| Mariela_1621 a întrebat:

Nu e interesant ca numai credinciosii sunt posedati de diavol? Aseara m-am uitat la un documentar despre exorcizari si tot gandinduma la dezbaterile religioase de pe aici nu cred ca am vazut cazuri de atei ce sa fie posedati thinking

42 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Nu este adevarat! oricine poate fi... Depinde cat esti de "interesant" pentru 'mnealui(partea proasta este ca, cu cat te "joci" mai mult cu chestiile astea, devii mai interesant)! Oricum, vorbim discutii, pentru ca ma indoiesc ca vrei sa discutam serios despre chestiunile astea!

| Duhovnicul a răspuns:

Nu exista posedari doar oameni cu probleme psihice, sunt si persoane care se cred Napoleon sau Mihai Viteazu de ei de ce nu spui nimic?

| 16.laura.16 a răspuns:

Pai ei sunt cei vizati, de ce sa intre cel rau in ceilalti daca deja i-a castigat?!

| Silviu_7167 a răspuns:

Daca un ateu, pacatosul, face deja lucrarea diavolului, de ce sa se mai complice cu el?winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai trait vreodata sa fii constient ca dormi sa-l vezi deasupra ta sa vrei sa te trezesti si sa nu poti? Imi vei spune ca au fost jocuri ale mintii.Atunci de ce imi constientizam somnul si vroiam trezirea?

| Alphawolf a răspuns:

Parerea mea este ca nu exista diavol, deci nici oameni posedati. Exorcizarile sunt niste inscenari de oameni misei, iar cel posedat posibil sa fie bolnav de schizofrenie sau o alta boala mintala grava, si niciun fel de sedinte de exorcism nu il va vindeca pe bolnav. El are nevoie de calmante si tranchilizante, nu de exorcizari! Cred ca ai dreptate, ca sa fii posedat de diavol trebuie mai intai sa crezi ca el exista.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Bine că ai observat acest lucru, care nu e deloc interesant, e chiar normal.
Eu când eram mic, credincios fiind, mi-era frică de întuneric. Vedeam în fiecare colţişor de umbră ceva malefic care mă pândeşte. Dar de când gândesc liber, m-am eliberat de asemenea umbre ale fricii. Îmi dau seama că nu exista absolut nimic, totul este în închipuirea noastră.
Avea Eminescu un vers, ''Credinţa zugrăveşte icoanele-n biserici'' (Melancolie), care trebuie citit cu accentul pus pe cuvântul ''credinţa'', nu pe ''zugrăveşte''.

| AvalohAlyn a răspuns:

Mih, cum iti explici cazurile de exorcizari rezolvate de preoti? Au fost oameni intr-adevar care prin ajutorul preotilor au scapat de aceasta posedare, boala, problema cum vrei tu sa-i zici.

| oz a răspuns:

@silviu
ajuta-ma sa inteleg te rog. Un ateu(pacatos dupa cum il numesti tu), in viziuna ta, face lucrarea diavolului.
Care este lucrarea diavolului? Spune-mi de ce un ateu este pacatos si un credincios nu?

| fosa.poplitee a răspuns:

Harciog, si eu am avut o groaza de cosmaruri ca al tau. Pana cand am incetat sa mai cred in Dumnezeu. Iti constientizai somnul tocmai pentru ca iti era teama si voiai sa iti dai seama ce se intampla de fapt. Si ai vazut... visai.

| Alphawolf a răspuns:

@AlanTigergerid
Nu imi explic pentru ca nu au fost cazuri. Daca afirma un grup de preoti implicit un grup de oameni ca a fost vindecata o anumita persoana posedata(mai bine spus schizofrenica) prin exorcizare, asta nu inseamna ca asa si este! Ca sa ma convinga pe mine cineva ca asfel de sedinte sunt adevarate trebuie sa cunosc eu foarte foarte bine persoana bolnava(posedata) dar si pe excrocii care au puterea de a vindeca.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Malpiggy am vrut sa discutam in particular dar m-am gindit ca oamenii prezenti au dreptul sa "stie"despre ce este vorba cu singura conditie sa nu fie ce vrei sa demonstrezi ci ma multumesc cu chestii traite sincer.

| laura64 a răspuns:

Orice om, cum a spus si soothe, poate deveni tinta. Dar sunt pe categorii, cei care sunt deja in tabara lor sunt intr-adevar mai putin interesanti, vor sa chinuiasca in general pe cei care se opun lor. Si trebuie mentionat ca diavolul poseda doar trupul acestora nu si sufletul.

| mirey_4137 a răspuns:

