Vid=nimic.
Vid concentrat=nimic concentrat.
Materie=ceva.
Materia e vid concentrat?=Ceva e nimic concentrat?
Răspunsul meu este nu. Mai ai alte întrebări care necesită doctorat pentru a le înțelege?
NU
materia e formata din atomi
vidul e format din "nimic"... relativ (cel putin in universul asta nu exista "nimic" nicaieri in spatiul cunoscut, pe peste tot exista quanumul spatiu-timp dovedit negru pe alb de Einstein si teoria relativitatii extinse)
Nu exista vid perfect asa cum bine ai spus. Eu nu vorbesc despre vid perfect. Vidul perfect nu contine nici un fel de energie.
In intrebare nu m-am referit la vid perfect lipsit de orice forma de energie.
Intr-adevar vidul perfect este echivalent cu zero care ori de cate ori este adunat cu el insusi tot zero este rezultatul.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Univers
"Energia întunecată, care este energia spațiului gol și cauzează accelerarea extinderii Universului, reprezintă restul de 68, 3% din conținut."
"Universul are, de asemenea, regiuni vaste de relativă goliciune; cel mai mare vid cunoscut, măsoară 1, 8 miliarde de ani-lumină (550 Mpc)."
"Pe baza echivalenței masă–energie, densitatea energiei întunecate (~ 7 × 10−30 g/cm3) este mult mai mică decât densitatea materiei obișnuite sau a materiei întunecate."
Materia obișnuită și forțele care acționează asupra materiei pot fi descrise în termeni de particule elementare.[102] Aceste particule sunt uneori descrise ca fiind fundamentale, deoarece au o substructură necunoscută și nu se știe dacă ele sunt sau nu compuse din particule mai mici.
Si te durea atat de tare sa specifici?
Sincer, ce rost are intrebarea daca stii raspunsurile?
Scuze ca n-am specificat in intrebare la ce fel de vid ma refer.