| Jipa95 a întrebat:

Nu v-ati intrebat vreodata cine a creat universul, cine a creat materia din jurul vostru, tot ce vedeti cu ochii? Daca raspunsul ar fi Dumnezeu, atunci urmatoarea mea intrebare ar fi : Fratilor, si pe EL cine l-a mai creat?
Daca universul ar fi fost creat dupa Bing-bang acea materie infinit de mica de unde oare o fi aparut?
Vrea sa aflu si parerile voastre happy

116 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Sunt milioane de teorii referitoare la crearea universului...

Daca noi am ajunge la un nivel suficient de ridicat incat sa cream viata de la 0, atunci am fi niste zei pentru acele creaturi.
Si cine spune ca asta nu se poate aplica si pentru noi?
Daca stai bine sa te gandesti...la cat de mare este universul teoretic o civilizatie care sa ajunga la un nivel suficient de ridicat incat sa fie considerati zei din perspectiva noastra...ar fi trebuit sa apara deja.

Nu este atat de SF sa te gandesti ca unviersul poate a fost creat datorita interventiei unei anumite fiinte...atata timp cat nici macar nu putem formula o teorie despre ce era inainte de Big Bang.

Dar e o mare diferenta intre povestea asta si crearea unor religii ingradite de secole intre propriile concepte primitive.

| Inferno a răspuns:

Materia a aparut din energie.

| KodrutZ a răspuns (pentru Inferno):

Iar energia de unde? Materia nu poate fi considerata energie in stare inerta? Lemnul uscat, de exemplu.

| Inferno a răspuns (pentru KodrutZ):

Energia din nimic, conform principiului incertitudinii.
Materia poate fi considerata o alta forma a energiei.

| sabin89 a răspuns:

La sfasit sa nu uiti sa dai si tu cate o bere lui Endoryus si lui Depress. happy

| KodrutZ a răspuns:

Hai breh, esti belea. Dumnezo' e atemporal, a fost inaintea inceputului, el exista de la momentul minus infinit si fiindca se plictisea sa o frece in vid, a creat universul. Sintem p0rn pentru dumnezo' in caz ca nu v-ati prins inca, asa ca aveti grija data viitoare cind faceti sex, nu conteaza ca e cu propria persoana sau cu alta/altele - dumnezo' vegheaza! tongue

| anonim_4396 a răspuns (pentru KodrutZ):

laughing. chiar te aspteptam sa stii rolling on the floor

Tare.laughing O sa sting lumina, sper ca dumnezo nu are infrarosii. Tehnologia ridicata e aici pe pamant, nu cred ca dumnezo o arde cu infrarosii.laughing

| Sn4k3 a răspuns:

Intrebari la care nu exista raspuns laughing.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Eu v-am facut pe toti.

| RobertMoon a răspuns:

Dumnezeu trăieşte în afara timpului şi spaţiului. El a creat timpul. El a creat spaţiul. El nu este limitat de niciunul din aceste lucruri. Dumnezeu a creeat tot, Big Bang nu exista.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RobertMoon):

Vezi ca ai gresit "sectia". aici e stiinta si filosofie nu religie.

| RobertMoon a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiinta nu poate descoperii cum a luat,, nastere,, Dumnezeu niciodata.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RobertMoon):

Pai cred ca nu poate. cum poti descoprii cum "s-a nascut" ceva care nu s-a nascut sau a existat vreodata. ar fi un paradox

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, ai dreptate, a gresit categoria.
Religia este mult peste stiinta happy
Dar sa stii ca se poate discuta si aici thumbs up

"Religia este mult peste stiinta " stii tu vorba aia daca taceai filosof ramaneai? eh, acum o stii laughing. cel putin esti amuzanta

De ce sa tac cand am ceva de spus? surprise
Nu vreau sa fiu filosof happy

Uita-te la ce a zis վፀiፀፀ si shh.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e fara indoiala. Uita-te de exemplu la monstruozitatea aia din Bucuresti care o sa fie mai inalta decit orice. Sau la biserici, ca musai trebuie' sa fie mai inalte decit cladirile din jur. Deci daca bisericile sint mai inalte decit laboratoarele de cercetare si universitatile, e clar ca religia e peste stiinta. QED, dai o bere.

