| Jipa95 a întrebat:

Nu v-ati intrebat vreodata cine a creat universul, cine a creat materia din jurul vostru, tot ce vedeti cu ochii? Daca raspunsul ar fi Dumnezeu, atunci urmatoarea mea intrebare ar fi : Fratilor, si pe EL cine l-a mai creat?
Daca universul ar fi fost creat dupa Bing-bang acea materie infinit de mica de unde oare o fi aparut?
Vrea sa aflu si parerile voastre happy

116 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Dumnezeu trăieşte în afara timpului şi spaţiului. El a creat timpul. El a creat spaţiul. El nu este limitat de niciunul din aceste lucruri. Dumnezeu a creeat tot, Big Bang nu exista.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca stai sa o iei pe partea cu religia oricare religios ti-ar spune" pai ce, el nu are inceput sau sfarsit" si prostii de genul. daca o iei pe partea cu stiinga eu unu tot nu stiu ce sa cred, cum poate aparea ceva din nimic. Asta nu inseamna ca nu cred ca a fost odata BB dar si acele "prafuri " si restul, de unde naiba au aparut? nu cred ca se vor raspunde vreodata la intrebarile astea. si cred ca de aia nici religia nu va muri vreodata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RobertMoon):

Vezi ca ai gresit "sectia". aici e stiinta si filosofie nu religie.

Răspuns utilizator avertizat
| RobertMoon a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiinta nu poate descoperii cum a luat,, nastere,, Dumnezeu niciodata.

| KodrutZ a răspuns:

Hai breh, esti belea. Dumnezo' e atemporal, a fost inaintea inceputului, el exista de la momentul minus infinit si fiindca se plictisea sa o frece in vid, a creat universul. Sintem p0rn pentru dumnezo' in caz ca nu v-ati prins inca, asa ca aveti grija data viitoare cind faceti sex, nu conteaza ca e cu propria persoana sau cu alta/altele - dumnezo' vegheaza! tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RobertMoon):

Pai cred ca nu poate. cum poti descoprii cum "s-a nascut" ceva care nu s-a nascut sau a existat vreodata. ar fi un paradox

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, ai dreptate, a gresit categoria.
Religia este mult peste stiinta happy
Dar sa stii ca se poate discuta si aici thumbs up

anonim_4396

"Religia este mult peste stiinta " stii tu vorba aia daca taceai filosof ramaneai? eh, acum o stii laughing. cel putin esti amuzanta

| վፀiፀፀ a răspuns:

Subiectul acesta de creere a lumii îi cam face pe credincioși și pe oamenii de știință să " se bată în cap ". Eu una cred în Dumnezeu, sunt botezată etc. etc. însă. chestiile spuse de Biblie și preoți sunt aberații care se cam contrazic nu numai când e vorba de creerea lumi.
Nici explicația științifică nu prea are sens fiindcă nu văd de unde să fii apărut acea materie dacă înainte de creerea universului nu a existat nimic. Din nimic nu se poate creea nimic și nu poate apărea nimic, nu?
Deci, gândindu-te la toate aceste lucruri și analizând te adâncești mai mult în ceață.
În concluzie, părerea mea e că totul e un mister ce nu va putea fii deslușit niciodată *.*

anonim_4396

De ce sa tac cand am ceva de spus? surprise
Nu vreau sa fiu filosof happy

| mititelumarius a răspuns:

Ce cred eu...
1. Sunt incert cu privire la existenta Lui Dumnezeu, dar si la inexistenta Sa, mai pe scurt: Nu Stiu daca exista; atat pot spune.
2. Legat de univers, aceeasi chestiune ca la punctul 1. Asta deoarece toate teoriile care exista nu pot dovedi INCA nimic concret.

anonim_4396

Uita-te la ce a zis վፀiፀፀ si shh.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru KodrutZ):

laughing. chiar te aspteptam sa stii rolling on the floor

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e fara indoiala. Uita-te de exemplu la monstruozitatea aia din Bucuresti care o sa fie mai inalta decit orice. Sau la biserici, ca musai trebuie' sa fie mai inalte decit cladirile din jur. Deci daca bisericile sint mai inalte decit laboratoarele de cercetare si universitatile, e clar ca religia e peste stiinta. QED, dai o bere.

