anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu-i asa ca omul are un "software" implementat numit constiinta? si in acest software are si algoritmi de autodetectie/corectie erori?

26 răspunsuri:
| DrGoogle a răspuns:

Are dar nu la toti functioneaza unii au acest "software" deconectat happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru DrGoogle):

Mai bine spus "suprascris cu erori". Fiecare copil cand este nascut este bun si are software-ul sau programul sau sistemul de operare oarecum corect
sau intact. Dar mediul social plin de erori imprima erori sau virusi informationali in acest program. Pe parcurs nici un om nu scapa de conflicte informationale in program. Mereu e necesar sa faca corectii in program. Insa multi prefera sa nu foloseasca algoritmii de detectie/corectie erori in program si devin rai sau foarte rai. Conflictele interne raman mereu indiferent ce alege omul pentru ca in subconstient ( programul de tip "daemon" sau care ruleaza in fundal ) ruleaza acest software numit constiinta care nu poate fi sters de nici un om. Putem numi constiinta un sistem de operare. Omul isi poate reface sistemul de operare prin detectie/corectie erori prin meditare.

| Nesemnat a răspuns (pentru anonim_4396):

Foarte frumos zis, felicitări.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ionut1492):

Nu neaparat. In sistemul de operare ( SO ) este un programel de "comparare" intre datele primite de la senzori ( ochi urechi nas limba piele si celelalte terminatii neuronale ) si modelul memorat. Cand modelul memorat nu se potriveste cu datele de intrare de la senzori omul in cauza poate alege sa ignore aceasta nepotrivire semnalata de programelul de "comparare". Astfel cel in cauza nu corecteaza modelul memorat care devine "vis" sau "iluzie". Dumnezeu nu e un model gresit atata timp cat se potriveste cu datele de intrare. Problema la multi oameni este ca acest model numit "dumnezeu" nu se potriveste cu datele de intrare si il inchipuie pe dumnezeu ca pe un "mosneag" care e doar un simbol descris in biblie si evident ca fiind simbol nu se potriveste cu datele de intrare. Ramanand cu acest model eronat omul ajunge de il considera eronat DAR problema e ca omul in loc sa corecteze acest model cu datele de intrare, il ignora devenind necredincios sau seteaza propozitia "nu cred" in dreptul modelului numit "dumnezeu". In continuare SO il avertizeaza pe omul in cauza ca modelul "dumnezeu" este eronat DAR omul refuza sa corecteze acest model uneori chiar pana la moarte si evident ca setarea propozitiei "nu cred" in dreptul acestui model ramane neschimbata. Fizicienii definesc si memoreaza diferite modele care de multe ori este necesar sa fie corectate/ajustate pentru a se potrivi cu noile date de intrare. Putem vorbi si de constiinta colectiva adica SO-uri interconectate care baga in puscarie pe oamenii rai sau chiar ii condamna la moarte. Dumnezeu a creat acest tip de sistem de operare biologic. Acest SO indeamna omul sa se conecteze la reteaua colectiva de SO-uri formand astfel reteaua denumita "retea colectiva" sau "constiinta colectiva".

| BlackRose03 a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce mai pui intrebari daca stii răspunsul? Raspunde-mi.Site-ul asta e sa pui o intrebare când cauti o rezolvare, nu sa-ti dau raspuns la propriile intrebari.
N-are nicio logică.
Daca imi poți oferi o explicație te rog s-o faci.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru BlackRose03):

Eu pun intrebarea si vreau sa aflu si parerea altora pentru a vedea daca parerile altora sunt mai superioare parerilor mele. Sunt si eu un om ca voi ceilalti. Expun public intrebarile si parerile mele pentru a le putea compara cu ale celorlalti. Nu pot sa cred ca raspunsurile primite sunt absolute sau infailibile ci mai degraba relative. Inteleg ca acest site se vrea sa fie o baza de date cu raspunsuri la toate intrebarile omului. DAR cum am mai spus, raspunsurile pe care le-am observat si la alte rubrici, sunt raspunsuri relative care unele nu pot fi luate chiar de bune. Astfel acest site NU poate sa selecteze utilizatori prosti sau destepti, DECAT sa le acorde anumite punctaje si un rang din partea "constiintei colective" predominante sau majoritare. Tinand cont ca nu injur si nu insult daca as fi sters din lista de utilizatori foarte usor as putea sa ma reinregistrez din nou pe acest site cu un alt nume si sa-mi continui activitatea. In plus daca as fi sters din lista de utilizatori acest lucru ar insemna cenzura sau oprimarea libertatii de exprimare intr-un stat democratic precum Romania.

| BlackRose03 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok,dar nu stiu cu ce e ajuta parerile celorlalti.
Adica...cu ce te ajuta daca stii ca parerea cuiva e superioara fata de a ta?
Câți ani ai? (n-o lua drept o jignire).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru BlackRose03):

Ma ajuta ca sa nu stau sa caut pe net toate. Ma folosesc de ceea ce cunoasteti pentru a evalua mai repede variantele de raspuns la intrebari. Unele variante de raspuns le-am omis fara sa vreau iar voi mi le-ati aratat.

