| RAY a întrebat:

Ne face cititul unei carti oare mai inteligenti?
inteligenta este o trasatura genetica, desi de ce se spune ca cei care nu citesc sunt inculti?

Răspuns Câştigător
| Anca6991 a răspuns:

Adevarat, inteligenta e o trăsătura genetica, dar totusi trebuie cultivata. Eu sunt de părere ca un om inteligent trebuie sa aiba in primul rând cultura generală si sa stie sa se exprime corect gramatical. Cititul unei cărți te ajuta prin contribuția cu noi cuvinte la vocabularul propriu si, mai important de atat, iti antrenează imaginația, care e o componenta importantă( vorbesc de beletristica). La urma urmei o viata învățam, si tot nu stim nimic. De ce sa nu incercam sa ne folosim de tot ce avem la dispoziție pentru a fi mai buni?

11 răspunsuri:
| Faur_Estera_2001 a răspuns:

Cititul iti drzvolta limbaju, da te face mai inteligent pentru ca afli mai multe lucruri (dar depinde de carte).

| OnuOnulică a răspuns:

Cititul ajută la aflarea unor lucruri noi și unor cuvinte noi. Atâta timp cât o persoană învață din cărți lucruri utile e perfect logic să fie mai inteligent. Și nu toți care citesc sunt inculți, unii află informații și se auto învață singur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea cred, sunt multi studenti al medicina care termina cu brio fara sa citeasca beletristica sau carti motivationale.
Si de cealalta parte sunt cei care citesc mult, dar nu inteleg nimic. Tipele alea care citesc si scriu telenovele tampite despre inselat si sex, LA 16 ANI, si se asteapta sa ajunga sriitoare bogate si faimoase.
Trebuie sa amintesc aici si categoria de,, cititori'' care se lauda ca citesc trei carti intr-o saptamana, dar folosesc tot atatea cuvinte cat un copil de 8 ani, pentru ca trec peste toti termenii pe care nu ii inteleg, doar ca sa poata spuna ca au citit.
Genetica dicteaza inteligenta. Sunt persoane care pur si simplu nu sunt bune la sport, nu pot sa faca doua flotari, obosesc dupa 30 de metri de alergare, nu au coordonare, se impiedica, nu au viteza, nu sunt facuti pentru asta. Indiferent cat vei lucra cu ei nu vor putea niciodata sa fie buni la sport daca nu au anumite calitati innascute.Acelasi lucru se intampla si cu cititul.Deagaba incearca un cocalar manelist sa citeasca Divina Comedie(sa fie si el din ala destept), nu e pentru el, se chinuie degeaba, nu ii va schimba mentalitatea.
Inteligenta e un termen greu de definit, testul IQ e o prostie din toate punctele de vedere.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu e neaparat asa. Adica depinde ce carte. Sau ai putea sa citesti pe internet numai ce trebuie si ce este utilitar si la fel si la televizor si tot esti inteligent.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cititul ajuta la cunoastere.Nu citesti, nu stii.Nu ai cum sa stii, ci doar din citit si invatat adica auzit, ceva ceva. Adevarat ca inteligenta e o tresatura genetica dar daca nu ai citit ceva ceva sa poti face legatura de ce ploua cand sunt nori, degeaba.

Răspuns utilizator avertizat
| R0R0 a răspuns:

Eu consider ca DA.

| Idkidk a răspuns:

Desigur!

| DarySiNimicMaiMult a răspuns:

Eu cred ca da, depinde ce carte citesti.Cartiile te fac mai stiutor, asimilezi informatii, cartile sunt importante ca sa nu ajungem analfabeti.

| RAY explică (pentru Anca6991):

Miai citit mintea, exact la asta ma gandeam si eu, eu am o intrebare tu cum isi dezvolti inteligenta?

| Anca6991 a răspuns (pentru RAY):

Sincer, spre rușinea mea, nu prea am mai facut nimic in sensul asta in ultima perioada. Am avut norocul sa am o profesoara de romana in liceu de la care chiar am invatat lucruri(cuvinte noi, cum sa te exprimi oarecum elevat). Cărți nu am citit foarte multe, dar ce am citit mi-a captat atenția suficient incat sa le si termin. Nu ma consider o persoana foarte inteligenta, sper sa ajung la un nivel cat mai înalt. Aaaa era sa uit, imi plac documentarele de toate felurile, numai ca iarăși timpul nu imi permite sa fac mai mult. Sfatul meu ar fi sa citesti tot ce prinzi, si sa stii ca matematica iti dezvolta mult partea logica. Important e sa ai baza de care vorbeam, minim sa vorbești si sa scrii corect(a ajuns sa fie o raritate), iar cultura generală se rezolva, numai sa iti placa sa citesti si sa fii interesat, ca altfel te uiti doar asa la niste cuvinte.