anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ne-a inzestrat Doamne-Doamne cu ratiune, da? Credeti ca ne ajuta sau ne face mai rau (ratiunea)?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am deviat de la cursul naturii, și asta am făcut-o încă de la începutul nostru pe Terra. Asta mă face serios să mă gândesc dacă, într-adevăr, specia noastră a luat naștere pe planeta asta. Parcă totul e un echilibru în care noi nu ne-am găsit niciodată locul, ca și cum am fi departe de casă, musafiri aici.

83 răspunsuri:
| kate_3254 a răspuns:

laughing))stii ce inseamna "ratiune"? inseamna: facultatea omului de a cunoaste, de a gandi logic, de a intelege sensul si legatura fenomenelor; judecata; minte; intelect.--conform dex
Deci? Trage tu concluzia.ne ajuta sau nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru kate_3254):

Si asta inseamna ca nu are nimic asa face cu felul in care le folosim? Ma luasi asa tare ca am ramas muta. Cum cineva care stie definitiile atat de bine nu poate intelege o intrebare simpla?! big grin.

| Anq209 a răspuns:

Ne ajuta, normal.Ce au animalele fata de noi? Ratiune.Noi suntem niste animale mai evoluatehee hee))))

| Anq209 a răspuns (pentru Anq209):

Fundita?

| EstiFericitaSauTrista a răspuns:

Ratiunea?
Depinde, daca are scopuri pasnice de multe ori e buna,dar cateodata binele se transforma in rau,deci ratiunea ne ajuta dar si ne face rau, de ce?
Cand a creeat Dumnezeu oameni, a creat si raul absolut.In orice lucru bun zace un lucru rau.
Bafta

| kate_3254 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai pentru ca nu esti foarte explicitawinking exemplu:''Si asta inseamna ca nu are nimic asa face cu felul in care le folosim''--nu are nimic asa face?
Fiecare isi formeaza intelectul si modul de a gandi, de asemenea pot interveni si boli patologice care afecteaza ratiunea.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Anq209):

De acord, dar nu suntem in stare sa rationam diferenta intre necesitate si bogatie. Nu suntem in stare sa ne dam seama despre o persoana carre este putin altfel ca este buna si desteapta si ne luam de ea doar pentru ca asa fac si altii. Nu apreciem lucrurile marunte pe care le avem si tindem mereu spre tot mai mult (ma refer la mai multul ala care este inutil daca stai sa te gandesti).
Cum zici tu, suntem superiori animalelor. Atunci cum se face ca ele par a avea un echilibru, iar noi cu toata ratiunea noastra nu avem? Cadem dintr-o extrema in cealalta foarte usor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru kate_3254):

Si trebuie neaparat sa copiezi o fraza intreaga doar ca sa spui 3 vorbe si sa-mi arati ca am gresit un cuvant? Eh, asa sunt unii dintre noi mai smecheri.
Ti-am inteles ideea, multumesc frumos pentru raspuns! Sa ai o zi buna!

| Anq209 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am zis ca avem ratiune,dar nu suntem perfecti.Da, suntem superiori animalelor si iti pot dovedi:si un animal stie ca frunza e verde, dar nu stie de ce. Spre deosebire de animale noi sti(ca au clorofila...in fine)Funda?

anonim_4396

Nici o funda ca nu m-a satisfacut mental raspunsul tau cu toate ca-ti multumesc pentru el. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Rațiunea e doar un instrument, depinde de tine cum te folosești de ea. Că și ciocanul e bun să bați cuie, dar poți crăpa și țeste cu el sau îți poate fi crăpată țeasta cu el.
Omul oricum e nefericit, fiindcă e-n ADN-ul său să-și forțeze condiția, nu e niciodată mulțumit. Primul exemplu îl avem la Adam și Eva.

Sti ceva whoof daca te interezeaza asa mult citeste o carte.Si,dupa intrebarea ta...Sau,spune-i lu Domne-doamne sa-ti explice!

| maiAm8conturi a răspuns:

Fericirea zace si se dezvolta in prostie.Mai vrea cineva sa fie rational?
-atunci cand oferi bani cersetorilor, ratiunea spune ca ai facut un lucru rau pentru ca oricum ii va folosi pentru alte tampenii.Dar prostia te face mandru si iti spune ca ai facut un lucru bun, nobil
-cand mergi ca un idiot pe strada si te uiti la frumusetea cladirilor, prostia iti spune clar ca razele soarelui ce se oglindesc pe la ferestre, prevestesc o zi frumoasa pentru toata lumea.Ratiunea te face sa vezi dincolo de aparente, in spatele peretilor poate fi o adolescenta gravida fara viitor, un drogat, un depresiv, un flamand.
-cand mergi la vot in turma(pentru ai OBLIGATIA DE CETATEAN DE A VOTA) ratiunea iti spune clar ca e o zi prosta, care va intra in istorie.Prostia? "aaa.am votat cu x, abia astept sa vad rezultatele, poate ca cel votat de mine iese castigator" pentru ca noi vedem totul ca pe o joaca.
-cand vezi ciuperca nucleara...aici nu continui!

