Intr-adevar, acest videoclip spune absolut totul legat de acesta tema.
Natura ne condamna la moarte. Priveste spre exemplu testoasele, doar 1/1000 de pui va supravietui.
In mod normal mortalitatea ar trebui sa fie mult mai mare si la oameni, numai ca omul a reusit sa se opuna naturii, dar cu repercursiuni distructive asupra acesteia.
Mereu avem de ales.
Suntem sapte miliarde de oameni.
Putem lasa cateva miliarde sa moara, asa cum cere natura, si sa nu o mai exploatam exagerat, sau, din contra, sa ne opunem mortii pauperizand toate resursele.
Prea tare animatia.
Asa s-a obisnuit lumea sa dea vina pe oameni pentru una si alta. Speciile dispar si apar. Tot noi am omorat dinozaurii si "maimuele care ne-au nascut"? Incep sa cred ca evolutia ne face rau, in sensul ca "vai, ce ochisori are cainele ala", "vai, dispar crocodilii", maine poimaine o sa spunem "vai, am omorat virusul hiv :O, ce rai sunt oamenii". Omenirea a facut si bine, atat si asa cum a putut. Oamenii nu pot distruge natura, noi suntem parte din ea, iar ea mereu are grija sa echilibreze balanta.
Eu n-am zis nimic de sentimente, stiu ca au, stiu ca au memorie, subconstient, cosmaruri, probabil si visuri, d.p.d.v. intelectual le suntem superiori, iar asta ne da putere asupra lor, ca specie.
"dar daca putem de ce sa nu protejam natura nu?", spune-le asta celor care n-o protejeaza, nu ca eu as fi vreo ecologista, dar daca cineva mi-ar pune la dispozitie pomi, copaci, sau ce plante vrea, le-as planta cu cea mai mare placere, stiu ca e alta chestie, dar vorbeam de protejat si plantele sunt baza, animalele nu imi plac, mi-e prea mila de ele.
Daca tot ai deschis subiectul cu cainii, iar tu fiind un mare iubitor de animale.tu cati caini ai acasa? sau cati ai fi dispus sa adopti pentru a ajuta la solutionarea problemei? Este tot batjocura la adresa naturii sa lasi cainii in strada in pericol, ca mai tarziu ei sa devina un pericol pentru tine.
Nu stiu daca evolutia omului a adus numai lucruri negative asupra planetei. In ultima perioada se fac investitii masive in energie alternativa, autoturisme cu motor hibrid sau electric etc.Tot noi oamenii, mamiferul cel mai evoluat probabil vom gasi solutii medicale pentru numeroase boli sau regenerare celulara artificala in viitor! E adevarat ca abia acum constientizam ca lacomia ne poate aduce in pragul autodistrugerii, dar lucrurile se pot indrepta relativ usor. Nu trebuie sa gandim asa apocaliptic (cum ne este sugerat la televiziunile romanesti).
Corect
Atat cat vom exista, sau pana vom realiza ca daca ne mai batem joc vom inceta noi sa mai existam. Asta ar fi chiar la final, cand am fi cu cutitul la os.
SI vrei sa-ti raspund la asta?
Mult si bine o sa ne mai batem joc, mult si bine.
Tie ti-ar placea sa-si bata cineva joc de tine, nu?
Nu e bine! Omul a fost facut pentru a stapani natura, nu pentru a o inrobi.
Asta e o conceptie de cac*t, si modul in care vrei sa exprimi acea conceptie e eronat. Mai consulta dexul caci a stapani presupune o inrobire.
Cine isi bate joc de mine plateste dublu sau triplu.
Natura face acelasi lucru cu specia umana, deci cred ca "nu-i place".
Omule,tu esti un cac*t! A stapani=inrobire, tu esti drept tampit! Daca in regate regele stapanea, acesta nu era obligat sa-si inrobeasca poporul (au fost chiar imparati care s-au purtat frumos cu poporul), dar tu nu stii, fiindca nu gandesti rational.
Bine ma geniule, vi tu si-mi spui cum sa gandesc.
Afla ca totul tinea de arbitrul lor, daca era sa fir cruzi, era vai s-amar de bietii oameni. Exemple ai destule.
Fiecare om e in felul lui:oameni care apara si care nu apara natura.Multi uita ca e importanta natura.Dar tu habar n-ai de asta.
Auzi,imi pare rau ca te-am insultat.NU ESTI un cac*t tampit care nu gadeste rational.M-am pierdut cu firea si vorbea gura fara mine. Dupa exprimare sigur citesti mult si e bine.Dar:
A stapani-a tine sub control (se poate realiza in orice fel)
A inrobi-a stapani in mod totalitar DOAR prin luarea in sclavie.
PS:Imi retrag cuvintele de insulta, dar n-ai dreptate.Au fost conducatori care stapaneau fara a transforma supusii in sclavi si o faceau OK.