VA MULTUMESC!

| FaraNume1245 a răspuns:

Nu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FaraNume1245):

Ce anume, "Nu"? Explica!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ionut1492):

Ai zis NIMIC! A exprima cuvinte de dispret NU adauga informatie. Cum am mai spus: dispretul e o boala cauzata de virus informational. Numai prostii arunca cu noroi cuvinte de dispret insulte, se cearta, striga, sunt violenti, etc. Din cauza unor astfel de oameni e haos in societate. Ce stii tu despre religia adevarata potrivita cu realitatea sau despre reincarnare? de te apuci sa comentezi despre religie, reincarnare. Eu nu am vazut pe nimeni reincarnat. Reincarnarea asa cum e prezentata in teoria reincarnarii e o iluzie. Reincarnarile invierile vor fi DAR nu cum prezinta teoria reincarnarii. rolling on the floor

| FaraNume1245 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Nu-i asa ca (...)" - NU, nu-i asa.

anonim_4396

Stimate "FaraNume1245" eu prin intrebare am creionat o comparatie pentru creier sau mai exact constiinta sau ratiune. Tu doar spui "Nu" fara sa explici.
Modelul dupa care au fost construite calculatoarele este creierul uman sau modul cum el functioneaza: negare ( 0 logic ), afirmare ( 1 logic ), memorie RAM de scurta durata sau volatila ce intervine in actiunile desfasurate in PREZENT, memorie ROM de lunga durata ce stocheaza filmul amintirilor.

| FaraNume1245 a răspuns (pentru anonim_4396):

Omul nu are un "software" implementat numit constiinta, in care sa se afle algoritmi de corectare a erorilor. Acea constiinta ti-o creezi singur, cu influente (mai mici sau mai mari) ale anturajului, parintilor, societatii, mass-media, etc. Daca am fi avut toti constiinta implementata, cu algoritmi de corectare a erorilor, nu am fi fost diferiti si nu am fi facut greseli. Mai bine acum?

anonim_4396

Tu te referi doar la informatii acumulate pe parcursul vietii. Algoritmii sunt de fapt asocierile sau legaturile informationale acumulate pe parcursul vietii. Aici sunt si eu de acord cu tine. Algoritmii nu sunt prezenti in SO de la nastere DAR lipsa lor este compensata de prezenta parintilor care ii spun copilului ca anumit lucru e rau.

"Daca am fi avut toti constiinta implementata, cu algoritmi de corectare a erorilor, nu am fi fost diferiti si nu am fi facut greseli." - cand un copil se impiedica si cade si se loveste SO-ul ii spune prin durerea simtita ca nu a calculat corect distantele si ca sa continue sa invete sau sa acumuleze noi informatii. Oamenii au SO-uri cu elemente comune: curiozitatea de a descoperi noi informatii, dorinta de supravietuire, dorinta de a avea aceleasi lucruri ca cei din jur, capacitatea de a imita, informatia prin care informatiile NU trebuie sa se contrazica ci sa se completeze, capacitatea de redare a informatiilor acumulate, dorinta de a nu muri niciodata cand omul are parte de bine si de fericire, capacitatea de acumulare de noi legaturi sau asocieri informationale. Copilul are kernel-ul sau nucleul SO-ului implementat de la nastere. Tot ceea ce are de facut este sa acumuleze informatii noi si sa inceapa sa faca comparatii.

"nu am fi facut greseli" - greselile sunt rezultatul liberei alegeri si dorinta gresita mostenita ( pacatul ) de la Adam-Eva: curiozitatea de a cunoaste sau de a experimenta si raul sau ceea ce mama sau tata sau dumnezeu spune ca NU e bine sau ca e rau sau ca sa nu fie facut.

"Mai bine acum?" - NU sunt eu in masura sa-ti raspund la aceasta intrebare. Este sarcina ta sa-ti raspunzi la aceasta intrebare. Si tu ai ratiune ca si mine.

| JustBlackNoGrey a răspuns:

Nu. de aceea multi isi schimba legile dupa care se ghideaza, spune da in loc de nu si asa mai departe - pentru ca de fapt tot omul are ceva imprevizibil in el, chiar si pentru el insusi

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru JustBlackNoGrey):

Nu confunda imprevizibilul sau libertatea de alegere cu legile fizice. Libertatea de alegere confera sau poate conferi sau da caracter de hazard existentei omului. Insa legile fizice si fizicii cuantice sunt mereu aceleasi. Cum iti explici asta?

| JustBlackNoGrey a răspuns (pentru anonim_4396):

Fizica nu e om

anonim_4396

Da! " fizica nu e om", DAR corpul omului este guvernat de legi fizice.

Dar creierul controleaza totul

anonim_4396

Creierul omului poate fi considerat un calculator cuantic ce lucreaza la 36 grade Celsius. Fizica cuantica este guvernata de legi fizice riguroase. Altfel creierul nu ar putea produce ganduri coerente si directionate cu precizie. Creierul omului este alcatuit din particule elementare.
Calculatoarele de azi sunt o copie foarte rudimentara a modului de functionare al creierului uman.

Fizica cuantica reuneste toate legile fizice pe care le cunoastem.
in acelasi timp, sunt si unele inconsistente din anumite puncte de vedere in ceea ce priveste cuantica, cel putin in mintea unora, cum ar fi pisica lui schrodinger
din nou, mintea umana nu poate fi inteleasa pe deplin pentru ca nici macar nu este folosita pe deplin

anonim_4396

Da-o-n colo de pisica a lui Schrodinger care se aplica doar la fermioni si nu la bosoni precum fotonii care pot ocupa mai multi acelasi loc din spatiu fara sa perturbe functionarea unui sistem. Pentru Dumnezeu e suficient sa suprapuna mai multi fotoni peste un foton si sa vada ce se petrece in creierul unui om.