Nu e deloc ironic ...gusturile muzicale sunt influentate de colectiv! uite un ex :
Pana acum 5 ani jumatate din romanie asculta manele ...acum sunt toti rockeri!
Ai auzit de globalizare? Normal ca la tv si la radio se dau aceleasi trupe si se pune doar muzica comerciala.Nu toti care asculta rock asculta aceleasi trupe, intrucat sunt mai multe feluri de rock, multe subgenuri, la fel si cu popul. Exista muzica multa, dar prinde mai bine ce e mainstream, prind mai bine melodiile cu un refren simplu usor de fredonat.Mie mi se pare ca toata muzica de la radioul din Romania, cel putin, suna la fel: fire, desire, higher si e plin de dj, unul mai stupid ca altul...
personalitatea fiecăruia se dezvăluie prin gusturi și plăceri mulți urmează turma,pentru ca cea ce cauta este apartenența la un anumit grup social; alții prefera sa își cultive propria părere, poate preferând un alt gen de cerc social nu mai știu cine spunea ceva de genul"totuși, dezvoltarea personalității umane este scopul ultim al civilizației"
Buna!
In Romania, poti sa il numesti linistit "Spirit de turma". Ca oile dom'le, ca oile.
Multimea este foarte usor influentata de televizor, mass-media si reviste de scandal. Gandeste-te ca la fel este si cu moda: gloata de pustani se uita in reviste, citesc ca o ţoală e la moda si o poarta, fie ca le vine bine, fie ca nu. Asa e moda!
Nu ai ce sa faci. Astia suntem. Si nu poti sa le explici, ca nu ai cu cine vorbi.
O zi buna!
Dda asa e multi asculta numai muzica care se difuzeaza la tv. uite niste cantareti care nu apar aproape niciodata la tv, si au o multime de fani si canta muzica buna.cum ar fi adda, ironic,
Eu de la tine si un prieten am inceput sa ascult punk (mai mult de la el). stiam si eu 2-3 trupe de punk, dar eram super noob [sex pistols, the clash, ramones si nofx...doar atat stiam]. el mi-a dat niste exploited si crass si tu choking victim. si asa am inceput sa ascult ska/hardcore/anarcho punk. eu inainte eram numai cu thrash-ul.
Oau! am influentat pe cineva exploited sincer nu imi plac.au versuri destul de tampite "i believe in anarcHi! pogo! punk's not dead!" gen wtf?!? si muzica cam mediocra.pe cand crass sunt exact opusul.versuri superbe, muzica nu e totdeauna cea mai super dar macar zice ceva.cheers!