si trebuie traita din plin, nu toata viata sa alergam dupa bani si cand ne ducem ce luam cu noi?

| AndreeaPsh a răspuns:

Nu stiu daca mai e de actualitate.dar sant in aceeiasi situatie, doar ca sunt in Noua Zeelanda ..greu

| SaveTheNature explică (pentru AndreeaPsh):

Sunt in Romania! e super acasa:X, din noiembrie sunt acasa. Deja scot videoclipbig grin

| AndreeaPsh a răspuns (pentru SaveTheNature):

Ferice de tine big grin. sper sa ma simt si eu la fel ca tine..desi simt ca asa o sa fie.