anonim_4396

Sa stii ca la aia se referea si Depress laughing. altceva nu vad ce

anonim_4396

Si crezi ca tocmai mie sa-mi schimbe cineva parerea? rolling on the floor)
"se bată în cap''- asta faci la compunerile de la scoala, religia este ceva exact.
S-au intamplat cu mult inaintea noastra asa ca multe lucruri s-au mai pierdut pe drum.
Un lucru este sigur : Dumnezeu exista si tot ce scrie in Biblie este adevarat.
Daca tu nu intelegi, noi nu avem ce-ti face.
Viata nu se rezuma la expertize medicale si alte alea pe acolo.
Dovada clara ca Dumnezeu exista este sufletul nostru.
Niciun om nu a dovedit din ce este alcatuit asa ca shh tu.
Nu poti spune din ce este alcatuit un suflet sau un sentiment precum ura sau rusinea.
Da-mi tu componentele chimice ale unui sentiment.
Poti sa studiezi o viata, cu cei mai buni profesori de la Oxford, Cambridge ce vrei si tot nu vei reusi.

| Inferno a răspuns:

Materia a aparut din energie.

| Inferno a răspuns (pentru RobertMoon):

Dumnezeu nu e obiect de studiu stiintific.

anonim_4396

"Dovada clara ca Dumnezeu exista este sufletul nostru. "aha, la fel ca si dzeu nu vad si nu simt deci cum naiba poti sa zici ca exista?
"Un lucru este sigur : Dumnezeu exista si tot ce scrie in Biblie este adevarat. " pentru o fata atat de inteligenta esti destul de tembela. mai era intru-un film " you are the most dumbest smart person i know". las subiectul aici ca nu am chef sa continui ca oricum nu o ducem nicaieri asa.

| Doub a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are sens sa le explici. Oricum, nu accepta nimic.

anonim_4396

'' la fel ca si dzeu nu vad si nu simt ''
1) Daca nu ai vedea nu mi-ai mai fi raspuns, deci vezi.
2) ''nu simt'' cum am mai spus, un om fara Dumnezeu este un om fara sentimente.
ALA CARE MI-AI COMENTAT ODATA LA AFIRMATIA ASTA, AM DOVADA CLARA. IL AI AICI PE ENDORYUS- EL NU SIMTE, NU ARE SENTIMENTE SI NICI DUMNEZEU.
Tembel esti tu happy Ai atatia ani si iti permiti sa jignesti o fata si mai are si dreptate.
Pacat.

anonim_4396

"Ai atatia ani si iti permiti sa jignesti o fata" iar faci pe sinsibila? laughing, exista cuvinte mai urate care se "Pun" a jignire, deci las-o balta.

"Daca nu ai vedea nu mi-ai mai fi raspuns, deci vezi." hai ca o dai chiarca in altele acum. ma refer la suflet sau dzeu nu da nu pot vedea. chiar ca te bagi pe alinturile mele observ

anonim_4396

"sensibila.

| RaduTN a răspuns:

Cred ca totul a fost creat dintr-o explozie. Si explozia aia a fost creata din cine stie ce materii de care habar n-am.

anonim_4396

Tare.laughing O sa sting lumina, sper ca dumnezo nu are infrarosii. Tehnologia ridicata e aici pe pamant, nu cred ca dumnezo o arde cu infrarosii.laughing

| aabaaab3278 a răspuns:

Daca este asa cum se spune, mintea noastra nu e capabila sa conceapa asa ceva: cum a fost creata o divinitate.
Nu uita ca noi nu folosim nici 30% din creier. Simtim nevoia sa intrebam "pe El cine l-a creat?" De unde stii ca Dumnezeu nu inseamna natura, Univers, timp si tot ceea ce exista? Poate ca o fi un duh care nu a fost creat de nimeni..cine stie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Doub):

A, pai, mie imi spui? Fenomene de oameni.
Prost e ca acum s-au inmultit.
Dupa 15 ani a devenit la moda sa nu mai crezi in Dumnezeu.