| Archangells a întrebat:

Natura, Universul exista doar datorita capacitatii noastre de a constientiza. viermele percepe un alt Univers, albina un altul, animalele un altul iar omul un altul. Cu cat evolueaza specia..cu atat constiinta e mai evoluata si percepe realitatea de pe acel nivel de constientizare. Se investez toti banii in tehnologie care sa descopere realitatea exterioara.dar de fapt ea este produsul mintii noastre..deoarece constiinta noastra creeaza acest model holografic 3d asa zis material. de ce nu se investesc bani in cercetarea constiintei umane care percepe si recreeaza realitatea?

8 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Realitatea exterioară nu este doar produsul minții noastre. Ceea ce este în mintea noastră, e adevărat se conturează pe ceea ce percepem dar extrem de mult și pe ceea ce descoperim și știm. Ai cam dus lucrurile într-o extremă. De exemplu ai în față un cuțit. Vrei să îmi spui că dacă îți modifici percepția acel cuțit devine o pernă și când încerci să te mângâi pe gât cu ea totul va fi ok? Dacă da mult succes în a-ți demonstra teoria, cine știe poate vei revoluționa tot.

| Archangells explică (pentru T0T):

Constiinta umana, parte din constiinta Universala..asa cum o picatura de apa se trezeste si devina constienta in interiorul unui ocean. Si prostia e ca..acea picatura de apa poate sa experimenteze oricand si sa devina intreg Oceanul.dar alege sa ramana doar o picatura si sa inteleaga doar descriptiv ce e oceanul. Cam asta e diferenta dintre starile de constiinta, suflet si ratiune. Omul este ca o fantana. Poate sa contina cu atat mai multa apa..cu cat e mai adanca. Dar cand alegi de bunavoie sa astupi fantana..crezi ca o sa mai poti bea apa? Cand te separi de propriul tau interior..crezi ca o sa mai poti percepe profund realitatea. Nu. o percepi doar rational, superficial, numeric, fara sens.

| sabin89 a răspuns:

"...de ce nu se investesc bani in cercetarea constiintei umane care percepe si recreeaza realitatea?" -
Chiar dacă s-ar face asta și s-ar descoperi mai multe în domeniul ăsta al conștiinței, ce crezi că am câștiga? Oamenii vor continua să se îmbolnăvească, să îmbătrânească și să moară.

| T0T a răspuns (pentru Archangells):

Tot descriptiv o să poți privi anumite lucruri deoarece conștiința nu se modifică, lucrurile le vom vedea la fel, oricât de multe am descoperi și în acest sens, deci e tot o inutilitate. Prostia nu e legată de cât știm ci de cât suntem capabili să înțelegem. Prostia nu este legată atât de mult de necunoaștere. Oricum eu aș alege să privesc natura așa cum o percep acum decât să văd peste tot atomi, molecule etc, așa cum vezi la microscop. Percepția noastră limitată ne face să experimentăm altfel anumite lucruri. Culorile nu există, sunt percepute doar de ochiul nostru, dar totul devine mai frumos. Eu sunt un tip care se hrănește din frumos, un tip care iubește arta, iubește tot ceea ce percepe cu ochiul lui și care este conștient că este inutil să aibă mai mult deoarece mai mult nu îl va mai satisface. Mai mult nu îl va mai face să se bucure de ceea ce are în jur.

| Archangells explică (pentru T0T):

Haide sa ne hranim cu frumos pe acest grup. Suntem deja cateva persoane dornice de actiune sa facem ceva bun.
https://www.facebook.com/......5728115805

| sublime89 a răspuns:

E adevarat ca fiecare specie sau individ vede lumea in felul lui, si percepe realitatea putin altfel, dar asta nu inseamna ca nu exista o realitate exterioara obiectiva, la care ai putea sa ai acces prin metoda stiintifica, sa zicem. Tocmai acea realitate exterioara a dus la aparitia noastra si a vietii pe Pamant. Te-ai gandit vreodata cum era inainte sa existe oameni? Daca n-ar fi existat o realitate exterioara, atunci n-am fi avut un cadru in care sa aparem.

| WR104 a răspuns:

"Natura, Universul exista doar datorita capacitatii noastre de a constientiza."
Fals!
De fapt tot ce ai scris acolo e fals si asta pentru ca ai creier dar nu stii sa il folosesti.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sabin89):

Oamenii vor continua să se îmbolnăvească, mai rar, să îmbătrânească și să moară mai târziu, asta am câștiga.