Sa stii ca la aia se referea si Depress laughing. altceva nu vad ce

Si crezi ca tocmai mie sa-mi schimbe cineva parerea? rolling on the floor)
"se bată în cap''- asta faci la compunerile de la scoala, religia este ceva exact.
S-au intamplat cu mult inaintea noastra asa ca multe lucruri s-au mai pierdut pe drum.
Un lucru este sigur : Dumnezeu exista si tot ce scrie in Biblie este adevarat.
Daca tu nu intelegi, noi nu avem ce-ti face.
Viata nu se rezuma la expertize medicale si alte alea pe acolo.
Dovada clara ca Dumnezeu exista este sufletul nostru.
Niciun om nu a dovedit din ce este alcatuit asa ca shh tu.
Nu poti spune din ce este alcatuit un suflet sau un sentiment precum ura sau rusinea.
Da-mi tu componentele chimice ale unui sentiment.
Poti sa studiezi o viata, cu cei mai buni profesori de la Oxford, Cambridge ce vrei si tot nu vei reusi.

| Inferno a răspuns (pentru RobertMoon):

Dumnezeu nu e obiect de studiu stiintific.

"Dovada clara ca Dumnezeu exista este sufletul nostru. "aha, la fel ca si dzeu nu vad si nu simt deci cum naiba poti sa zici ca exista?
"Un lucru este sigur : Dumnezeu exista si tot ce scrie in Biblie este adevarat. " pentru o fata atat de inteligenta esti destul de tembela. mai era intru-un film " you are the most dumbest smart person i know". las subiectul aici ca nu am chef sa continui ca oricum nu o ducem nicaieri asa.

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are sens sa le explici. Oricum, nu accepta nimic.

'' la fel ca si dzeu nu vad si nu simt ''
1) Daca nu ai vedea nu mi-ai mai fi raspuns, deci vezi.
2) ''nu simt'' cum am mai spus, un om fara Dumnezeu este un om fara sentimente.
ALA CARE MI-AI COMENTAT ODATA LA AFIRMATIA ASTA, AM DOVADA CLARA. IL AI AICI PE ENDORYUS- EL NU SIMTE, NU ARE SENTIMENTE SI NICI DUMNEZEU.
Tembel esti tu happy Ai atatia ani si iti permiti sa jignesti o fata si mai are si dreptate.
Pacat.

"Ai atatia ani si iti permiti sa jignesti o fata" iar faci pe sinsibila? laughing, exista cuvinte mai urate care se "Pun" a jignire, deci las-o balta.

"Daca nu ai vedea nu mi-ai mai fi raspuns, deci vezi." hai ca o dai chiarca in altele acum. ma refer la suflet sau dzeu nu da nu pot vedea. chiar ca te bagi pe alinturile mele observ

"sensibila.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Doub):

A, pai, mie imi spui? Fenomene de oameni.
Prost e ca acum s-au inmultit.
Dupa 15 ani a devenit la moda sa nu mai crezi in Dumnezeu.

Eu stiu ca ''a vedea'' inseamna sa percepi ceva cu ajutorul ochilor.
''A nu vedea'' inseamna ca ochii unui om sa nu perceapa.
Cum m-am bagat pe ''alinturile'' tale? happy

Sunt sensibila fiindca nu iti accept eu tie jignirile tale? surprise

"Eu stiu ca ''a vedea'' inseamna sa percepi ceva cu ajutorul ochilor. " ok. si imi spui si mie cand l-ai vazut pe dzeu sau isus? hai ca dam in chestii magice pe aici laughing.
"Sunt sensibila fiindca nu iti accept eu tie jignirile tale? " vai tu, dar sensibia esti. stiu ca esti fata inteligenta si ai inteles ce am vrut sa zici dar acum o faci pe micuta trol

Tu ai probleme serioase.
Religia este cea care ajuta atat sufletul cat si corpul.
Stiinta este cea care studiaza tot ce tine de corpuri.
Iti pot demonstra asta matematic daca vrei.
*Matematica, alta stiintawinking *
R-religie
s-stiinta
|_________________|_______|
De aici deduci singur sau va trebui sa-ti fac si tabele de adevar?

| HereToHelp a răspuns (pentru anonim_4396):

Spune-mi? Ai vazut vreodata vantul? Si totusi l-ai simtit. Nu te da mare filosof, te rog. Te simt, plutesti in nestiinta. Sustii lucruri doar pentru a fi smecher. Si cat cunosti din cat vorbesti?

'' si imi spui si mie cand l-ai vazut pe dzeu sau isus? '' -imi spui si mie cand m-ai vazut ultima data? happy Faptul ca nu ma vezi asta nu inseamna ca nu exist.
Si vezi ca "Iisus'' se scrie cu 2 '' i ''.

''stiu ca esti fata inteligenta si ai inteles ce am vrut sa zici dar acum o faci pe micuta trol'' - Mi s-a mai spus ca sunt inteligenta thinking, ''micuta trol'' nu mi s-a mai spus si vezi ca nu-s asa mica. Si apropo, eu vorbesc cat se poate de serios, nu incerc sa fac pe amuzanta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru HereToHelp):

"Te simt, plutesti in nestiinta. Sustii lucruri doar pentru a fi smecher" amice nu ma insulta pretinzand ca ma cunosti. am mai intalnit destui "inteligenti" de genul si am ramas doar cu gust amar in gura de pe urma lor. daca nu iti convice ce zic, treci mai departe.
"jmecheri" sunt cocalarii de pe fb nu eu. imi place totusi postul tau "Cate pagini ale bibliei ai citit ca sa iti dai seama ca totul e o aberatie si ca sunt lucruri care se contrazic?". eu sunt ateu din trairile mele, am constatat ca nu e nimeni acolo care sa ajute si in caz de ar fi (nu am zis ca stiu sigur, dar fata de un religios inganfat nu zic " eu stiu sigur, taci si asculta, ca eu am dreptate ) dar daca exista, e un imputit jegos si jumatate, asta e clar. revenind la ce ziceam inainte, dar sunt multi atei cu care am vorbit, ei au citit biblia toata si au ramas uluiti de ce prostii sunt scrie pe acolo si cum lumea poate sa le "inghita". ce vreau sa zic cu asta, degeaba vrei sa faci pe altul sa se simta "prost" ca nu a citit biblia si tu mare desptept manca-l-ar mama ca doarme cu ea sub perna, ca doar ai zice " eh, nu ai inteles". asta e motto-ul vostru. ori "nu ai inteles" ori " satana lucreaza pe la spatele lui".

"Si vezi ca "Iisus'' se scrie cu 2 '' i ''." un om inteligent stie singur cand este, nu trebuie sa-l faca pe altul prost ca sa se dea el mai mare, cum am zis si mai sus ( ceva asemanator). daca nu scriu corect problema mea, dar e amuzant cand altii se dau mari inteligenti doar pentru ca stiu cand sa foloseasca o cratima. oricum, pe subiectul "religie" am sa o las balta cu tine, esti una din putinele persoane care ma amuza / intriga pe aici, si chiar nu as vrea sa incetam sa mai vorbim din cauza unei banalitati.
"si vezi ca nu-s asa mica" laughing minte-te in continuare.

Daca nu ai observat, am vorbit undeva in acelasi post despre faptul ca si eu am momente in care gandesc ca totusi e prea mult sa cred ca exista cineva care sa aiba putere peste tot. E imputit si jegos pentru ca nu influenteaza oamenii in deciziile lor si cad in extreme? Uite cum iti spun, esti direct responsabil de faptele pe care le faci si de alegerile tale. Intelegi ce spun? Si pana la urma fiecare are propriul crez. Eu pot sa cred in dumnezeu, e problema ta ca ai ales sa nu crezi in el sau sa crezi in altceva. Dar ar trebui totusi sa iti vezi atitudinea bazata pe nimic pe care o ai

" Dar ar trebui totusi sa iti vezi atitudinea bazata pe nimic pe care o ai" laughing, deci trairile mele sunt "Nimic". ok. tu pe te "bazezi" ca exista dzeu? lasa prostiile care le mai zis altii, "dzeu este peste tot" si porcarii de genul. ceva concret? dar, daca iti zic sa lasi balta si bliblia, ai mai avea ce sa zici? nu cred. toata religia e bazata pe cartea aia blestemata.

Bine,tataie. Mata esti mai mare decat mine, am inteles de ce sunt mica.
Meh, nu incercam sa fac pe inteligenta, doar ca macar atat sa scrii cum trebuie.
Scrisul si felul cum se exprima un om spune multe despre el.

"Scrisul si felul cum se exprima un om spune multe despre el. " aha. cum ar fi?

