| LaviniuA a întrebat:

Nu va e teama de ziua de maine?
Nu inteleg cum pot oamenii sa mearga la concerte de Craciun, sa manance, sa bea, sa rada, sa danseze pe muzica unor trupe comerciale de doi lei?
Cum pot oamenii face lucrurile astea, in conditiile in care in colo mai la est se moare? Chiar asa nepasatori sa fie?
Oare oamenii astia au totul aranjat, pentru cand se produce inevitabilul? Ca altfel nu pot intelege cum se pot comporta ca si cum totul e normal.
Va rog sa imi explicati.

23 răspunsuri:
| haileewatson a răspuns:

Auzi la ea ce complex de superioritate are.

"Oare oamenii astia au totul aranjat, pentru cand se produce inevitabilul?" - ce inevitabil mai exact?

Dar tu ce activitati faci in fiecare zi pentru bietii oameni "din est" care mor? Te duci la fata locului sa lupti pentru ei? Protestezi? Nu iti e rusine sa stai pe TPU sa pui intrebari stupide despre lovituri la deget cand alti oameni sunt in razboi si mor? Acum cateva luni intrebai de masini pana in 15.000€ si autorulote. Spuneai ca iti e frica nu iti fure chiriasii straini ceva din casa, dupa care te-ai laudat ca i-ai dat afara in plina iarna fiindca faceau mizerie. Saracii de ei, au venit intr-o tara straina sa munceasca sau sa scape de razboi si LaviniAna ii da afara. Chiar asa de nepasatoare esti? Cum poti sa iti continui viata asa?

Te asigur eu ca fiecare om de la concerte si targuri de Craciun are probleme pe cap si temeri in legatura cu ziua de maine. In ceea ce priveste evenimentele tragice din lume, exista petitii, proteste, ONG-uri la nivel global care se implica in aceste probleme, programe sustinute global care lupta pentru asta, si milioane de oameni care implica intr-un fel sau altul, inclusiv oamenii de rand din Romania care sunt interesati.

Asta nu inseamna ca trebuie sa isi puna viata pe stop si sa nu se mai bucure de lucrurile care le fac placere. Hai sa nu mai fim asa ipocriti si poate o sa evoluamwinking du-te in Piata Victoriei acum daca esti asa grijulie.

| sabin89 a răspuns:

Așa a fost mereu. Când se murea în Vietnam sau, mai recent, în Irac, restul oamenilor, prin alte țări, mergeau la concerte, cântau, râdeau.
La ce te referi cu "au totul aranjat, pentru cand se produce inevitabilul"?

| Drimmero a răspuns (pentru haileewatson):

Ii place sa puna intrebari controversate, nu o mai luati in seama, ar fi mai naspa daca n-ar trolla.

| LaviniuA explică:

Ce am scris nu e o critica la adresa celor de rand, in sensul ca nu se implica pentru a ajuta. Cum as putea sa stiu ce face fiecare?

Ma refeream la faptul ca schimbarile din lume nu duc la schimbari in comportamentul lor, nici macar atunci cand e vorba de suferinta si moarte.

Intrebarea este la categoria filosofie pentru a primi raspunsuri de la cei care au studiat domeniul.

| Lioana a răspuns:

Teama de ziua de maine? Nu. De ce sa traiesc cu teama? Ma ajuta sa fac ziua de maine mai buna? Ii ajuta pe altii faptul ca mie mi-e teama?
De ce merg oamenii la concerte de Craciun? De ce mănâncă? De ce beau? De ce rad si danseaza? Pentru ca viata e facuta sa te bucuri de ea din plin si pentru ca tristetea dauneaza grav sanatatii. Oamenii ajuta in masura in care pot. Acolo unde nu pot ajuta oamenii, ajuta Dumnezeu.
Sau crezi ca toti oamenii ar trebui sa-si puna cenusa in cap si sa sufere pentru ca se intampla lucruri rele intr-o tara vecina? I-ar ajuta pe acei oameni cu ceva faptul ca noi suferim pentru ei? Asta e solutia ta pentru problemele umanitatii?
Daca nu poti veni cu solutii, nu veni nici cu critici pentru ca fiecare om are crucea lui de dus, are propriile lui lupte, propriile lui pierderi iar faptul ca se bucura din cand in cand ii da puterea sa mearga inainte.

| Wr3nch a răspuns:

Nu imi e teama de maine pentru că trăiesc ziua de azi. Problemele zilei de maine sunt ale lui eu de maine.

| BunaVestire982 a răspuns:

Domnisoara draga, dacii pe vremuri sarbatoreau acest,, inevitabil" prin bautura si muzica. Practic echivalentul petrecerilor moderne. Unde sunt dacii de alta data? Ce am patit? Ne temem de inevitabil?

| mi25 a răspuns:

Sa stii ca si in razboi, luptatorii, in perioadele de alcalmie asculta muzica, rad, danseaza, vad filme etc.

| Eriii a răspuns (pentru sabin89):

'Mai recent'? Ba da gen voi toti astia de cica sunteti asa cu tot sufletul in razboaie si va pasa atat de mult de cum mor oamenii acum, sunteti constienti ca au murit si au fost razboaie si cacaturi incontinuu right?- singura chestie e ca sunt in alte parti si sunt de culoare, de aia nu face lumea lfl de mare caz. Dar cand mor astia in ucraina imediat sariti. Si acum s-a intamplat, dupa mult timp, sa fie in sfarsit auziti si astia din irac. Totusi aia nu inseamna ca abia acum mor oamenii acolo, e de nj cat timp

| blackann a răspuns:

Da, oamenii astia au totul aranjat. Au cumparat loc pe luna si imediat ce se intampla "inevitabilul", zboara acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi pe fornt si lupta domnisoara daca tot te freaca asa tare grija de straini, crezi ca daca Romania nu era in Nato si era razboi pe teritoriul nostru ii pasa cuiva?! Noi romanii am fost mereu priviti cu scarba de straini, suntem vazuti ca niste slugoi care muncesc mult pe bani putini sau ca niste hoti(sti la cine ma refer).

| TamplaruAnisoara a răspuns:

"Când țara arde baba se piaptana" Posibil aceasta expresie s-a născut în România.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru BunaVestire982):

După tine ateule evoluția s,-a oprit la stadiul in care era pe vremea dacilor?

| LaviniuA explică (pentru mi25):

Stiu, da... aici nu sunt nici macar soldati, ci oameni fara stagiu militar sau familisti, grasuti, slabuti

| LaviniuA explică:

Cred ca cei care ati raspuns nu va asteptati sa fie razboi si in Romania. Probabil de asta nu s-a inteles intrebarea. Probabil ati pus botul la propaganda ca suntem parteneri strategici pentru americani, ca ne apara Nato, etc. Ce sa zic... mancati un carnat si pentru mine si beti un vin fiert.

| mi25 a răspuns (pentru LaviniuA):

Nu ai inteles ce am spus: oamenii se distreaza si de nevoia de a elimina stresul, chiar daca situatia este neagra.

| relian a răspuns:

Poti arata cand pe planeta asta n-a fost razboi sau ceva lupte chiar si locale, sa spui, uite in anul X nicaeri pe planeta nu sa batut nimeni?

Faptuyl ca ai acces la informatie si afli ca unia se omoara, altii se string de git, aia nu inseamna nimic. Tu acolo unde esti iti continui viata ta ca si cand nimic nu se intampla.

Daca nu ai fi stiut ca este razboi pe unde spui, ce ai fi facut? Daca e sa o luam dupa ce arati tu, ar trebuie sa plingem tot timpul laughing pentru ca in orice zi undeva cineva este omorit, cineva se lupta, cineva duce un razboi, etc.

Aia in tara respectiva sa fie sanatosi, daca ei acolo nu-s in stare sa isi revolve problemele intre ei, de ce te-ar interesa pe tine din alta parte?
Bine ai venit in lumea vie de pe planeta Terra laughing cam asa se intimnpla cu viata la orice nivel.

Cauta sa iti traiesti viata, nu sta sa te uiti ce fac altii, o sa faci riduri mai devreme si nu da bine.

| RAY a răspuns:

Nu fii ipocrita ca nici tie nu iti pasa, mai mult ti ar pasa sa iti apara un cos pe fata decat asta, o dam in ipocrizi

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Măi și eu mă întreb uneori asta, și când a fost cazul Colectiv m-am întrebat niște chestii de genul și am văzut că alții erau blamați că mai trăiesc și chefuiesc în condițiile în care o țară întreagă, chipurile țineau momente de reculegere pentru Colectiv. Acum să spunem că e corect sau greșit, nu suntem noi în măsură să judecăm asta, doar God poate judeca.

Faza este că e bine să ne gândim, dar nu doar să ne gândim la modul pasiv "Vai, săracii!" Ci să ne gândim și făcând ceva pentru oamenii care suferă, însă chiar și așa eu sunt dintre oamenii care cred că viața nu se oprește în loc și că dacă ți-e dată, mai trebuie să o trăiești. Să o explorezi și să te bucuri de ea intens, din orice lucru micuț îți iese în cale, dacă pentru tine Târgul de Crăciun e prilej de bucurie atunci, go!

Tu ai amintit de Târguri pentru că acolo vezi mulțimi care ovaționează și râd, dar adevărul e că ăia sunt doar o bucată din întregul Mapamond, nu ai idee câți alții nu se bucură în ogradele lor sau în Pădure sub alte forme sau alții chiar sub forma celor de la Târg doar că în intimitatea lor, deci dacă e să pui problema așa, toți omuleții de pe Planetă râdem și glumim, viețuim în timp ce o altă bucată de oameni suferă și sunt triști. Asta este viața, nu e egală și dreaptă niciodată, dar chiar și așa tot noi omuleții am găsit să o facem mai bună, mai fascinantă și mai ușoară, măcar cât să nu înebunim. Deci uneori toate aceste momente care par perfecte și fericite poate sunt o altă formă de detașare, de uitare și eliberare. Poate în realitate mai triști și mai nefericiți suntem noi ăștia de la Târg sau noi ăia care îl ascultăm pe Metallica sau pe Salam în propria reședință, cu volumul la maxim și râdem și glumim decât ăia din est care deja au pierdut tot.

| EliLeli a răspuns:

Iac-asa.

| LaviniuA explică (pentru DracuIa):

Ar trebui sa facem prepping.

| T0T a răspuns:

De ce nu te sinucizi? Mai bine decât să stai cu gânduri din astea, fără să faci nimic. Astfel nu le mai stai în cale celor care știu să își trăiască viața.