Eu cred ca este la fel ca si boala, paduchii, purecii etc se leaga doar de omul curat si sanatos de ce tiganii sau cei care tariesc in mizerie nu au boli, paduchi, purici si bolile, paduchii si purici trag la curat iar boala la omul sanatos care nu este imun la anumite bacterii. Asa si cu posedare este o provocare mai mare pentru diavol sa posede un om credincios pentru ca cei necredinciosi sau atei probabil deja sunt ai lui.

| AvalohAlyn a răspuns:

Din cunostintele mele, omul de vine posedat daca este o persoana ispitita, slaba care desi credincioasa sufletul ii e tulburat de patimi, blesteme.Cum a mai zis cineva, de ce sa fie posedat un ateu cand ateul ii face pe plac necuratului? Persoanele care intra in contact cu Biserica, credinta intra si vrand nevrand cu spirite, energii, ispite si blesteme. Dar rugaciunea si Hristos il va salva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Raman masca de fiecare data cand citesc opiniile crestinilor...

| Silviu_7167 a răspuns:

@OZ toti oamenii sunt pacatosi, nu am afirmat ca doar ateii sunt. Insa, crestinii cred in Dumnezeu, Cel Drept, incearcand sa se caiasca pentru pacatele lor. Insa ateii nu. Ei nu cred in asa ceva, deci nu doar pacatosi, pagani cu o minte bolnava. Am mai incercat sa le explic unor atei, din punctul de vedere al unui crestin cum stau lucrurile. Asa ca nu am de gand sa mai explic odata aceste lucruri, fara nici un rezultat ca si data trecuta. Oricat as explica eu, ideile nu vi se vor schimba niciodata.

soothe
| soothe a răspuns:

Nu inseamna ca daca tu nu stii, nu vezi, nu simti, nu intelegi un lucru, acela nu exista!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

''pagani cu o minte bolnava''
Silviule, da-ti seama la vorba. Sunt satul de astia ca voi care-si permit sa arunce cu injurii si insulte si, totodata, sunt cei mai evlaviosi. Nu cunosti, nu critica, amice. Asa cum tu, intr-una din zilele trecute, i-ai spus unui user sa-si vada de treaba daca nu este crestin, eu iti cer macar sa pastrezi un ton civilizat. Respectul, prietene. De asta nu pomeneste Biblia sau Biserica?

| Silviu_7167 a răspuns:

@soothe "Oricum, vorbim discutii, pentru ca ma indoiesc..." Vorbim discutii? Explica si pe intelesul nestiutorilor. raised eyebrows

soothe
| soothe a răspuns:

@ silviu; am spus ce am avut de spus

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este nevoie. ei sunt deja ai lui.prin necredinta in Dumnezeu. un demon pazea un oras intreg.statea tolanit era gras si voinic. iar altul batea razboi cu un scivnic credincios, in munti, de ani de zile.intrebat cum reuseste, cel din oras a spus; nu ma obosesc geloc. ei singuri sunt stapaniti de patimile si de rautatea si de indiferenta lor. cel din padure, l-a pacalit pana la urma pe calugarul acela. a fost apreciat de satan, fiindca unde e cetatea mai tare, acolo bate dracul razboi.asa ca nu va sumeti-ti prea tare.smerenia inimii infrange orice tarie si dragostea moaie orice putere.

| perla a răspuns:

Din contra ateii au o caruta de diavoli si ca atare nu au cu cine lupta ca diavolul ai lasa in pace, pe cand un crestin se lupta sa scape de el de aceea .diav.lupta sa-i traca de partea ateilor. si aclora care hulesc si ignora pe Dumnezeu.

| Silviu_7167 a răspuns:

@GenOm - Am tot respectul, admiratia si iubirea pentru cel de langa mine, atat timp cat nu huleste, ia in desert numele Lui Dumnezeu. Numele Creatorului Nostru. Cum ai putea tu, constient fiind, sa iei numele Celui care Iubindu-te atat de mult, ti-a oferit sansa la mantuire, pe care, stim cu totii ca nu o meriti, de asemenea nu o merita niciunul dintre noi. Pe acei pagani, care au nebunia de a afirma ca Dumnezeu nu exista, lepadandu-se de Dreapta Credinta ii numesc bolnavi, pagani, intunecati in gandire. Iar comentariile ce vor urma, cu privire la aceasta postare a mea, vor demonstra ca am dreptate.
Pe cel care l-am sfatuit sa nu isi bage coada unde nu ii este locul, banuiesc ca era un ateu, care, potrivit afirmatiilor, credea ca nu stiu cum e un crestin. Daca tin eu minte bine. Insa voi inceta sa mai comentez pe baza acestei probleme, prin faptul, ca nu doresc sa mai fac pacate judecandu-va. Am incercat intr-un fel sa va zdruncin judecata, demonstrandu-va ca nu e bine ce faceti. Am inteles ca nu se poate.

| Silviu_7167 a răspuns:

@mih33
"ca sa fii posedat de diavol trebuie mai intai sa crezi ca el exista."
Mihai, asa banuiesc ca te numesti, stii oare tu care este cel mai mare siretlic inventat de diavol pentru a ne indeparta de Dumnezeu? Acela de a-i face pe oameni sa creada ca el (diavolul, sa nu se inteleaga gresit) nu exista. Atata timp cat crezi ca el nu exista, vei sti ca nu se poate ca gandirea si faptele tale sa fie de fapt desarte, inchinate lui, continuandu-ti viata intru desertaciuni, pentru ca desigur, daca nu crezi in existenta diavolului, nu crezi nici in existenta Lui Dumnezeu. Poti fi ateu si sa fii placut oamenilor, prin prestatia ta, prin fapte bune, prin viata ta curata, insa aceastea toate, nu fac nici cat un graunte daca nu crezi in El. E mult spus un graunte. Si la judecata de apoi, nu stiu cum se vor putea contra-balansa faradelegile, cu faptele bune, insa fara de Dumnezeu.

@blairwitch2010 - Stii, de obicei nu obisnuiesc sa judec gramatica celorlalti, pentru ca, si eu am unele scapari, insa vazand ca ai pus acea cratima "Aseara m-am uitat", m-am gandit ca ar fi fost frumos sa termini toata intrebarea corect din punct de vedere gramatical, "si tot gandinduma".

Si uite, fiecare avem greselile noastre. Usor ne este sa judecam, insa mai greu e sa ne intelegem unii cu altii. Da, ai putea spune daca eu incerc sa inteleg pe fiecare, atunci de ce ma arunc cu o atata manie asupra celor care nu cred in acelasi dumnezeu, in care cred eu. Pentru simplul fapt, ca ii vad pe acesti frati ai nostri, cu ochii impaienjeniti de aceste vremuri, care, nestiind ce sa creada, aleg calea cea mai "usoara". Dumnezeu ne ofera atatea si atatea dovezi, insa noi nu, ne indoim de existenta Lui, chiar daca adevarul se afla in fata noastra. Nu putem accepta simplitatea. Cautam dincolo de aparente, tot mai adanc, insa nu intelegem nici macar suprafata, ceea ce ni se ofera fara sa fim nevoiti sa ne putem capul la contributie.

| fosa.poplitee a răspuns:

@ Harciog: Tot ce am spus este adevarat. Daca iti doresti, chiar putem vorbi in particular, sa facem schimb de "experienta".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@silviu
Stii care e diferenta dintre noi doi? Eu nu impart oamenii pe categorii. Tu ii imparti in 2 mari categorii: ortodocsi si pagani. Eu privesc cu aceiasi ochi un ateu, crestin, mohamedan sau budist. Albi, negri, galbejiti... Intunecati in gandire nu sunt ateii, ci aceia care judeca pe altii fara a-i cunoaste. Ce procentaj din ateii de pe glob ai intalnit si ai stat de vorba cu ei? Cum iti permiti sa emiti asemenea vorbe, cum ca ateii au mintea bolnava si gandirea intunecata? Cum poti spune ca ai incercat sa zdruncini judecata cuiva pe care nu-l cunosti absolut deloc, cand tu insuti ai judecata stramba? Ni s-a dat sansa la mantuire, unii au ales sa mearga pe alt drum. Pur si simplu, nu suntem oi sa avem instinctul in turma, mai difera gandirile. Si am pretentia ca, daca ai fost jignit de vreun ateu, sa-ti indrepti vorbele spre acea persoana exclusiv, nu mai improsca cu noroi oameni pe care nu-i cunosti, doar fiindca perceptiile lor difera de ale tale.

| Silviu_7167 a răspuns:

