Cam tarziu vin cu raspunsul... In fine, am vrut sa spun ca e normal ca atunci cand faci ceva care iti place, sau ceva care nu este considerat o obligatie (de asta de cele mai multe ori scoala pare o povara, pentru ca "trebuie sa ma duc", "trebuie sa invat", etc.), timpul sa zboare mai repede. Asta a vrut sa spuna si Einstein, prin citatul de mai sus. Analogie:
"Daca stai cu o fata frumoasa, o ora ti se va parea un minut" = "anul acesta.la liceu*primul an* parcă totul trece prea repede, cele 7 ore se termina foarte repede"
si "dar daca stai cu mana pe o soba incinsa, un minut ti se va parea o ora" = "Anul trecut aşteptam atat de mult să se termine fiecare zi.şi parcă o zi pentru mine era o săptămână"
PS: ceea ce am vrut eu sa spun n-are nici o legatura cu cine stai in banca, se refera in general... Einstein a spus asta din punctul lui de vedere, a oferit o perspectiva subiectiva unei teorii obiective, generale.
Acum ai inteles?
Nu numai tie ti se pare ca trece repede timpul la liceu, ci majoritatea celor carora le place la liceu, pentru ca acolo sunt, cum zic unii, ''anii de neuitat''. Asa caa, e bine sa pretuiesti fiecare minut petrecut in liceu si sa nu va faceti grupulete >.>. Have fun!
Exact,poate o fi şi din cauza că mi-am făcut foarte mulţi prieteni, şi mă distrez în ore *nu ridic mâna, ci râd cu colegul de bancă*
Nu doar pentru tine trece repede timpul ci pentru toti.De obicei cand te distrezi timpul trece mai repede.Si eu as da orice sa mai fiu in I-IV(sunt in clasa a VIII-a). Ideea este sa iti traiesti viata in fiecare clipa ca si cum ar fi ultima. Bucurate de anii de liceu.Sunt cei mai frumosi.
Ti se pare, tu anticipezi asa timpul, bucura-te de liceu, de fiecare clipa, chiar si in momentele in care vrei primi note de 3 si 4, sau 2 sunt cei mai frumosi ani
Mulţumesc tuturor
O să vă dau la fiecare vot, nu pot alege răspunsul pentru fundă, îmi e prea greu
Akuryo,numai eu am putut sa fiu foarte happy si sa rad toata ziua cand am luat un 2. Asa este, la liceu sunt cei mai frumosi ani...si pentru ca ai prieteni,te distrezi, esti parte a ceva nou, de asta timpul trece asa de repede.Cand ai dori, cand esti singura? Poate ca intr-a 8-a,anul trecut timpul trecea repede pentru ca vroiai sa incepi liceul, sau pentru ca fara sa-ti dai seama, te-ai saturat de fostii colegi/scoala/profesori sau pur si simplu de acea atmosfera. Timpul trece repede pentru toti.Eu acum sunt a 10a,si recunosc:ABIA AM ASTEPTAT SA INCEAPA SCOALA.Nu ai ce regreta,timpul oricum nu se mai intoarce,asa ca nu sta degeaba regretand ce a trecut,ci bucura-te din plin de fiecare clipa traita,la liceu, acasa, sau pe afara.
Confrom teoriei lui Einstein ( nu vreau sa par plictisitor da iubesc fizica. ) timpul este relativ timpul este determinat de spatiu in care te afli. A si daca vrei sa-ti raspund mai pe intelesul tau... Pai poate ai prieteni buni si ore ca iti plac... si cand te ditrezi timpul trece mai repede
Pai e ca teoria relativitatii formulata de Einstein, explicata, tot de el, cam asa: "Daca stai cu o fata frumoasa, o ora ti se va parea un minut, dar daca stai cu mana pe o soba incinsa, un minut ti se va parea o ora"
Buna MyObsession! Stiu ca nu e legat de intebarea pe care ai pus-o, dar vroiam sa stiu la ce profil esti de te distrezi asa de bine, ca vreau si eu distractie cand voi fii la liceu
Sunt pe profil bilingv engleza Si la liceu o sa te distrezi mereu,indiferent daca esti pe setiinte, filo, mate info
Mie mi se pare invers ca timpul trece greu.Sunt in clasa a 8a si o ora trece ca 2 sau chiar 3 nu stiu de ce dar acasa trece ca vantul m-am saturat de scoala! Si pentru intrebarea ta poate tie iti place scoala,profesorii, colegii, etc.La ce profil esti?
Scuze că dau răspunsul târziu, dar contul acesta e suspendat de abia mâine îl am din nou
Sunt pe bilingv engleză.
Aha inseamna ca iti place engleza foarte mult de nu te plictisesti si asta este foarte bine pentru ca mie nu-mi place asa de mult.Mie imi place mai mult franceza.As vrea sa merg la un liceu cu mai putina mate adica la profil filo sau stiinte sociale.Ce mi-ai sugera? In liceul tau stiintele sociale sunt simple sau filologia?
Filologia se ocupă pe multă română, faţă de ştiinţe care e mai greu, o să fie greu să îţi alegi în primul rând facultatea. Faci mate 2 ore pe săptămână până în a 12 a, biologie doar o oră pe săptămână în a 9 a şi a 10 a, 2 ore de fizică şi una de chimie la fel . Apoi ai 4 ore pe săptămână la română,informatică n-ai, doar TIC, engleză 4 ore pe săptămână,logică, geografie, istorie 2 ore la fiecare pe săptămână,aşa are un amic de al meu ^.^. Dacă vrei neapărat fără mate ţi-aş recomanda da, filologie Să nu te duci la filologie bilingv că faci engleză, eu am 5 chiar 6 ore pe săptămână de engleză +latină şi germană dar mai puţine.Am mate 2 ore,fizică una,bio una,chimie una, română mai fac, iar din a 10 a scap de mate,fizică, chimie, bio şi trec la istorie şi geografie în engleză.
Am inteles.Deci zici ca e mai bine sa merg la filo desi se face mai multa romana? Pai am auzit de la o colega ca daca merg la filo imi da de citit carti multe si de povestit.Asa-i?
Silwian37 întreabă: