anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Minunile prezentate in Biblie sunt neaparat in dezacord cu stiinta?

32 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

NU! Tinand cont ca stiinta nu poate explica ce pune in miscare particulele elementare pentru a determina la randul lor campuri de forte, stiinta nu poate sa aduca argumente contra minunilor descrise in Biblie. Biblia spune ca particulele elementare si tot ce compun acestea sunt coordonate de Duhul Sfant al lui Dumnezeu. Ceea ce diferentiaza atomii intre ei sunt numarul de protoni/neutroni si electroni. Dumnezeu poate sa faca usor dintr-un atom de Carbon un atom de Sodiu. Asa se explica cum Sara a fost transformata in stalp de sare precum si celelalte minuni din Biblie.

| Aslam a răspuns:

Ce tare esti. Tu intrebi, tu raspunzi. laughing Troll penibil.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ok... Ma gandeam ca astepti un raspuns, dar se pare ca nu...

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Biblia spune ca particulele elementare si tot ce compun acestea sunt coordonate de Duhul Sfant al lui Dumnezeu."

Îmi dai și mie citatul pentru aberația asta?

" Dumnezeu poate sa faca usor dintr-un atom de Carbon un atom de Sodiu."

Deci miracolele biblice intră în domeniul pseudo-științei?

Bula
| Bula a răspuns:

Orice fenomen necunoscut, socant este tratat ca "minune" de catre necunoscatori, care nu cunosc explicatie plauzibila pentru acel fenomen.
Incet, stiinta gaseste explicatii la multe lucruri, dar in timp si in functie de evolutia cunostintelor.

Sa nu uitam, in ziua de azi, o motocicleta sau un calculator este ceva obisnuit.
Dar pentru un om din evul mediu, acestia ar fi considerate "minuni".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Aslam):

V-am dat raspunsul la intrebare in caz ca nu gasiti raspunsul ca in culegerile rezolvate de mate-fizica. Voi trebuie doar sa urmati calea pana la raspunsul corect indicat. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Citatul este la Isaia 40:26 unde spune ca Dumnezeu face ca toata armata de corpuri cosmice inclusiv particule elementare sa se deplaseze in ordine. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Potrivit cu Isaia 40:26 nici o particula elementara si corp cosmic "nu scapa" de puterea sau de Duhul Sfant al lui Dumnezeu. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Bula):

Stiinta nu are nici o explicatie plauzibila ca raspuns la intrebarea simpla "Ce pune in miscare particulele elementare." Nici macar o teorie nu a emis in acest sens. La fel nu a emis nici macar o teorie ca sa dea raspuns la intrebarea "Cum a putut sa apara prima particula elementara?" rolling on the floor

| GlowingShadow a răspuns:

Ai vazut tu sarpe vorbitor? Daca da, zi-mi specia, te rog.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GlowingShadow):

Asa cum poseda Diavolul pe majoritatea oamenilor cand injura si zic alte vorbe mincinoase rele asa a posedat si sarpele dar mai tare. Diavolul poseda oamenii care resping pe Dumnezeu in mod subtil. Nu exista sarpe vorbitor. Dumnezeu nu a facut serpi vorbitori.

| GlowingShadow a răspuns (pentru anonim_4396):

Arata-mi un om posedat de diavol, dovedit stiintific, studiat in laborator. Apoi mai discutam.

anonim_4396

Ti-am explicat cum decurge posedarea. E o forta coordonata care imprima idei fie bune fie rele. Diavolul se foloseste de aceasta forta sau capacitate de a induce ganduri rele care la inceput pot parea bune sau inofensive. Nu neaparat ca omul posedat are convulsii.

Nu mi-ai explicat nimic. Ce e diavolul? Unde e? Cine l-a vazut? Cine si unde a studiat posedarea unei persoane...si asa mai departe.

anonim_4396

Diavolul este un sistem inchis de forte cu constiinta de sine si imaterial adica o persoana imateriala care poate interactiona subtil cu gandurile omului fara ca cei din jur sa inteleaga sau sa observe o astfel de interactiune. Si eu am intampinat o astfel de forta. Cand nu aveam suficiente cunostinte despre Dumnezeu gandurile mele erau indreptate spre o directie fara sens in viata, o stare de neliniste si de nemultumire foarte puternica. Nu a fost usor sa ies din acea stare. Credinta NU e ceva ce tine de a crede CI de a CUNOASTE. In urma maririi cunostintelor despre lumea inconjuratoare recunoasterea divinitatii este mai mare. Am incercat sa ma detasez de viata mea si sa ma orientez pur si simplu spre ceea ce este in jurul meu. Asa am ajuns sa inteleg si ce e cu mine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Unde e? - pe Diavol nu l-a vazut nimeni. El este acum in atmosfera Pamantului. Apocalipsa 12. Diavolul ca si spirit NU poate fi vazut asa cum fizica nu vede din ce directie sunt coordonate fortele ce pun in miscare particulele elementare si nu pot emite o teorie unificatoare.

