Corect! Bravo Deduda. Stiinta nu a scos la iveala mutanti care sa supravietuiasca in asa masura incat sa se poata si reproduce.
Multumesc, te rog sa raspunzi si la intrebarea mea daca poti
Nu-i asa. Pe "minuni" se bazeaza doar scrierile religioase, povestile pentru copii si alte lucrari de genul asta.
Irelevant! Tu ar trebui sa aduci un exemplu care poate contrazice ce am scris.
O intrebare nu poate fi "adevarata" sau "falsa". Raspunsul la ea poate fi adevarat sau fals. Asta asa, pentru cultura ta.
Dar o intrebare poate fi stupida. Iar cea de fata se incadreaza in descrierea asta cu succes. Cam despre asta e vorba pe scurt. Atat timp cat pui alaturi o teorie stiintifica cu "minuni", rezultatul nu poate fi decat unul prin care faci pe oricine care judeca macar putin sa se intrebe daca ai toata tigla pe casa.
Am considerat un exemplu nevalid ( celulele canceroase ) prin care celule cu rata mare de divizare ar fi putut infirma ce am scris, DAR intrebarea mea e cat se poate de rationala si bazata pe stiinta. Tu vii si spui "fals" si nu esti in stare sa explici sa dovedesti ca intrebarea e "stupida".
Vezi ca ti-am dat inca un exemplu prin care dovedesc ca nu au loc minuni evolutioniste in prezent. Exemplu cu bacteriile.
Au fost multe cazuri in laborator unde au fost observate cazuri de imperechere preferentiala care reprezinta un factor de baza al speciatiei.
Iar rezistenta la antibiotice reprezinta o dovada in plus pentru veridicitatea teoriei evolutiei.
Probabil tu astepti o vaca sa nasca ceva care nu e o vaca ceea ce nu se va intampla niciodata pentru ca nu asa functioneaza evolutia.
Imperechere preferentiala pentru ca specificitatea speciilor se conserva. Bacteriile prezinta adaptari informationale moleculare sau mecanisme de supravietuire. Asta nu e o dovada ca minunile evolutioniste au loc.
Ai idee ce inseamna imperechere preferentiala?
Bacteriile sufera mutatii care le ajuta sa supravietuiasca tratamentului cu antibiotic => bacteriile astea au mai mult timp sa se divida => diviziunile sunt imune la antibiotic => evolutie.
Daca adaugi factori diferiti de mediu pentru colonii diferite, coloniile respective se vor separa genetic si mai mult pentru ca un mediu favorizeaza ceva iar alt medui altceva => speciatie.
Iti trebuie un numar mare de indivizi pentru a obtine speciatie.
Cainii si Lupii provin din acelasi stramos dar inca se pot imperechea pentru ca nu a trecut destul timp si factorii de mediu nu au fost destul de intensi pentru a produce o schimbare mare.
Cand am zis bacterii care supravietuiesc m-am referit la anumite specimene din cadrul aceluiasi tip sau specie de bacterie care nu devine alta specie de bacterie. Oamenii imuni sunt tot oameni din cadrul speciei umanoide.
Ok. Uite nu voi face misto o sa iti explic babeste.
Speciatia reprezinta oprirea fluxului genetic dintre doua grupuri de indivizi. Cu timpul diferenta genetica se mareste iar imperecherea devine imposibila.
Ai luat omul ca exemplu.
Avem mai multe rase de oameni si ele sunt rezultatul unui inceput de speciatie care a fost oprit de globalizare.
Fiecare 'rasa' de om are predispozitii genetice unice, daca tendinta ar fi continuat am fi avut si alte specii de om pe pamant.
Asta implica evolutia, schimbari mici de-a lungul unui numar mare de generatii + factori de mediu diferiti => speciatie.
Ca sa fiu mai exact, in cadrul bacteriilor in loc de specie se vorbeste de genotip. Totusi divergenta ( evolutia ) genotipurilor este eliminata de o forta de coeziune sau de selectie naturala care de fapt nu conduce la formarea de noi genotipuri. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142474
Pardon: selectia naturala nu conduce la formarea de noi ecotipuri. Un ecotip ( specie ) de bacterii contine mai multe genotipuri ( rase ) de bacterii. Selectia naturala are loc repetitiv pentru a selecta genotipuri care constituie entitati din cadrul aceluiasi ecotip. Selectia naturala elimina divergenta ( evolutia ) in mod repetitiv. Se vorbeste de o forta de coeziune in cadrul aceluiasi ecotip ( specie ). Acea preferentiere de care ai pomenit este denumita forta de coeziune care conserva unicitatea unei specii sau unui ecotip in cazul bacteriilor.
Cu toate acestea nu s-a facut inca o demarcatie clara intre diferite genuri ( specii ) de bacterii.
Tu definesti eronat selectia naturala prin factori de mediu cu fictiva evolutie. Selectia naturala nu produce entitati in afara unui gen sau ecotip de bacterii sau specie in cazul mamiferelor. Lupul si cainele fac parte din cadrul aceleiasi specii. Faci confuzii. Cuvantul specie este un termen generic. Cuvantul rasa devineste diferite mici deosebiri din cadrul aceleiasi specii. Lupul si cainele seamana in mare. La fel florile de cires si visin sunt la fel si deci se pot altoi unul pe celalalt. Tu faci confuzii.
Te incurci in speciatie de parca a aparut om cu cap patrat sau alte forme total diferite de omul obisnuit. Apropo de bacterii. Daca e s-o luam grosier bacteriile de oricare tip ar fi tot bacterii sunt ca sa nu intram in niste amanunte care pana la urma pot genera confuzii. Deci n-ai nimerit-o nici de data asta.
Deci iata cum am explicat fara sa vrem frumos cu ocazia acestei intrebari ca Noe din cadrul teoriei divine ar fi putut baga genuri reprezentative in arca. Partea cu 8 milioane de specii care n-ar fi incaput in arca pica. Am facut o mica paranteza legata de alta intrebare dezbatuta.
Nu confunda variatiile cu evolutia. In cadrul unui gen biologic pot aparea variatii evident sub actiunea factorilor de mediu DAR asta nu este nicidecum o minune evolutionista. Tu iti inchipui ceva cand vezi ceva. Aici treaba cu jocurile tale de cuvinte. Speciatie = variatie sub actiunea unor factori de mediu in cadrul aceluiasi gen. Noe ar fi putut baga in arca genuri de animale insecte si seminte de plante din care apoi au aparut apoi variatiile pe care le vedem azi. De exemplu aborigenii s-au putut cupla cu englezii in Australia. Eu daca ma cuplez cu una prin Amazon sigur va iesi un copil.
anonim_4396 întreabă:
retrogrobian întreabă:
Nilsson întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: