| LupusDei1993 a întrebat:

Marea majoritate spun că suicidul este un act de egoism de cel mai înalt grad. Chiar dacă viața ta e un chin fără scăpare. Chiar dacă oricum mori la final în cele din urmă.
"Nu, nu o face, Dumnezeu cu o iubire infinită te va trimite direct în iad la suferință eternă!"
Motivele principale, oare să fie egoism din partea celui care suferă deseori în tăcere, sau celor "dragi" care vor să trăiască în continuare, din diverse aște motive justificate?

27 răspunsuri:
| AlexandraCristinaD a răspuns:

Parerea mea este ca daca acel om sufera, are o viata grea si vrea sa isi puna capat zilelor pentru a sfarsi durerea, Dumnezeu il trimite in iad, tot la suferinta si la chin. Egoism mai degraba, e din partea lui Dumnezeu, orice persoana draga si-ar dori sa ramai in viata chiar daca ti-e greu, spunand ca iti va fi alaturi si va incerca sa te ajute. happy E doar parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Inseamna doar că esti un om lașwinking deloc puternic, nu denota altceva. Plus că, n-ai de unde să stii ce urmeaza dupa ce mori, asa că nu poti presupune. E mai usor să-ti pui lantul de gat, decat să faci fața greutatilor(pe care le are toata lumea). Suicidul nu este o alegere... Este un act de lașitate

| AlexandraCristinaD a răspuns:

Parere mea, este un act de egoism din partea lui Dumnezeu, pentru ca daca omul sufera, are o viata grea si doreste sa isi puna capat zilelor, Dumnezeu il trimite in Iad, tot la chin si tot la suferinta. O persoana draga e normal sa vrea sa traiesti, ca oricare alta, spunand ca iti va fi alaturi si va incerca sa te ajute. Asa, egoismul nu e din partea persoanelor dragi, nici din partea celui care vrea sa apeleze sa suicid. E doar parerea mea. happy

| Ineys a răspuns:

Nu, motivul e imensa prostie si imbecilitate.

| armiaso a răspuns:

In culturile crestine suicidul este privit negativ, lasitate, etc
in culturile estice, vezi cultura japoneza, este un act de onoare
din punct de vedere biblic, nu religios sau mai stiu eu ce doctrina, dumnezeu interzice suicidul,
din punct de vedere uman exista pareri pro si contra

iar din punct de vedere pragmatic, cauti motivul suferintei si daca este unul de natura psihologica il repari 100%, iar daca este unul de natura fiziologic si nu se poate repara 100% incerci sa il atenuezi pe cat mai mult posibil.

| Bizon95 a răspuns:

SINCER, este un act de lasitate in primul rand, nu doar de egoism

iar, cand ajungi la momentul respectiv, ar trebui sa te calmezi, dupa care sa gandesti la rece toata treaba, fara sa te lasi influentat de sentimente sau disperare, 99. 9999999999999% ca o sa vezi ca nu merita, DELOC

iar exceptiile sunt atat de mici, ca, confirma regula ABSOLUT, de gen a venit razboiul nuclear, eu nu am murit de la explozie, dar e clar ca sunt iradiat (vomit, imi cade parul, etc.) NU AM UNDE SA MA DUC, pentru ca au murit toti, pretudindeni, iar totul e iradiat in jurul meu, abia atunci e mult mai bine sa imi trag un glont in cap acum, decat sa mor in chinuri in 2-3 zile (dupa Hiroshima au murit de 10 ori mai multi oameni DUPA explozie decat in explozie, din cauza iradierii)

incerc sa te fac sa iti dai seama cat de mare e exceptia de mai sus, sper ca reusesc

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Ineys):

Se sinucid și genii. Pot da o listă lungă.

| LupusDei1993 explică (pentru Bizon95):

Nu am motivația să o fac, vorbesc în numele celor ce chiar duc asta la bun sfârșit.
Eu dacă o să am tentativa să mă sinucid, 99% simt că o să fie un eșec și că îmi fac chiar mai rău. Mai ales că am o istorie destul de ciudată că până și moartea fuge de mine.

| Bizon95 a răspuns (pentru LupusDei1993):

Da, deh, asta e viata

insa, sper ca ti-am descris destul de bine ideeawinking

| Ineys a răspuns (pentru sadrian46):

A avea un IQ mare nu inseamna ca nu esti prost.
Prostia se manifesta in multe feluri, si la genii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Ineys):

Nu te omori de deștept sau de prost, ci pentru că suferi. Dacă discutăm în termeni de IQ, ar fi vorba de EQ- Emotional Quotient, inteligența emoțională. Iar aceasta nu ca indice numeric ci ca trăire, experiență de viață. Când suferi evaluezi viața în alți termeni decât cei logici, cu care măsori IQ-ul. Putem face pe tema asta o nouă teorie despre sinucidere eu cu dta.

| christine99 a răspuns:

De parca am trai 500 de ani, stai linistit/a ca maine, poimaine imbatranesti si mori. Traieste-ti viata si cauta-ti un scop. Si daca vrei sa mori macar doneaza-ti organele pentru sutele de mii de oameni care vor sa traiasca in continuare.

| Teffan a răspuns:

Parerea mea este ca sinuciderea reprezinta cea mai suprema forma a curajului.
Curajul dus la paroxism, avand in vedere ca moartea semnifica cea mai mare frica a umanitatii si nu numai.

Adeseori, suferinta poate sa fie dusa la extrem.Suferinta naste un surplus de ego si atenueaza orice fel de sentiment legat de lumea exterioara.Tot ce te intereseaza este propria suferinta.Nici n-ai cum sa-ti mai pese de ce e in jurul tau.Degeaba zic unii:gandeste-te la cei care te iubesc.N-ai cum, esti anesteziat din punctul asta de vedere.

In ciuda acestui fapt, sa te sinucizi, chiar si din cauza unei suferinte ajunsa insuportabila, mi se pare un act de curaj suprem si in niciun caz lasitate.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Marea majoritate spun că suicidul este un act de egoism de cel mai înalt grad.
Nu, marea majoritate nu spune asta. Când dta susții asta, nu afirmi un fapt, ci emiți o propoziție provocatoare.
Chiar dacă viața ta e un chin fără scăpare.
Cine spune asta? Este părerea ta?
Faci poezie emo?
Dumnezeu cu o iubire infinită te va trimite direct în iad la suferință eternă?
Din nou poezie? Cine te trimite, Dumnezeu sau popii, despre ce vorbești?
Din ce nemestecate gânduri faci salată de cuvinte și le vinzi ca salăți din grădina ursului? Dă-ți singur o palmă, ca să te trezești.

| Nilsson a răspuns:

După ce ai hulit pe Dumnezeu în toate felurile acum te prezinți ca cel mai mare avocat al sinuciderii.
Ca să vadă și lumea ce fel de oameni sunt hulitorii, nu-i așa?
Satana, după ce îi împinge la păcat le da gândul să o rupă cu viața ca nu cumva sa se pocăiască între timp și să le piardă sufletul.

| sabin89 a răspuns (pentru Teffan):

Mai întâi, nu există forma "cea mai supremă". Adjectivul "suprem" nu are grade de comparaţie. Nu se poate spune "mai suprem", nici"cel mai suprem", ci, simplu, "suprem".
Apoi, gândeşte-te că ideea pe care o lansezi este una periculoasă. Ea este aceea care îi motivează pe teroriştii sinucigaşi.

| christine99 a răspuns (pentru Teffan):

Daa esti cel mai curajos laughing de asta daca te duci la un spital si spui ca ai ganduri sinucigase au dreptul( poate chiar obligatia) sa te interneze la psihiatrie. Curaj e sa muncesti si sa aduci bucurie cuiva pe aceasta planeta, nu traim doar pentru noi, chiar daca societatea asta debila iti baga multe chestii naspa in cap.

| LupusDei1993 explică (pentru Nilsson):

Ca să "hulesc" sau jignesc pe cineva sau o chestie reală îmi trebuie o dovadă palpabilă ce dovedește existența reală al acelei ființe sau obiect. Până atunci e ca și cum inventez faza cu Moș Crăciun cu paiul în fund. Și totodată, nu susțin sinuciderea/eutanisierea fără un motiv bine întemeiat, cum ar fi o boală incurabilă ajunsă la nivel înalt spre exemplu.

| LupusDei1993 explică (pentru christine99):

Deci provider basically, dar problema e că munca se găsește din ce în ce mai greu datorită suprapopulației.

| Teffan a răspuns (pentru sabin89):

"Mai întâi, nu există forma "cea mai supremă". Adjectivul "suprem" nu are grade de comparaţie. Nu se poate spune "mai suprem", nici"cel mai suprem", ci, simplu, "suprem". "

Asa e, scuza-ma.

"Apoi, gândeşte-te că ideea pe care o lansezi este una periculoasă. Ea este aceea care îi motivează pe teroriştii sinucigaşi."

Nu indemn pe nimeni la suicid.
E doar o observatie.