@GenOm
Stii, am intuit dinainte ca ai putea spune asta, ca impart oamenii in credinciosi si necredinciosi, pagani, prin faptul ca am afirmat "Am tot respectul, admiratia si iubirea pentru cel de langa mine, atat timp cat nu huleste, ia in desert numele Lui Dumnezeu.". Pentru ca ai zis ca judec fara sa cunosc, sunt nevoit sa iti aduc aminte alta afirmatie a mea, "Poti fi ateu si sa fii placut oamenilor, prin prestatia ta, prin fapte bune, prin viata ta curata, insa aceastea toate, nu fac nici cat un graunte daca nu crezi in El.". Am intalnit atei, care prin felul lor de a fi erau placuti, si iti era drag sa vorbesti cu ei, insa asta nu scuza faptul ca ei nu cred in Dumnezeu. Viata fara Dumnezeu, oricat de curata ar fi ea, este la fel ca si cea murdarita cu faradelegi, crime, s. a. m. d. Daca i-as cunoaste pe acesti oameni, asta nu mi-ar schimba parerea despre ei. Nu impart oamenii in categorii, si mai putin in credinciosi si pagani. Ei sunt frati ai nostri care nu au ajuns pe drumul cel drept, din cine stie ce motive. Din cauza lor, sau din cauza invataturii de acasa, etc. Mai dureros este faptul ca nu constientizeaza situatia in care se afla. Ai grait adevarul, nu sunt eu in stare sa arunc cu "noroi" in oameni. Insa nu pentru faptul ca nu ii cunosc. Ci pentru ca sunt si eu un pacatos ca si ceilalti, iar cand voi fi drept si placut intru-totul in fata Lui Dumnezeu, voi putea judeca pe ceilalti. Si nici chiar atunci. Prin afirmatiile pe care le-ai facut, inclin sa cred ca nu ai citit cu luare aminte la tot ce am spus eu, ci mai degraba fugitiv. M-ai judecat, spunand ca trag concluzii fara sa cunosc, insa te rog citeste si postarile mele din acest topic/intrebare. http://www.TPU.ro/......l-neaga-1/ Daca cineva afirma ca nu crede in Dumnezeu, nu mai este nevoie sa il cunosc. El deja s-a lepadat de Dumnezeu, iar faptul ca daca l-as cunoaste mi s-ar putea parea altfel, nu ar schimba asta. Ii numesc pagani, necredinciosi, in speranta ca intr-un tarziu se vor trezi si constientiza "somnul" in care se afla. Gravitatea greselii pe care o savarsesc.

| Alphawolf a răspuns:

@silviu
Cum adica daca nu cred in diavol ii fac pe plac? Nu este chiar logic. Cum sa ma inchin la ceva ce consider ca nu exista? Ca sa-i fac pe plac trebuie sa existe si deasemeni intentiile si planurile lui.
Eu ma straduiesc sa respect valorile morale(atat cat omeneste este posibil) ce ne sunt prezentate in Biblie dar nu pentru ca sunt scrise in Biblie ci pentru ca consider ca sunt necesare civilizatiei umane. Vrei sa spui ca comportamentul meu moral si faptele mele bune nu fac doi bani daca nu cred in D-zeu? De ce are D-zeu nevoie ca noi sa credem in el, sa-l slavim si sa ne inchinam lui daca prin fapte ii facem pe plac(atat cat omeneste este posibil)? Este oare creatorul absolut un tiran, mandru, orgolios, gelos? Crezi ca poate avea creatorul absolut aceste calitati negative de natura omeneasca?
Tu vrei sa ma faci cu cuvintele tale(parerea ta si a altora) sa inteleg ce scrie in Biblie, dar te asigur ca nu am nevoie de mijlocitori, ma multumesc cu puterea mea de a intelege aceasta carte, chiar daca am inteleso si voi continua sa o inteleg gresit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@silviu
Chiar atat de avid de putere si de slava iti vezi tu propriul dumnezeu? Mie, ceea ce-mi prezinta Biblia nu aduce nici pe departe cu perceptia mea asupra divinitatii. Eu vad o divinitate care nu are nevoie de ritualuri si ridicari in slavi care sa-i gadile orgoliul. O divinitate care nu-si baga nasul in viata altora si care nu face spume la gura cand vede ca te indepartezi de ceea ce ar vrea ea sa fii, un supus. Divinitatea pe care mi-o inchipui eu nu are nevoie de doctrine si daca ar fi emis vreo doctrina ar fi avut cu siguranta grija ca ea sa ajunga in toate colturile mapamondului. Facea o carte pe intelesul tuturor, nu plina de intelesuri si subintelesuri. Nu ma impac cu divinitatea asta si, chiar de as sti sigur ca exista, tot nu as fi de-acord cu politica ei. O politica ce mie imi aduce a dictatura, teroare si amenintare. Cand eu, ca persoana in pragul ateismului, ii cer lui Dumnezeu un semn, macar un semn al existentei sale si el se considera prea maret sa se coboare la nivelul meu, un muritor, mi se pare o dovada a trufiei lui.