Bula
| Bula a răspuns (pentru anonim_4396):

Am si eu niste intrebari:
1. Cine l-a vazut pe Dumnezea sau pe Diavolul?
2. Daca Dumnezeu doreste binele lumii, de ce lasa ca Diavolul sa stapaneasca mare parte din ea?
3. Cineva ca Dumnezeu, daca a fost in stare sa construieasco intreg Universul, cum de nu a reusit sa faca oamenii perfecti?
...
Mai am multe intrebarifara raspunsuri.
Pe cele de sus le poti raspunde?

anonim_4396

1. Nu l-a vazut nimeni pe Dumnezeu si pe Diavol insa anumite forme de materializare da. Elifaz a vazut o prezenta ce l-a infricosat. Iov 4. Moise si Ilie au vazut manifestari ale lui Dumnezeu ca persoana.
2.Pentru ca Adam-Eva au trecut de partea Diavolului vrand sa cunoasca si raul. Dumnezeu le-a respectat decizia.
3.A facut oameni perfecti DAR cu libera alegere. Altfel ar fi creat roboti. Lui Dumnezeu ii face placere sa fie iubit din libera alegere.

Bula

Pai, daca le stii asa de bine, raspunde-mi, te rog la o intrebare:
Daca Dumnezeul i-a creat pe Adam si Eva (prima generatie de oameni), care au avut doi FII: Kain si Abel (a doua generatie de oameni), atunci CINE AU FOST PARINTII CELEI a TREIA GENERATII?

E o intrebare la care inca n-am primit nici un raspuns concret, nici de la inaltii invatati ale diferitilor biserici (doar raspunsuri evazive).

Bula

De unde stii ca oamenii nu au fost creati ca robotii, de cineva?
Si oamenii sunt pre-programati (genetic), invata din programele incarcate dupa ce incep sa fie functionale (nastere), iar scripturile si diferitele ideologii seamana izbitor cu programele si scriptele introduse in calculatoare si roboti.

"Dumnezeul a creat omul dupa chipul si asemanarea lui"
Iar omul a creat calculatorul si robotul tot dupa asemanarea lui. Si chipul multor roboti seamana cu cel al omului.

Te citez: "Credinta NU e ceva ce tine de a crede CI de a CUNOASTE." Singura sursa de informatie e o carte scrisa cu secole in urma de niste oameni care nici macar nu stiau ca Pamantul e pe orbita in jurul Soarelui. Afirmatia ta e falsa. Credinta tine de a crede.

anonim_4396

Niste oameni... nu vezi ca filozofezi si nu-ti pui capul la contributie? Imi pui niste intrebari stupide. Faci presupuneri stupide iei usor niste lucruri petrecute. Stiinta are multe goluri asa ca mai terminati cu stiinta asta. Asta vreau sa arat. Pentru voi stiinta a devenit un dumnezeu un idol care nu le poate explica pe toate.

anonim_4396

Credinta apare in urma cunoasterii. Dumnezeu a autorizat casatotiile intre frati si surori la inceputurile speciei umane.

anonim_4396

Cand a fost scrisa Biblia de oameni minunile erau mai multe si oamenii nu aveau nevoie sa cunoasca sistemul solar ca sa poata crede.

Bula

Credinta este starea din urma unei educatii de indoctrinare, cand cineva afirma ceva si totii trebuie sa-l creada ca si "unicul adevar, universal valabil". Asa s-a intamplat si cu credinta despre Pamant, cand s-a afirmat ca este plat si soarele se invarte in jurul lui. Dpar dupa patru secole, in 1992 a anulat aceea sentinta care l-a condamnat pe Galileo Galilei pentru crezul heliocentric pe care-l raspandea.
Daca cineva este indoctrinat, el nu va mai pune intrebari, iar rezultatele pot fi catastrofale (vezi tezele naziste si comuniste din secolul 20).

Dar tu nu-mi ai raspuns la intrebarea pusa de mine!
"Dumnezeu a autorizat casatotiile intre frati si surori" n-am citit NICAIERI!
Dupa aceasta teza, sa inteleg ca, parintii celei a 3-a generatii au fost doi BARBATI, frati (Kain si Abel)? Care din ei a nascut?
In acest caz, biserica de ce se opune homosexualitatii? Neaga Sfanta scriptura?

:O

anonim_4396

Tu nu stii sa gandesti? Nu spune nicaieri ca Dumnezeu a condamnat acele realtii si in plus nu avea cum sa se inmulteasca. Intrebarea asta o pune doar cei care vor sa arate cat de putin gandesc.

Bula

Eu tot ma gandesc.
Tocmai acesta-i motivul pentru care am pus intrebarea, fiindca NIMENI nu mi-a dat inca NICI O EXPLICATIE INDUBITABILA!

Nici tu nu-mi ai dat vreun raspuns acceptabil pana acum, doar eschivari.

anonim_4396

Nu aveau cum sa se inmulteasca altfel decat fu'tanduse cu fratele sau sora. Ce alta explicatie mai vrei? Si uite inca una suplimentara. Dumnezeu a facut o concesie cu evreii: puteau avea mai multe partenere ca de exemplu Avram o avea pe Sara infertila si inca o femeie care nu era sotia lui si care i l-a nascut pe Ismael. Motivul: Dumnezeu nu daduse o lege in acest sens si pe langa asta i-a facut o promisiune ca va fi precursorul unei natiuni. Cat despre specia umana a dat legea lui Adam-Eva: "Cresteti inmultiti-va" iar legea antiincest nu era inca data de Dumnezeu.

Bula

Da, acum incepem sa ne apropiem cu teoriile.
Scriptura spune ca Adam si Eva au avut (impreuna! ) doi fii. Creatia noua, adica OMUL, inca n-a fost perfectat si doar incestul poate explica urmatoarele generatii (poate de acolo vine si prima injuratura: "F***ti pe mama ta" big grin ), cu toate ca la animale nu s-au intamplat probleme deosebite din asta.
Mult a mai trebuit sa se inmulteasca si sa evolueze constiinta omului pana ce a putut intelege pana si cele 10 (15?) porunci, care au aparut in urma unui haos social total, altfel nu trebuiau puse ca REGULI de BAZA!
Nu degeaba a aparut istoria Sodomei si Gomorei, precum si a lui Noe, ocazii cu care s-au distrus radical, din radacini vechile "maniere". S-au gasit constructii de 3 mii de ani de inaintea lui Hristos si de peste 10 mii ani, dar din intervalul dintre aceste perioade (3-10 ani i.H.) nu s-au gasit urme.
Ce nivel de stiinta a existat inainte? Cum se traia atunci? Nu se stie. Cert este ca, istoriile distrugerii Sodomei si Gomorei descriu fenomen asemanator cu explozii nucleare. A ajuns omul sa faca arma nucleara sau a intervenit o entitatea exterioara pentru a distruge rezultatele unui experiment esuat? Nu se stie.

anonim_4396

"dar din intervalul dintre aceste perioade (3-10 ani i.H.) nu s-au gasit urme." Mai sa fie?! Oare?

"Ce nivel de stiinta a existat inainte? Cum se traia atunci? Nu se stie." Nu stii tu dar un raspuns exista: in anul 4026 ien a fost creat Adam. Mai inainte pe pamant in anumite locuri au actionat ingerii materializati. Mai citeste aici daca vrei: http://creationismulstiintific.blogspot.ro/

"istoriile distrugerii Sodomei si Gomorei descriu fenomen asemanator cu explozii nucleare." Oare? Stii tu ce e focul? Uita-te la un videoclip cu explozia unor bombe nucleare. Ce s-a intamplat acolo nu are nici o legatura cu bomba nucleara. A ars tot ce putea arde.

"rezultatele unui experiment esuat? Nu se stie." - pai experimentul ala esuat are loc si azi. Homosexualitate, lesbianism etc. Dar Dumnezeu a ales sa ii mai lase pe oameni in pace si graul si neghina sa creasca impreuna. Sodoma si Gomora avea sa ajunga un teritoriu promis urmasilor lui Avraam si de aceea i-a distrus. Dupa ce evreii l-au respins pe Dumnezeu evident ca Dumnezeu pregateste altceva: un Armaghedon in viitorul nu prea indepartat.

Întrebări similare