Ca sa actionezi din intuitie si sa nu gresesti, e nevoie de ani de studiu si exersari. "Omul invata ceva, doar in momentul in care il intelege intuitiv", da! Dar a muncit, a studiat si a repetat...informatia, rezolvarea, era deja acolo, adanc ascunsa in creier.
Cu totii putem actiona din intuitie, iar 90% vom gresi! Adica o intuitie nelucrata, neexersata, nedezvoltata.
P.S. Pentru ca veni vorba:
http://www.slideshare.net/constructiiforum/razbunarea-inginerilor-12233289
Intuitia vine din interior, adica exista ceva ca de multe ori aceasta functioneaza.
Eu m-am oprit la:
"Tabloul obisnuit
este: axiome, denitii, teoreme, demonstratii"
si mi-am dat seama ca nu ma cheama Gandalf, plus ca m-am si plictisit putin, dar n-as vrea sa te supar sa aduci infernul si The All Seeing Eye pe mine...
Intuitia, da, intuitia e de belea, mai ales aia feminina. Daca se gaseste ala care sa o calculeze (decodifice) pe asta, eu ma ofer cobai.
Esti nebun daca ai impresia ca o sa citesc tot ce ai scris
P.S: Sunt inginer.
Macar ai putea spune si tu ceva inteligent...
Nu inteleg, la diferite metode de rezolvare logic ca exista si aceasta intuitie, aceasta deductie ochiometrica.
De exemplu daca exista un triunghi ale carui lungimi de laturi sunt exprimate in functie de a, b, si c sa se construiasca un triunghi ale carui lungimi sunt SQRT (a), SQRT (b) si SQRt (c). ( adica radical dina, b si respectiv c).
EU acum o rezolv folosind o veche proprietate. practic notiunile se leaga si cu cat detii un mai mare nivel de informatie/lucru, cu atat mai mult ochiometric vei putea sa gasesti solutia.
De exemplu, o conditia suficienta ar fi ca suma lungimilor celor 2 laturi ale unui triunghi sa fie mai mare decat cea de a treia. Deci, voi avea ca a+b >c. FIind numere pozitive, pot consturi un binomde forma radical dina + radicla dinb totul la patrat sa fie mai mare ca radical din c.
a+b+ 2* SQRT (a*b) mai mare decat c, ceea ce ne duce la concluzia ( SQRT (a) + SQRT (b) ^2 mai mare sau egal decat c, ceea ce inseamna ca exista un astfel de triunghi care verifica enuntul de mai sus.
"
Omul invata cu adevarat ceva, doar in momentul in care il intelege intuitiv" Da. Prin intuitie vor veni alaturi si celelalte procese psihologice.
In opinia mea definitia intuitiei este: Calcul rapid al mintii bazat pe experienta si realizat cu ajutorul vizualizarii in minte.