Intelepciunea este sa stii care sunt faptele indisputabile si ce trebuie pus sub semnul intrebarii. Una fara cealalta nu merge.
Se pare ca, eu sunt unul din prostii TPU (am dat peste 37 mii raspunsuri pana acum si doar 70 intrebari).
Kundera s-a gandit cu "logica cablata".
Incep sa cred ca Sierra si Kudera au luat cina impreuna candva, a fost prima si ultima oara cand Kudera a acceptat asta.
E bine sa pui întrebări dar e bine sa și mai ai câte un răspuns dacă aștepți ca alți să îți răspundă la tot tu ca om de ce mai ai nevoie de creier?
Cei care au intrebari la multe, studiaza mai mult. Studiind mai mult au si mai multe cunostinte in multe domenii. De aceea dau raspunsuri la mai multe (la toate nu poate da nimeni raspunsuri). Stiu! O sa para ca ma laud dar asta-i adevarul. De-a lungul vietii am trecut prin mutari repetate. Cu aceasta ocazie am pierdut cel putin 300-400 de carti (cand am facut partajul, le-am daruit unei biblioteci din cauza spatiului sau furate). Acum 2-3 ani am chemat salvarea. Doctorita de pe salvare a ramas mirata cate carti am si m-a intrebat: "Le-ati citit pe toate"? Nu i-am mai explicat ca in viata mea am mai citit mii de carti de la bibliotecile la care eram abonat. Asta este o varianta. Mai sunt si din cei ce vor sa para destepti si astia se cunosc: dau raspunsuri in orice domeniu si daca-i contrazici te blocheaza sau daca le dai argumente o tin pe a lor.
Este o aberație, într-adevăr, dar fiindcă este comentată pe net, am zis să o comentăm și noi un pic. Nu e o întrebare la care să se poată veni cu un răspuns clar și unic. Nu e ca și cum am vorbi despre alb și negru. Putem privi problema din multe unghiuri și de aceea se pretează la comentarii.
Unele răspunsuri încep cam așa: "Mă băiete, ce cauți tu la ora asta aici, când ar trebui să dormi? Ia, fuguța la culcare!" Bineînțeles, astfel de răspunsuri nu sunt ca rezultat al citirii multor cărți
Omul prost cu adevarat e sigur 100% ca le stie pe toate!, nu-si pune niciodata intrebari caci el are deja PROPRIILE raspunsuri la tot & toate! Deci, de ce ar avea nevoie de intrebari?!
DE CE sa ajunga la o DEZBATERE pasnica, sa-si analizeze propriile ganduri si sa le compare cu a altora?! DACA CU SIGURANTA! DOAR EL ARE DREPTATE! - FARA A ADUCE ARGUMENTE VALIDE!?! : ) ( sa nu zic argumente ce nu pot fi combatute!, ca daca indraznesti, te bate el pe tine! )
( Acelasi lucru e valabil si cu nebunii! - si ei daca vad ceva, aia e!, alta nu! - desi 10 medici le spun ca nu-i asa!
Concluzia : Omul prost se considera singur Geniu, nu asteapta confirmari din partea celorlalti! Daca el stie ca e, E! SI PACE!
De ce ar mai avea nevoie de confirmarea altora?!
Degeaba el abia a facut cateva clase, si a ramas repetent la majoritatea, el tot stie mai multe CACI ARE SCOALA VIETII! ( cam asa iti dai seama pe Facebook cate genii avem in Romania! - Asa se numara bobocii! )!
Apoi, mai sunt geniile care intreaba si ce hartie igenica sa foloseasca, - bine, unii o fac doar sa fie siguri! - nu vor sa riste nimic! - da' na! fiecare cu nedumeririle & necazurile lui!
Concluzia finala: Un echilibru nu strica!
Echilibrul inseamna intodeauna Putere, Disciplina si Inteligenta!
"...am mai citit mii de carti de la bibliotecile la care eram abonat."
Chiar mă bucur să aud asta. Eu am avut impresia că dacă ești militar, sigur nu ai citit multe. Am omis faptul că între militar și polițist/milițian poate fi o diferență cât de mare. Mai ales că - fac o legătură acum - am un unchi care este maior și are o cultură impresionantă. Și eu sunt un om al cărții, dar nu, nu am citit nici o cincime dintr-o mie. Era unul pe net Mihai Neamțu, și el un mare pasionat de carte. Îmi plăcea să-l ascult. Dar a dispărut, nu știu de ce.
Mulți oameni nu realizează valoarea lecturii, ce mult te poate cizela aceasta ca om. Îi auzi zicând: la ce-mi folosește mie dacă citesc Numele trandafirului, al lui Umberto Eco (am dat doar un exemplu)? La ce-mi trebuie să citesc fantezia unuia? Ei pun problema foarte îngust. Nu e deloc așa.