Nu, prietene, asa scrieti voil. Eu scriu cu un singur i. Poti sa imi spui de ce mai exact de scrie cu doi de i?

Sau scuza-ma daca nu era pentru mine. Ma si intrebam cand m-am legat de cratima si alte d-astea. Pentru ca de fapt chiar nu pun accept pe asa ceva laughing

Cred ca ai incurcat persoana la care vroiai sa raspunzi

Mi-am dat deja seama de asta. Eu zic sa ramanem fiecare la convingerile lui. Se poate vorbi si fara a fi in contradictoriu, dar se pare ca nu acum laughing

Nu faci diferenta?
Unul iti scrie cu k, uh, sh, b.n, etc.
Iar altul iti scrie in cuvinte.

Calci pe cine pe picior, iti ceri scuze.
Unul zice :'' neamu' tau, stai in *** cum trebuie''
Iar altul : ''nu face nimic.''

Acum vezi diferenta?

Fiindca asa e scris corect.

A, pai se vede.
Asa frumos mai folosesti tu semnele alea de ortografie day dreaming

Tu iti dai seama cand te intreaba cineva, ce anume te intreaba? eu ma refeream ce zice de mine daca nu scriu cu cratima, nu daca ma calca unu pe pe picioare si depinde de inteligenta mea daca ii raspund ca un om sau ca un mitocan.
referitor la intrebare ai scris doar " Nu faci diferenta?
Unul iti scrie cu k, uh, sh, b.n, etc.
Iar altul iti scrie in cuvinte.
" dar aia nu explica nimic. nu zice nici daca sunt inteligent sau prosti daca scriu cu k sau c

Ba da.Eu mereu am zis ca oamenii care scriu cu '' k '' in loc de ''c'' sunt prosti rolling on the floor

Eh, soarta. sunt prosti si pentru ca se lasa influentati de media.sa te uiti cum scriu pe fb, ramai orb nu gluma

Nu stiu daca o dai la ironie sau nu inca laughing

Stiu straight face
Cati nu le-am atras atentia la cum scriu pe fb laughing M-au blocat mai mult de 10 persoane. Mai bine ca l-am inchis laughing

Nu, nu e ironie straight face
Ti se pare ca am pus '' laughing '' sau " rolling on the floor ", ca sa fie ironie?
Ei bine, nu.

Nu stiam la ce sa ma astept. Eram invatat sa interpretez la postul asta laughing

| Teardrop a răspuns (pentru RobertMoon):

Cum poţi fii sigur?

| Teardrop a răspuns (pentru anonim_4396):

Sper că eşti trolllaughing

Între timp, eu zic să te retragi în post şi rugăciune în ceva munte. Până te întorci, poate se găseşte cineva să-ţi spună că sentimentele nu sunt palpabile.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Teardrop):

Speri degeaba laughing
Stiu ca nu sunt palpabile.Dar tu stii ca nici compozitie chimica nu au? laughing

Aa, ok happy

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns (pentru RobertMoon):

Daca traiaste in afara spatiului inseamna ca nu exista. BULLSHIT!

Normal că nu au compoziție chimică dacă e ceva ce nu poți vedea, auzi, mirosi, gusta sau palpa -.- Nu sunt materie, nu ocupă un loc în spațiu-.-

Aha aha. Si atunci ce sa fie?

Este un proces afectiv generat de sinapsele neuronale, care exprimă atitudinea față de un anumit moment sau o anumită persoană.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru Teardrop):

Normal ca sentimentele au compozitie chimica...

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce-i spanzuratoarea aia? :O

Cat oi fi stat sa cauti tu definitia asta, Dumnezeu stie laughing
Aloo, o sinapsa este realizata intre doi neuroni sau un neuron si un organ oare care.
Atunci cand esti fericit sinapsa se realizeaza intre 2 neuroni. Si unde se simte?
Sau atunci cand tipi. Poti tipa din mai multe motive : fericire, furie, tristete. Acum chiar nu poti justifica.
Aberatii, nu altceva.

Imi place ca iti incerci norocul laughing

P.S: nu reusesti

| Teardrop a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Care-i aia?

N-am stat deloc s-o caut, e definiția de bază a sentimentului, o înveți la psihologie.

Știu ce sunt sinapsele neuronale, dacă tu crezi că sentimentele îs generate de inimă, că așa scrie în biblie, problema ta.

