Păi masa de repaus rămâne la fel, evident, dar după cum bine știi, E=mc^2. Energia cinetică, adică mișcarea, e tot energie și după vestita ecuație, energia e egală cu masa, crește energia, crește masa, simplu, nu? Bine, chestia e mai complicată de atât, dar dacă vrei să te afunzi în ecuații, ai un link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mass_in_special_relativity
Bosonul Higgs are o certitudine de sigma 5, adică șansele să nu existe sunt de 1 la 3, 5 milioane.
Dacă masa ar scădea când crești viteza, ar trebui să fie tot mai ușor să capeți viteză mai mare, ceea ce înseamnă că nu ar exista limită de viteză, ceea ce e greșit. Viteza luminii e viteza maximă tocmai fiindcă masa crește și e tot mai greu să accelerezi corpul. Teoretic, la viteza luminii un corp are masă infinită și ai nevoie de infinit de multă energie pentru a o atinge.
Vezi și acest link pentru calcule, ecuații și detalii:
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/relativ/tdil.html
Masa corpului crește odată cu viteza. Dacă tot s-a descoperit bosonul Higgs, poți să-ți imaginezi că ceva zboară prin aer, cu cât crește viteza, cu atât crește și rezistența aerului. Cam așa e și cu bosonul Higgs, deși dacă oprești accelerația în vid, corpul va continua cu aceeași viteză, în aer încetinește. Analogia e bună doar din perspectiva faptului că ai nevoie de tot mai multă energie pentru accelerație, în aer fiindcă crește rezistența aerului, în vid fiindcă crește masa datorită interacțiunii corpului cu bosonul Higgs.
Da, relativ masa unui corp scade in raport cu viteza deoarece intervine forta de inertie.Si am sa-ti dau un exemplu : un obiect a carui masa este x are nevoie de o forta y pentru a fi propulsat; cu cit viteza creste cu atit forta y ar putea scadea, deci implicit si masa x ar trebui sa scada. Aici intervine acea forta de inertie, datorita ei, atit forta de propulsie cit si masa se pot modifica
Eu știam ca rămâne la fel, dar iti trebuie din ce in ce mai multa energie pentru a creste viteza. Acum toate cele trei răspunsuri sunt diferite. In ce sa cred?
Nu poti spune ca masa interactioneaza cu bosonul Higgs ci masa este rezultatul acestui boson. Lucrul acesta e valabil doar la nivel de fizica cuantica si nu la nivelul fizicii universale. Masa, o data stabilita nu mai poate fi modificata de acest boson. De exemplu : masa unui corp se modifica in raport cu viteza insa o data ce aceasta viteza e oprita corpul ramine la masa initiala.
Poate ca realitatea poate fi privita cu bosonul Higgs, dar nu cred ca este adevarul universal. Din nou teoria dualitatii, dar oricum multumesc.
Masa unui corp nu scade in raport cu cresterea vitezei(apropiata de viteza luminii).
In teoria relativitatii se refera la faptul ca masa creste o data cu apropierea de viteza luminii.
Atunci cand un corp se apropie de viteza luminii, masa lui creste foarte rapid, astfel incat este necesara din ce in ce mai multa energie pentru a-i mari viteza. Obiectul nu poate atinge viteza luminii, deoarece masa lui ar deveni infinita si din echivalenta masei si energiei rezulta ca ar fi necesara o cantitate infinita de energie pentru a atinge viteza luminii.
Masa unui corp creste nu scade vezi e=mc2
(Mai specific, formula se traduce prin faptul ca energia este egala cu masa inmultita cu viteza luminii la patrat. Desi pare simpla, ecuatia relativitatii are implicatii profunde, cum ar fi regula ca nici un obiect care are masa nu va putea vreodata sa depaseasca viteza luminii.
Aceasta deoarece energia totala a unui obiect creste pe masura ce creste si viteza. Pe masura ce un obiect se apropie de viteza luminii, masa sa se apropie de infinit. Aceasta inseamna ca ar lua o cantitate infinita de energie pentru a accelera un obiect pana la viteza luminii.)
sursa http://www.atitudinea.ro/articole/Diverse/Ce+inseamna+E%3Dmc2+%3F
ps profl-blog
Daca stii engleza am sa-ti propun sa mai ciesti si ceva alternativ si sa vezi ca mai sint si alte explicatii logice in afara de Teoria Relativitatii. http://www.reciprocalsystem.com/dbl/ vezi "The Neglected Facts of Science " capitolul 4 "Speed Limits " poti citi toata cartea ca e foarte interesanta.
Exemplu : sustine teoria lui Tesla care spune ca viteza luminii este mai mare decit cea pe care o cunoastem; ca relatia spatiu -timp nu poate exista decit in relatie cu miscarea; spune ca Teoria Relativitatii nu are decit fundament matematic corect iar in realitate aceasta teorie nu se poate aplica; spune ca gravitatia e o relatie intre miscare si energia electromagnetica; ca masa nu poate creste in raport cu viteza; bine inteles ca la toate aceste afirmatii aduce in sprijin dovezi.
Incearca sa citesti si aceasta teorie, eu nu cred in ea dar merita ca e interesanta : http://bibliophyle.wordpress.com/tag/immanuel-velikovsky/