E! Am avut si sansa sa citesc in perioada in care televizoare erau putine, net nu se stia de el si singurele distractii erau un film doua pe saptamana (la cinematograf) si mai venea cate un spectacol de circ sau cu muzica populara la caminul cultural. Am avut noroc sa am o biblioteca bogata la caminul cultural (circa 3.000 de volume) si mai veneau la cooperativa. Alea de la cooperativa nu dadea nimeni bani pe ele desi erau ieftine. BPT (Biblioteca Pentru Toti) erau 5 lei volumul si nimic nu depasea 10 lei. Am facut si troc. Asta este ceva amuzant ce trebuie sa ti-o povestesc. La cooperativa se primeau oua. Era un inel si daca oul trecea prin inel primeai 60 de bani si daca nu trecea 70 de bani. Bunica mea avea peste 60-80 de gaini plus gaste si curci. Luam ouale cu galeata de 5 litri. Luam oua si pe banii luati imi cumparam carti. Fericirea nu tinea prea mult. In doua zile terminam o carte. La un moment dat, bunica mea, a gasit ascunse in casa mare circa 40-50 de carti. Nuiaua de corn (era un lemn mai rezistent, nu se rupea asa usor) era cea cu care ma "boteza". Bunica era profesor si avea "antrenament" la batut. Bataia a fost accentuata si de existenta cartii "Decameronul" de GIOVANNI BOCCACCIO. Era o carte blamata de persoanele pudice de pe vremea anilor '60.
Prefer sa ma uit pe Comedy Central decat sa mai stau la discutii cu atotstiutori. In legatura cu cealalta chestie: m-am obisnuit deja cu ideea ca nu sunt vreo inteleapta si nici nu voi fi vreodata. Sunt prea simpla si multumita de "mediocritatea" mea. Nu-mi mai bat capul in legatura cu asta. Dar daca se intampla sa am cu adevarat o curiozitate caut sa-mi satisfac curiozitatea intr-un mod care sa ma duca cat mai aproape de adevar.
Foarte putini au oferit răspunsuri corecte pe situl asta, si aceia te-au trimis direct la sursa, adica au dat un răspuns certificat. Toți ceilalți, doar și-au exprimat opinia.
Cheers
Este important sa înțelegem că acum exista chatgpt și că putem oricând sa părem (pentru cei care nu prea sunt in tema cu cele mai recente tehnologii), ca fiind zei ai cunoașterii, docți și fluenți in orice subiect, creaturi atemporale care privesc de undeva de deasupra omenirii muritoare și care au nevoie doar de vânt în pânze (a se citi curent în servere) pentru a părea net superioare oricărui plebeu care folosește mai mult de 3 taste (Ctrl, c, v), și eventual și creierul, atunci când compune un răspuns.
Poți să fii sigur că orice răspuns structurat pe 5-6 paragrafe, frumos delimitate, unde se folosesc pronumele de politețe și cu "feeling" de reply de customer service, este copy paste de pe chatgpt. Daca se termina și cu "este important sa" poți să dai direct block userului sau sa ii zici in fata că e chatgepetist și să aștepți să te blocheze el.
Haaaaap*helpforyou*ciiiiiiiiu!
Scuze cred că am răcit. Sau poate sunt alergic la bullsh¹t.
Desigur, sunt din ce in ce mai multi, erau doar vreo 2-3 acum vreo câteva săptămâni, acum aproape in fiecare zi vezi cate unul nou care crede că s-a gândit la ceva la care nu s-a mai gândit nimeni până acum, (fapt care pe internet, știm cu toții că e imposibil) și că poate sa pară un "băiețel adevărat" cu gânduri proprii și personale și cunoștințe vaste, când de fapt cunoștințele se rezuma la a creea un cont pe un site, și a folosi cele 3 taste sus numite.
Iar ca sa răspund și mai la subiect, adică trecând peste AI, exista ceea ce se numește The Dunning Kruger effect. Cu alte cuvinte, cu cât știi mai puține despre un subiect cu atât ai impresia că știi mai multe și ești mai vehement și vocal in exprimarea unui "răspuns".
Iar cei care întreabă demonstrează o nevoie de a cunoaște. Desigur, așa cum ai zis și tu, daca te rezumi numai la a întreba e posibil sa ai o problemă cu a asimila informațiile pe care le consumi. Aia e deja altă poveste.
Oricum ar fi, activitatea sau statisticile de pe TPU sunt prea irelevante (de cele mai multe ori) pentru a putea localiza un user într-o categorie sau alta. Că doar, slavă Domnului, (cu accent puternic pe "slavă Domnului"), există și alte surse de informare decât TPU.
Este important deci sa...
Corecte observații. "Este posibil ca" până la urmă adminii să ia atitudine. "Este important să înțelegeți" pardon, "este important să rețineți" că trebuie să avem răbdare.
Detaliat pe http://www.theopensociety.net/......e-testing/
anonim_4396 întreabă: