| Wulf a întrebat:

Negând existența lui Dumnezeu, viața capătă un non-sens, este absurdă și lipsită de scop, atunci (aici sunt interesat în special de părerea celor atei) de ce mai trăim?

Fără existența lui Dumnezeu, nu mai există un scop al vieții, ne naștem pentru a murii, viața are un caracter derizoriu.

Deci de ce nu ne sinucidem toți? Ce motivație mai avem pentru a trăi? De ce să continuăm să ne zbatem 8h pe zi pentru salarii minime? De ce să mai suportăm toate acestea când putem să punem capăt tuturor?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Tocmai ai descoperit de ce l-au inventat si de ce cred oamenii in d-zeu. Pentru ca ii sperie adevarul, si atunci ai nevoie sa se agate de o speranta si sa aiba o consolare.

41 răspunsuri:
| Swan39 a răspuns:

"Deci de ce nu ne sinucidem toți? Ce motivație mai avem pentru a trăi? De ce să continuăm să ne zbatem 8h pe zi pentru salarii minime? De ce să mai suportăm toate acestea când putem să punem capăt tuturor?"
Tocmai de asta au inventat oamenii acest concept de zeitate şi posibilitatea unei vieţi veşnice după moarte. Caracterul absurd al existenţei şi toate suferinţele şi chinurile prin care trece o persoană pentru ca la sfârşit să treacă pur şi simplu în neexistenţă este un gând greu de suportat, şi tocmai de aceea oamenii preferă să se amăgească şi să spere la fercirea în rai. Sunt doar amăgiri, iluzii.
Viaţa nu are un sens la mod general. Are sens doar la mod personal, subiectiv.

| Delmoniko a răspuns:

Unii nu prea muncesc, castiga foarte bine si nu le pasa de Dumnezeu nici cat negru sub unghie.

| Lizzu a răspuns:

Imi plac toate intrebarile tale happy

| Wulf explică (pentru Lizzu):

Mă bucur happy

| Hombre a răspuns (pentru sabin89):

Carcotasulewinking

| fuzzer a răspuns (pentru sublime89):

Asa..Cum explici exactitatea Bibliei? Si faptul ca anumite profetii se implinesc chiar si-n zilele noastre. Cum explici faptul ca Biblia a explicat succedarea puterilor mondiale inca din cele mai vechi timpuri si pana-n prezent?

| sublime89 a răspuns (pentru fuzzer):

Chiar nu inteleg despre ce vorbesti. Tu chiar iti imaginezi ca in biblie scrie ceva despre vremurile in care traim noi acum in prezent?

| fuzzer a răspuns (pentru sublime89):

Chiar maine o sa-ti las un mesaj, unde profetul Daniel vorbeste despre alianta anglo-americana, si de catre Asiria, Babilon, Persia, de catre romani si alte puteri ce practic au condus lumea. Mi-am notat acele versete intr-un caiet, maine il caut si-ti voi spune si tie, sa-ti poti da cu parerea.

| sublime89 a răspuns (pentru fuzzer):

Pai despre Asiria, Babilon, Persia sau Imperiul Roman sigur ca au vorbit, pentru ca au trait in acele vremuri cand aceste imperii existau. Dar despre Anglia sau SUA te asigur ca nu a scris nimeni in biblie nimic laughing Doar daca asa vrei tu sa interpretezi.

| streets a răspuns:

Traim pentru emotii si, la finalul vietii, sa avem satisfactia ca am lasat in urma fericirea care se vede in oamenii, reusitele si micile noastre creatii

| asaddgfgfefegr a răspuns (pentru sabin89):

Te ba draq estu tupeist in fata pc-ului a?