Uite aici definitiile
http://www.ce-inseamna.ro/cuvantul/stapani/dictionar-explicativ-roman/44429
http://www.ce-inseamna.ro/cuvantul/inrobi/dictionar-explicativ-roman/17320
Intr-o zi natura va echilibra balanta ori cu o specie superioara omului, ori cu cateva dezastre, ori vom ramane fara resurse.
Cat timp rasa umana inca va mai exista, lumea va fi intr-o continua distrugere, si asta o stii si tu... de fapt o stiu toti.
UIti un lucru=noi suntem natura!-Suntem parte componenta poti sa zici ca la fel cu plutoniu sau nu stiu ce omoara mediul intr un anumit context la fel poti zice si despre noi
"pana cand ultimul peste va fi otravit, ultimul animal terestru va muri, toate fantanile vor seca; atunci omul va realiza ca nu poate traii doar cu bani"
Fara natura nu existam.Cand vom vedea cum e fara ea, o vom respecta (cred; ca doar stii:nu stii sa apreciezi ce ai pana nu-l pierzi)."Cat exista natura atat ne batem joc de ea", noi facem parte din natura, in + putem s-o avem si s-o protejam (asa cum era in trecut, in antichitate) oricat de greu ar fi.
Pana cand?
Pana cand toti "cocalarii" si toti oamenii fara creier isi vor da seama ca mult mai importanta este NATURA decat vilele, masinile, banii, manelele, toate hainele scumpe si tot "haurul" si argintul pentru care sunt in stare sa distruga toata planeta!
Deci mai exact pana cand toti incultii cu 1kg de gel in par vor pune mana pe carte!
Bafta!
Pai gândeşte-te la câte foi are un caiet la câtă mobila au oameni în casa la câte mașini polueaza aerul etc...Toate acestea au fost făcute de oameni care nu și au dat seama ca vor polua natura.
Omul uita ca face parte din ansamblul natural al vietii si implicit din natura, iar din vanitate si ipocrizie distruge in numele stiintei sau al interesului obscur. Cred ca este necesara o activitate mai sustinuta in vederea constientizarii faptului ca multe lucruri/situatii sunt ireversibile si sa actionam pentru crearea/mentinerea unei armonii cat mai mari cu toate elementele naturii.
Salut! Sti ceva, m-am saturat de tot felul de intrebari pe teme despre problemele acestei lumi pe care noi oamenii, fiinte ''supreme'' ce ne cosideram le dezbatem.
ATENTIE! Le DEZBATEM, discutam, ne dam cu parerea, mai apar si conflicte uneori pe deasupra, si sunt total scarbit de toate astea, pentru ca NOI si numai NOI NU FACEM NIMIC.
Pe net suntem nimic, afara valoram ceva, in lumea reala, nu in ceea virtuala!
Degeaba imi spui tu mie de aceasta problema cu distrugerea naturii, a mediului incojurator daca tu, eu si toti ceilalti, noi nu facem nimic, NU FACEM ABSOLUT NIMIC PENTRU A SALVA NATURA, pentru a ne salva pe noi de la autodistrugere.
Eu sincer, as vrea sa schimb ceva, dar de unul singur nu se poate.
Uneori cand ma plimbam prin parc, vedeam clase de copii care ajutau la imbunatatirea naturii, colectand gunoaiele.
Dar sti ce ma enerva cel mai mult in asta? sti? hmm? a doua zi vedeam gunoaiele la locul lor.
Ti se pare normal asta?
Exact, exact despre asta vorbeam.
Asa ca daca nu ne trezim TOTI, din transa in care ne aflam acum, si nu facem ceva in privinta asta, va fi vai de mama noastra, de fapt este vai de mama noastra, numai ca nu ne dam seama.
Trebuie sa ne rasculam, TREBUIE sa luptam pentru sansa noastra si a acestui PAMANT, care nu ne mai suporta de foarte mult timp.
Erau niste versuri intr-o melodie:
Unde ne-ndreptam? Asta este intrebarea,
Unde ne-ndreptam? Care ne este calea?
Ce avem de facut?
Pamantul se rosteste dar nu mai are mult.
Sper ca m-am facut inteles.
O zi buna!
Da este adevărat că distrugem, dar și plantăm și ajutăm.
Totuș ceea ce fac ecologiștii nu ajunge pentru mediu și de aceea ar trebui să avem grijă ce facem.
Pe tine te deranjează, dar dacă nu am distruge habitatul unor animale, atunci poate n-ai avea hamburgeri, haine, electricitate, pentru că noi nu distrugem ceva doar cu un scop. Acela de a ne răsfăța.
Vom remedia situația când nu vom mai avea resurse și vom avea o vizță dificilă. Atunci vom face ceva.
Nu stiu ce sa iti zic, dar cred ca mult timp de aici in colo vom mai face acest lucru. P utini ne dam seama cat rau putem face dintr-o simpla hartie aruncata pe jos. Spre exemplu o guma de mestecat folosita si aruncata pe jos poate fi usorconfundata de pasarele cu o bucata de paine. Cand acestea le baga in gura, ciocul lor se lipeste si nu mai pot sa manance si sa bea apa si in scurt timp, acestea vor murii...