Compozitia chimica sau spanzuratoarea?

| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Trebuia sa fie un patrat mai mare si unul mai mic in interiorul celui mare sad
L-am editat de cateva ori si tot nu am reusit.

Eu nu am spus nimic de unde provin rolling on the floor Ai vorbit in numele meu laughing
''îs''- sunt

Treci peste, folosesc ce regionalisme vreau eu atâta timp cât sunt acceptate şi cunoscute.

Compoziţia chimică.

Dopamina, serotonina, epinefrina, norepinefrina, feniletilamina, oxitocina, etc

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbeste cu fainoshag tongue

| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

N-avem straight face

''atâta timp cât sunt'' - atâta timp cât îs rolling on the floor

Înţeleg că atunci când auzi cuvântul "porodici" sau "răcădi" sau "picioici" râzi, da' nu ştiu ce ţi se pare amuzant la "îs". Nu te-o învăţat la biserică să nu râzi de alţii?

Nu prea merge. Depinde cum o iei. Cu ajutorul acestor substanţe se formează sinapsele şi trece informaţia prin ele, însă nu din ele e alcătuit sentimentul propriu-zis.

Ia sa iei tu doua pastile de prozac si vorbim apoiwinking Neurotransmitatorii participa la formarea, gruparea si intensitatea sentimentelor. Nivelul si rapoartele neurotransmitatorilor determina sentimentele si starea unei persoane. Altele sunt intrebarile la care medicina nu stie sa raspunda.

''Ne-o'' invatat pe toti, dar la mine nu se aplica rolling on the floor
Nu ''îi '' problema ta ce '' m-o'' invatat si ce nu rolling on the floor rolling on the floor

| Wøodenpints a răspuns (pentru RobertMoon):

Înseamnă că dumnezeu a creat și răul, nu? Și prostituatele, tot dumnezeu le-a creat? Dar armele? Sau sida. Ce zici ce ciumă? Sau berea fără alcool și cu gust de lămâie? Și pe aia tot el a creat-o? Dacă da, e un bulangiu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Wøodenpints):

Nuuu. nu merge asa. dzeu a invetat pacatul, dar nu a zis ca trebuie folosit. ce stii tu. e ca marul discordiei, in loc sa il duca la dracu" cu carti, a trebuit sa il puna in nasul lui Adam si Eva.
https://www.youtube.com/watch?v=A_a6RjR_AHY
explica aici mai bine ce si cum, mentaltatea lui dzeu.
cum e si cu altele. lui dzeu nu ii ceri bicicleta, o furi de la altul si dupa ceri iertare.

Așa ești de penibilălaughing N-ai de ce te lega, și te legi de regionalisme?laughing Hai să încheiem, că nu-mi plac conversaţiile fără sens. big grin O viaţă faină.

Dacă ai vreo problemă cu mine de cine ştie când, te rog să ţi-o rezolvi şi să nu mă ataci. Nu sunt expertă în domeniul ăsta, nici n-am căutat niciodată să fiu, şi nici nu mă dau expertă, însă consider că sentimenul, fiind prin definiţie un proces afectiv, nu este ceva material şi nu are compoziţie chimică. E ca şi cum aş cere să mi se dea compoziţia chimică a fierberii -.-

Aici e problemă de limbă, nu neapărat de ştiinţă.

| RobertMoon a răspuns (pentru Wøodenpints):

Se zice ca inainte de a creea Pamantul Dumnezeu a creeat ingerii iar unul dintre ei a dorit sa aiba puterea lui Dumnezeu (Satan), iar acesta i-a ispitit pe Adam si Eva in gradina Edenului si asa a luat nastere raul pe scurt.

Oricat de penibila as fi eu tot am dreptate \dancing
Nu mai ai argumente, nu? smug Daca faci pe desteapta si ataci niste afirmatii fara argumente si dovezi si nu numai atat, incerci sa faci pe amuzanta cu regionalismele tale nu dai dovada de nimic altceva in afara de prostie.
'' O viaţă făină'' si tie peace sign.

Da, da, ai dreptate.

Stai...în legătură cu ce avea dreptate? Nu-mi amintesc să fi făcut vreo afirmație susținută cu argumente. Tu doar râdeai de regionalismele mele. Deja e plictisitoare conversația.

Atunci stai prost cu memoria.
Eu nu am dat argumente. Te-am pus pe tine sa-mi explici fiindca se presupune ca eu sunt crestina si nu gandesc rational, iar tu nu esti si gandesti.
Dar nu ai fost in stare sa imi demonstrezi asta pentru ca nu gandesti :p
Trist, foarte trist sad
Ai incercat tu cu sinapse, dar nu au fost indeajuns.
Aaa, ba chiar tu ai recunoscut ca nu au compozitie chimica surprise

| Wøodenpints a răspuns (pentru RobertMoon):

Ce băiat bun trebuie să fie dumnezeu ăsta. Nu se face vinovat de nimic.

Mai bine îmi dădeai un link către un articol pe tema asta, era mai inteligent. Mă rog, nu le poţi cere tuturor să fie oameni buni.

Pai si eu de unde sa stiu articole pe tema asta? Crezi ca eu ma informez de pe guagal? Daca chiar te intereseaza, poti cauta...
Fluoxetina (prozac) este un inhibator selectiv al recaptarii serotoninei si functioneaza prin modificarea nivelului de serotonina in fanta sinaptica ceea ce duce la modificarea ''starii de spirit''. Dispar sentimentele de tristete, de ura de ranchiuna si apar sentimentele de veselie, incredere, pofta de viata. Folosirea pe termen lung a fluoxetinei determina chiar schimbarea radicala a modului de gandire (deci se merge chiar mai departe de sentimente). Atat de important este raportul de neurotransmitatori din creier. Da, sentimentele sunt generate in special de chimicalele din creier dar exista si situatii la care stiinta nu a gasit inca raspunsul, cum ar fi de exemplu aparitia atasamentului fata de un obiect/o persoana anume.
Nu ti-am zis sa iei 2 pastile de prozac pen'ca te consider nebuna, te-am invitat practic sa te convingi singura de cele spuse de mine. N-am fost insa foarte inspirat alegand un antidepresiv cu bataie lunga al carui efect se simte in termen de saptamani, trebuia sa merg pe ceva cu actiune directa si rapida cum ar fi o benzodiazepina sau chiar alcoolul.

Eu cred că tu nu înţelegeai ce-ai zis eu.
Depinde cum iei ideea de sentiment. Dacă te referi doar la sentimentul propriu-zis, care, repet, e un proces, atunci nu e ceva material, care să aibă o structură.

Ceea ce-mi explici tu este modul în care se formează un sentiment, dar, din nou, depinde cum o iei. Unii se pot gândi şi la procesul de formare ca făcând parte din ideea de "sentiment".

Nu te-am contrazis nici măcar odată, deci nu văd nici un motiv ca să fii răutăcios.

Da' usor te mai victimizezi...

| RaduTN a răspuns:

Cred ca totul a fost creat dintr-o explozie. Si explozia aia a fost creata din cine stie ce materii de care habar n-am.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca stai sa o iei pe partea cu religia oricare religios ti-ar spune" pai ce, el nu are inceput sau sfarsit" si prostii de genul. daca o iei pe partea cu stiinga eu unu tot nu stiu ce sa cred, cum poate aparea ceva din nimic. Asta nu inseamna ca nu cred ca a fost odata BB dar si acele "prafuri " si restul, de unde naiba au aparut? nu cred ca se vor raspunde vreodata la intrebarile astea. si cred ca de aia nici religia nu va muri vreodata

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

Cine a spus sau spune ca universul a aparut din nimic? Eu nu am auzit asa ceva pina acum. Daca stii ceva spune, arata unde scrie ca din nimic aparu universul prin acel big bang. Ceva a existat dintotdeauna, ceva poate fi si energie, deci energia nu este nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E mai mare ca al tau, deci ciuss :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Autre chose Teardrop, je suis une ''mademoiselle'' happy happy happy happy happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parerile pro sau contra sunt irelevante, doar demonstratiile conteaza. Si, in pofida faptului ca stiinta, spre deosebire de religie, mai si demonstreaza unele teorii, e la ani lumina distanta de a afla raspunsul la un astfel de mister.

Daca mintile luminate inca nu au gasit raspunsul la astfel de intrebari cu siguranta nu vei gasi o rezolvare aici, jumate din comunitatea TPU inca invata sa nu mai foloseasca prezervativul invers si ca femeile raman insarcinate in urma actelor sexuale neprotejate. Dar, in acelasi timp, nu au nici o problema in a oferi o opinie in privinta aparitiei universului sau a vietii.