anonim_4396

Oh, cat de tare m-ai ranit! Probabil crezi ca si aici te-a ajutat ratiunea foarte mult. big grin.
Multumesc frumos inca o data! Daca mai ai idei legate de subiect le astept cu mare placere, daca nu iti doresc o zi buna in continuare!

| maiAm8conturi a răspuns (pentru Anq209):

Animalele ne sunt inferioare, mai sa fie! daca te trimit intr-o padure, iti zic sigur ca te tii dupa coada ursului, pentru ca singur n-o sa stii cum sa ajungi la fagurii cu miere.

| Anq209 a răspuns (pentru maiAm8conturi):

Vezi-ti de conturile tale!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru maiAm8conturi):

Dar nici urșii nu pot crea artă, deci argumentul e slăbuț. Animalele au rămas la stadiul în care se preocupă doar de lucrurile vitale, imediate, spre diferență de om, care și-a găsit aspirații spirituale. Că noi putem crea tehnologie nu mai spun, că o sa se întoarcă impotriva mea. Nu ne poți pune pe aceeași treaptă.

anonim_4396

Ti-as sugera sa-sti vezi tu de conturile tale. Ti-a fost acceptat raspunsul asa ca lasa si pe altul sa-si spuna parerea!

Ai perfecta dreptate

| maiAm8conturi a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici macar nu m-am comparat cu animalele, multa sanatate celor care o fac.

Cum adica"lasa si pe altul sa-si spuna parerea"? Ce i-am facut eu? Am scos-o de par afara de pe site sau ce? Eu doar ti-am raspuns la intrebare...e ilegal? Deci draga whof doar i-am dat un sfat big grin.

Uite pe cineva care are cu adevarat ratiunehee hee)Cum să fie mai superioare animalele? Doamne-doamne da-le minte!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, dar nici nu poti nega ca ne cautam fericire in lucruri gen arta si tehnica etc pentru ca nu suntem in stare sa ne cream propriul echilibru mental care sa ne aduca la starea de multumire sufleteasca. De-aici deduc ca oamenii vin cu tot felul de surogate pentru a-si crea o stare mentala (si nu numai) buna. Nu zic ca nu e frumos ce cream, e nemaipomenit, dar ideea este de ce facem asta? De ce avem nevoie de asta? Stiu ca un raspuns ar fi pentru a exprima o stare sufleteasca, dar este oare numai asta sau aici intervin si neimplinire, frustrare (dorinta de-a arata de ce esti capabil), orgoliu, asteptarile mari care vin odata cu realizarile etc. Deci este si asta cu dus-intors si poate arata ca suntem de fapt foarte nebuni.

anonim_4396

In intrebare nu apare nicaeri ca se cer sfaturi. Pe de alta parte nu spune nimeni ca animalele sunt superioare...(daca tot veni vorba)cu tooate ca e dovedit stiintific ca au un bagaj informational cu mult mai mare decat al nostru, care se transmite prin ADN din generatie in generatie; si asta pentru ca au fost pe pamant cu mult inaintea noastra.

anonim_4396

Arta e cu adevărat un surogat, într-o oarecare măsură, prin care umplem un gol, dar e și o alternativă pentru înălțare spirituală, în mare măsură. A expune frumosul prin procedee subiective e cea mai nobilă preocupare a omului. Cred că prin ea ajungi mai repede la acel echilibru mental, și-s convins că ea ne menține sănătoși și în viață, doar gustând din ea. Nu mai zic de cei care o creează. Sunt tot felul de alte surogate, am putea merge în Pădurea Amazonului, să ne delectăm cu o ciorbă de ayahuașca, sau am putea rămâne aici, să combinăm Ketamină, heroină și timbre de LSD. Toate îți deschid diverse perspective, pentru că, pe cale naturală, totul durează mai mult. D-aia am adaptat mediul la noi, că n-am avut răbdare să ne adaptam noi mediului.

Sti ceva? Din fata prostulului si D-zeu se da la o parte deci...renunt

anonim_4396

Sunt de acord, dar oare nu exageram putin cu asta? Pana la urma urmelor tu ai zis ca nevoile noastre sunt mai mari decat ne poate da natura imediat. Si totusi suntem parte din natura... oare nu am deviat prea mult de la ceea ce suntem de fapt?! E doar o nelamurire de-a mea, sa nu crezi ca vreau sa te contrazic cu tot dinadinsul.

anonim_4396

Drum bun (si cale batuta)!

anonim_4396

Ai pus frumos specia noastra in peisaj happy.

| maiAm8conturi a răspuns (pentru Anq209):

Animalele nu ne sunt mai superioare asa cum nici noi nu suntem mai superiori intre noi, chiar daca vi cu exemple de savanti si oameni de stiinta ca argument, sa stii draga ca si ei erau varza in anumite domenii.Cam asta era ideea, in schimb daca vrei s-o dai pe latura prostiei unde tu extragi idei din context, mergi inainte, n-am nimic impotriva.
Daca te-ai simtit atacat la o replica si esti rational, nu vad de ce esti nevoit/a sa-ti oglindesti dorinta de a clasifica si frustrarile.
O pot si eu intoarce pe toate partile pana iti pot demonstra, ca am si eu dreptate, dar esti in stare sa asculti fara sa tii cont de propriile prejudecati?

Întrebări recente