| RAY a întrebat:

Macroevolutie vs microevolutie? Ce e mai usor sau mai greu de acceptat?

Microevoluția este un proces de o serie de schimbări într-o singură specie de lucruri vii, care sunt observabile într-o viață. Puteți vedea cât de reproductivă selectivă a câinilor duce la o serie de schimbări care sunt induse în rasa de câini care rezultă. Macroevoluția este procesul care are loc în mai multe mii de ani și descrie modul în care oamenii au evoluat de la primate și modul în care reptilele s-au transformat în păsări. Microevoluția duce la mici schimbări în același tip de specie, în timp ce macroevoluția conduce la crearea unei noi specii din speciile părintești.

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

"ce e mai usor sau mai greu de acceptat?"
Pai atat marcroevolutia cat si microevolutia se refera la acelasi fenomen,numit evolutie. Deci nu e ca si cand ar fi doua lucruri distincte. Nu este una mai greu de acceptat decat alta. Este un singur fenomen, daca o dovedesti pe una o dovedesti si pe cealalta, asa cum daca una este infirmata, cealalta pica si ea.

Ca o numesti micro atunci cand se aplica unei specii, sau macro cand vorbim de specii diferite este mai mult o problema de semantica. Conceptul de specie este o inventie umana utila pentru clasificarea organismelor.
In realitate nu se poate stabili cu exactitate unde se termina o specie si incepe alta. Tranzitia este continua.

8 răspunsuri:
| Steregoi a răspuns (pentru Inferno):

Nu e nici o tranzitie. Maine nu vei deveni o maimuta asa cum nici o maimuta nu devine a doua zi om. Unele asemanari intre specii indica spre stilul de a crea al unui singur proiectant adica Dumnezeu.

| RAY explică (pentru Steregoi):

Cate tampeni scrii cica din maimuta devi om

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Ce am scris si ce ai inteles tu nene.

| Inferno a răspuns (pentru Steregoi):

Delirezi.

| Steregoi a răspuns (pentru Inferno):

Dovedeste ceea ce susții.

| RAY explică (pentru Steregoi):

Delirezi grav omule ca evolutia nu inseamna asa ceva

| deadhoe a răspuns:

Asta e Steregoi de care mi-ai zis? Parca l-am mai vazut