Indiferent daca e religios sau ateu, orice om care afirma ca are raspuns la o astfel de intrebare e un cretin, asta e clar.

| aabaaab3278 a răspuns:

Daca este asa cum se spune, mintea noastra nu e capabila sa conceapa asa ceva: cum a fost creata o divinitate.
Nu uita ca noi nu folosim nici 30% din creier. Simtim nevoia sa intrebam "pe El cine l-a creat?" De unde stii ca Dumnezeu nu inseamna natura, Univers, timp si tot ceea ce exista? Poate ca o fi un duh care nu a fost creat de nimeni..cine stie?

| anonim_4396 a răspuns (pentru aabaaab3278):

"Nu uita ca noi nu folosim nici 30% din creier" alea sunt prostii. cum in mare si testele iq sunt. ca sa poti zice 30% din orice, trebuie intai sa stii cat e 100% si nu ai cum sa stii asa ceva, referitor la inteligenta noastra.

| Dzeko7 a răspuns:

Muyca cate raspunsuri!
De cand pui tu intrebari de astea?

| վፀiፀፀ a răspuns:

Subiectul acesta de creere a lumii îi cam face pe credincioși și pe oamenii de știință să " se bată în cap ". Eu una cred în Dumnezeu, sunt botezată etc. etc. însă. chestiile spuse de Biblie și preoți sunt aberații care se cam contrazic nu numai când e vorba de creerea lumi.
Nici explicația științifică nu prea are sens fiindcă nu văd de unde să fii apărut acea materie dacă înainte de creerea universului nu a existat nimic. Din nimic nu se poate creea nimic și nu poate apărea nimic, nu?
Deci, gândindu-te la toate aceste lucruri și analizând te adâncești mai mult în ceață.
În concluzie, părerea mea e că totul e un mister ce nu va putea fii deslușit niciodată *.*

| HereToHelp a răspuns (pentru վፀiፀፀ):

Cate pagini ale bibliei ai citit ca sa iti dai seama ca totul e o aberatie si ca sunt lucruri care se contrazic? Parerea mea e ca probabil ai foarte multe nelamuriri, dar nu poti afirma asta in nestiinta de cauza

| վፀiፀፀ a răspuns (pentru HereToHelp):

Am citit aproape toata biblia si nu am zis ca totul e o aberatie dar, in mare parte, asta este parerea mea. Fiecare om are o parere, nu? Si, nu toti putem crede in ceva ce nu am vazut niciodata si da, poate ca nici vantul nu il vezi dar, il simti ^^

| HereToHelp a răspuns:

Si eu am momente in care ma indoiesc de existenta divina, sunt lucruri pe care nu le pot intelege prin natura mea umana. Pana si Charles Darwin a recunoscut teoria creatiunii cand era pe patul de spital. Poate ca uneori pare imposibil ca cineva sa fie omniscient, omniprezent, dar gandeste-te la perfectiunea bibliei, la cat de echilibrat e construita planeta noastra de la cel mai mic micro organism pana la om si echilibrul in care pamantul orbiteaza in jurul soarelui cu atata desavarsire de mii de ani fara a scapa din traiectorie. O singura deviere si am muri ori prajiti, ori congelati

| mititelumarius a răspuns:

Ce cred eu...
1. Sunt incert cu privire la existenta Lui Dumnezeu, dar si la inexistenta Sa, mai pe scurt: Nu Stiu daca exista; atat pot spune.
2. Legat de univers, aceeasi chestiune ca la punctul 1. Asta deoarece toate teoriile care exista nu pot dovedi INCA nimic concret.

| Krsdt a răspuns:

Creierul meu si al tau, al tuturor, este slab procesator. Totul este in stadiu de teorie, absolut totul.
Prefer sa-mi canalizez energia in alte directii. happy

| Koala1234 a răspuns:

Dumnezeu trăieşte în afara timpului şi spaţiului. El a creat timpul. El a creat spaţiul. El nu este limitat de niciunul din aceste lucruri. Dumnezeu a creeat tot, Big Bang nu exista. happy laughing

| PantilieRaluca a răspuns:

S-ar putea ca universul sa fi existat din totdeauna. Explicatie: https://www.youtube.com/watch?v=q3MWRvLndzs (vidoclipul e in engleza dar are si subtitrare in romana).