Am expus si o alta perspectiva:perspectiva mortii.
Sinuciderea se arata ca o victorie a mortii asupra vietii.
Din perspectiva mortii, sa invingi viata prin forte proprii denota curaj.Nu toata lumea este in stare sa se arunce de la etajul 7, indiferent de gravitatea suferintei.
Din nou, avand in vedere ca frica de moarte reprezinta cea mai puternica frica, sinuciderea apare ca un act de "eroism".

Iar teroristii, care in marea lor majoritate sunt musulmani, sunt influentati de doctrina islamica.Motivatia lor e Allah si jihadul.

| christine99 a răspuns (pentru LupusDei1993):

In Uniunea Europeana se gaseste de munca, in functie de pretentiile tale, cu cat ai pretentii mai mari cu atat gasesti mai greu laughing multe suferinte ale omului se trag din sistemul in care suntem (individualism exagerat, neoliberalism, teocratie in alte parti ale lumii). Probabil mai multi ar fi fost de acord cu intrebarea ta daca ai fi pus-o cu referinta la oamenii in varsta care de obicei vor suferi de boli fara tratament, de exemplu Alzeihmer sau paralizie si ce o mai fi, aici sunt de acord cu terminarea suferintei.

| Ineys a răspuns (pentru sadrian46):

Exact la EQ am vrut sa ajung. Geniile simt ca nu se integreaza corect in societate. Orice ar face, ei simt ca locul lor nu e printre ceilalti si de aici se ajunge la sinucidere in mare parte. Chiar daca unii au avut familii si copii si toate cele, tot simteau un gol care nu putea fi umplut.
Totusi, e pacat ca EQ-ul uneori dicteaza IQ-ului si se ajunge in astfel de cazuri.

| LupusDei1993 explică (pentru christine99):

Nu uita faptul că oricând poți căpăta o boală terminală indiferent de vârstă. Mai ales copii ce mor eventual de cancer, dar cu multă, multă suferință până la acel punct. Un accident grav te face infirm pe viață, de ce să nu mă sinucid în acel caz?
Neoliberalism, tipic celor ce se cred White Supremacists, ultra-nationaliști și conservatori dar de fapt sunt puțin nazi.

| Nilsson a răspuns (pentru LupusDei1993):

Sinuciderea și eutanasia sunt lucruri diferite, dar trecând peste această lipsă de coerență a ta, n-ai decât să te duci prin saloanele spitalelor să strângi semnături pentru legalizarea eutanasiei, să îmi spui și mie cum te primesc bolnavii.

"Că să jignesc pe cineva sau o chestie reală îmi trebuie o dovadă palpabilă ce dovedește existența reală al acelei ființe sau obiect."

Adică dacă îl înjuri pe Ceaușescu dar nu crezi că a existat ci că e doar o legendă comunistă, pentru tine acea jignire e nulă dacă nu îți dovedește cineva existența lui?
Foarte inteligent raționamentul tău. Nici nu aveam pretenții de la cineva care crede că Dumnezeu se poate compara cu o născocire pentru copii.
Așa că dacă evit sa te mai bag în seamă de acum încolo este pentru că nu îmi place să intru în polemici cu proști.

| LupusDei1993 explică (pentru Nilsson):

"Adică dacă îl înjuri pe Ceaușescu dar nu crezi că a existat ci că e doar o legendă comunistă, pentru tine acea jignire e nulă dacă nu îți dovedește cineva existența lui?"

Adică vrei să spui că Dumnezeu e mort de 2000 de ani? Cam asta dai de înțeles prin exemplul tău mirific. Dacă e așa nu ar mai trebui să-mi fac griji că un despotic criminal și genocidal mă vrea mort dacă nu-i ofer ce vrea.

| Jus7t a răspuns (pentru Ineys):

Singura prostie și imbecilitate e în răspunsul tău.
Superficial până în măduva oaselor.
Nu o să faci tu ce au făcut geniile alea în viața asta a ta nici măcar 1% din cât au făcut ei, așa că mai ușor cu superioritatea ta intelectuală.
Ce știi tu de viață unui geniu de exemplu ca să îți permiți să arunci cu vorbe?
Iar legat de cât de puternici sunt unii emoțional, sunt și cu mult peste tine și tot fac asta.

| Ineys a răspuns (pentru Jus7t):

Alo, alo, baiatu', usor. Calmeaza-te. N-a fost vorba de mine de la inceput. Erau doar niste pareri. Daca nu esti capabil sa observi/intelegi asta, nu cred ca iti e locul pe site-ul asta. Asta e un site de pareri si atat. Nimic din ce spun eu, tu, x sau y nu e neaparat adevarat. Maturizeaza-te si mergi mai departe.

Vezi, subliniez, am zis nu CRED. Deci e parerea mea. Nu va mai invata in scoala chestiile astea elementare? Parerea mea este ca colegu... bla bla.