| Mariela_1621 a întrebat:

Nu e interesant ca numai credinciosii sunt posedati de diavol? Aseara m-am uitat la un documentar despre exorcizari si tot gandinduma la dezbaterile religioase de pe aici nu cred ca am vazut cazuri de atei ce sa fie posedati thinking

42 răspunsuri:
| Silviu_7167 a răspuns:

Mihai, nu te inchini in mod direct lui. Este foarte logic, pentru cei care inteleg asta. Prin faptul ca tu, crezi ca nu exista asa ceva, nu vei putea vedea viclesugurile prin care te indeparteaza de Dumnezeu. Pur si simplu ceea ce faci si gandesti tu, nu are cum sa fie gresit, pentru simplul fapt ca el nu exista. "Vrei sa spui ca comportamentul meu moral si faptele mele bune nu fac doi bani daca nu cred in D-zeu?" Da, pentru ca aceste lucruri nu le faci intru Dumnezeu, nu le faci pentru ca sunt placute Lui, le faci doar pentru faptul ca asa crezi ca e bine sa faci, urmezi niste idei materialiste, nu crezi in Existenta Lui. Ce rost are sa faci bine, daca nu crezi ca iti sunt cu un folos? Atunci de ce nu savarsesti si fapte rele, ca da, cum nici faptele bune nu au un scop, nici cele rele nu ar trebui sa aiba asa ceva, nu?
"De ce are D-zeu nevoie ca noi sa credem in el, sa-l slavim si sa ne inchinam lui daca prin fapte ii facem pe plac(atat cat omeneste este posibil)?" Pentru ca, ca si unui tata, sau unui invatator, are nevoie de dovada ca noi Il iubim si stim care este rolul nostru in viata. Cred ca si tu, parinte fiind, daca inca nu esti vei deveni, ai fi tare suparat si maniat, daca fiul sau fica ta, nu te-ar asculta si nu te-ar iubi, cat timp tu l-ai creat/ai creat-o, ai suferit pentru el/ea. El ne-a oferit totul, viata si tot ce ne inconjoara. Si ce a cerut in schimb? Insa El ne iubeste. Foarte mult. In ciuda faptului ca nu credem in El, ca ne inchinam altor "parinti". Daca Dumnezeu ar fi fost intr-adevar un "tiran", "mandru", "orgolios", "gelos" ne-ar fi pierdut pana acum, insa nu a facut asta. El ne-a inteles flamanda nevoie de "libertate", de aceea ne-a oferit libertatea de a alege, intre bine si rau, cu riscul de a nu alege bine. Tu, ca parinte, ai avea dragostea necesara de a-i oferi copilului tau libertatea de a-si alege drumul in viata, cu riscul de a gresi? Majoritatea parintilor din dragostea lor pentru copii, aleg in viata in locul lor. Nu, El nu prezinta aceste calitati negative, care din cauza firii noastre omenesti s-au dezvoltat. Diavolul nu face altceva decat sa exploateze defectele oamenilor. Cum si iadul, nu este acel loc, pe care unii il stiu cu foc, si multi diavoli, invartind in oala cu necredinciosi. Iadul are mai multe trepte. Si fiecare isi gaseste iadul acolo, prin faptul ca ii sunt accentuate temerile, de ceea ce i se inspaimanta cel mai mult sufletul.
Nu vreau, neaparat sa te fac sa intelegi ceea ce scrie in Biblie, ci sa iti deschid ochii asupra unor lucruri evidente, pe care observ ca nu le stii, sau nu le consideri adevarate.

| Silviu_7167 a răspuns:

Dumnezeu nu are nevoie de rugaciunile tale si supunerea ta. Insa tu, muritor cu ale tale pacate de toate zilele, ai nevoie de mangaierea Lui si mantuire. Tu ai creat rugaciunea si slavile catre Dumnezeu, nu El ti le-a impus. Pentru ca El, in fond nu are nevoie de mantuire, ci tu, pacatos ce te numesti ateu ai nevoie de ea, pentru a dobandi viata vesnica, pentru a nu-ti pierde sufletul intru chinurile vesnice. Mi se pare o pierdere de timp sa mai explic, atata timp cat tu tot pe a ta o tii si oricat ti-as explica, nu m-ai putea intelege.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bine, Silviu, am inteles. Am vazut raspunsul adresat lui Mih33 si am inteles 3 lucruri care m-au lamurit:
1. Tu nu faci bine din suflet si din dragoste fata de semeni, ci o faci pentru a-ti multumi stapanul. O sa citesti in partea a 2-a de ce i-am zis stapan, si nu tata.
2. ''Cred ca si tu, parinte fiind, daca inca nu esti vei deveni, ai fi tare suparat si maniat, daca fiul sau fica ta, nu te-ar asculta si nu te-ar iubi, cat timp tu l-ai creat/ai creat-o, ai suferit pentru el/ea.'' Eu nu i-as cere copilului meu sa-mi inchine un cult al personalitatii, ca sa ma simt eu mai mare. Daca m-as mania pe el, nu l-as da afara din casa - fapt care coincide cu interzicerea accesului in Rai, in viata de apoi, trimitandu-ne in Iad. Tu asa ti-ai trata copiii?
3. Libertatea de alegere dintre bine si rau e o pacaleala mai mare ca cele de 1 aprilie, fiindca nu exista libertate, e constrangere. Ni se spune ca suntem liberi sa alegem, dar ce ni se spune in caz ca nu facem voia lui Dumnezeu? Ca o sa ardem in Iad. Asta bineinteles, daca nu ne caim in ultimele 20 de secunde din viata, Dumnezeu iertandu-ne, necontand ca am furat, batjocorit, poate chiar ucis de-a lungul vietii. Acest om, in opinia ta, e peste un ateu care toata viata a facut bine. Nu numai tu ai judecata stramba, ci si Dumnezeu, in cazul asta.

| Silviu_7167 a răspuns:

Sincer, as sta sa iti comentez toate raspunsurile tale negandite, insa nu mai pot. Am vazut ca nu se poate.
"daca nu ne caim in ultimele 20 de secunde din viata"
Prin smerenie oricine se poate mantui, chiar daca a ucis un om, sau mai multi. Chear si in cele 20 de secunde. Nu pot intelege gandirea aceasta a voastra. Pentru uciderea si unei muste, vei da socoteala Lui Dumnezeu. Trebuie sa dai dovada de smerenie, sa te caiesti pentru orice pacat. Si vei fi iertat. Insa pentru a fi iertat trebuie sa platesti la fel, un pret egal cu fapta. Daca pacatele nu se rasfrang direct asupra celui ce le savarseste, ele vor fi in acel neam si se vor trage multe de pe urma lor! Fii tu sigur caci acei oameni ucisi de el (omul pacatos), au si ei un rol.

NEGANDITE SUNT CAILE DOMNULUI.

Nici nu vreau sa ma mai gandesc, si sa ma infricosez de aceasta gandire a voastra. Of, Doamne... Paganilor, cand va ve-ti da seama de greselile pe care le faceti, dar oare cand?! Nici la a doua venire a Domnului nu veti crede! Dar ce vorbesc eu?! Nici macar cand sufletele voastre se vor chinui in iad, nu veti vedea adevarul!

| Silviu_7167 a răspuns:

Prin smerenie, credinta in Dumnezeu, si truda se pot misca muntii din loc, iar de aceasta putere multe generatii de pagani s-au infricosat! Pana si din iadul cel fara de fund se poate iesi! Iar cu acest ultim comentariu, voi inceta sa mai incerc sa iti explic.
Bafta in continuare si sper, ca in viitorul apropiat, vei descoperi pe Dumnezeu, Cel Drept!

| Alphawolf a răspuns:

@Silviu
Te inseli este exact invers. Eu daca fac un bine stiu ca este de folos, vad persoana pe care am ajutat-o cum se bucura iar mie imi creste inima dandu-mi o senzatie de satisfactie dar daca cred si ma rog divinitatii realizez ca degeaba o fac. Tu vrei sa spui ca D-zeu este un afacerist care a investit in noi si se asteapta sa traga ponoasele, iar cine nu ii aduce castig il va pedepsi? Pai nu are logica daca este creatorul absolut, nu are concurenta, el a creat totul, inclusiv pe diavol si logica lui, si il poate termina(distruge) mai usor decat pot eu distruge propria mea constructie. Daca exista un creator absolut, dupa cum am mai spus, lui ii datoram si logica noastra, si nu este greu de dedus ca nimeni nu ia trecut granitele, deci ne aflam in limita granitelor stabilite de El. Daca eu urmez ideile materiale pentru ca asa cred ca este bine, este pentru ca sunt creatia lui, urmez logica stabilita de El, si ma orientez si pun in balanta dovezile date de El. Daca ne-a facut cu ratiune si vrea ca sa fim mantuiti de ce nu ne-a dat sidovezile necesare in favoarea mantuirii, deci trag concluzia ca El nu vrea sa fiu mantuit. El ne-a oferit o logica si o realitate care o construim si o intelegem prin prisma observatiilor, experientelor si sentimentelor noastre in dorinta sau lupta pentru supravietuire iar in aceasta realitate pranormalul sau supranaturalul sunt doar superstitii din care si El face parte, iar Biblia sfideaza libertatea noastra si in unele cazuri chiar si logica.
Copilul vede, simte si aude dragostea parintelui dar eu nu vad, nu simt, si nici nu aud dragostea creatorului, si chiar daca copilul meu nu m-ar iubi si nu m-ar asculta eu tot l-as iubi, si i-as aplica pedepse suportabile.
Nu te amagi ca tu stii adevarul iar eu bat campii ca nu este excluc sa fie invers.Ai dreptate, nu are sens sa-ti pirzi timpul deschizindu-mi ochii ca eu oricum nu o sa pricep nimic. Ce este foarte clar ca unul din noi doi trebuie sa se trezeasca...

| AvalohAlyn a răspuns:

Lupta intre crestini si atei e eterna.Eu zic sa nu ne mai batem capul cu nestiutorii,''atotstiutorii'', cu ''superioriii'' si sa ne vedem de treaba.

| Alphawolf a răspuns:

@AlanTigergerid
Ai mare dreptate! Intrebarea este la cine se potriveste mai bine cuvintele in ghilimele din raspunsul tau?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca bine zici

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar din cate stiti voi ati auzit sau vazut vreodata de un barbat posedat? si nu veti auzi pentru ca diavoli sunt barbati si le plac femeile daca diavolul vrea sa ne arate ca exista de nu poseda un popa un gigi becali pentru ca astea sunt destepti.

| fforje a răspuns:

Uite, eu nu am vazut cazuri de budisti posedati, desi printre ei se vorbeste de cazuri de duhuri, balauri si alte jivine spirituale. Alta observatie e ca frica mortii ii tine pe oameni in robia necredintei, dupa cum afirma si multi dintre voi ati luat necredinta de buna din cauza fricii, ei demonul tocmai acolo lucreaza(la ganduri), ca prin frica, pofte si alte chestii sa inghita pe careva. Raspunsul e simplu: numai credinciosii duc lupte spirituale de aceea ajung unii posedati, nebuni sau cu alte defecte (in luptele spirituale nu iti poti pierde doar mintea ci te si poti capata cu boli ale trupului), pe cand ateii sun doar trupesti, iar un om trupesc nu are treaba cu cele spirituale.