Nici una!
daca ai un oponent care chiar joaca, nu o sa vezi o victorie niciodata, jocul e mult prea simplu ca cineva sa castige fara un oponent care gandeste
totusi, daca o iei teoretic, ca ai un oponent care nu joaca, numara singur: doua diagonale, si cate 3 orizontale si verticale = 8 posibile
iar asta e din 3 mutari sau nu neaparat
https://www.youtube.com/watch?v=NHWjlCaIrQo
Initial m-am gandit la numarul total de jocuri posibile. Dar asta pare a fi intr-adevar dificil de calculat.
Insa numarul minim de victorii din trei mutari nu pare a fi atat de complicat de stabilit.
Dupa cum a scris si jicaContra poti castiga in 8 moduri de baza: 3 linii+ 3 coloane + 2 diagonale.
Dar pentru fiecare din aceste 8 moduri exista diferite variante posibile in care pot juca.
De exemplu, sa analizam varianta in care castig completand prima linie cu X.
Pot completa acea linie cu X in mai multe moduri. Pot alege sa pun primul X in oricare din cele 3 patratele disponibile, pentru cel de al doilea X mai imi raman doar 2 patratele, iar pentru ultimul X o singura patratica. Deci exista 3*2*1=6 moduri in care pot completa prima linie cu X.
In plus, adversarul poate sa completeze restul de 4 casute ramase cu 2 de O in mai multe moduri.
Poate sa puna primul O in oricare din cele 6 casute goale, in timp ce pentru al doilea O ii mai raman doar 5 casute libere. Deci in total va putea completa cele 6 casute in 6*5=30 moduri.
Toate aceste 6 moduri in care eu pot completa prima linie cu X, combinate cu cele 30 de moduri in care adversarul poate completa casutele cu O, va da un total de 6*30=180 de moduri posibile in care pot castiga jocul completand prima linie.
Dar stim ca exista nu unul ci 8 moduri de baza in care pot castiga.
Ceea ce inseamna ca numarul total de victorii posibile va fi: 8*180=1440 de moduri in care pot castiga jocul din trei mutari.
Asa cum spune si ne'a Jica, nu este posibil sa castigi daca oponentul tau are intentia sa castige.
Practica bate teoria: de cate ori ai putut castiga in joc de X si O cu o persoana care ti-a blocat toate miscarile? Eu de mult prea multe ori: jocul este prea simplu si poate fi anticipat.
Creaza un arbore si o sa vezi. Aveam unul facut pe undeva da nu cred ca-l mai gasesc. E foarte usor cu arbori, vezi grafic cum sta treaba.
Te refereai la cate posibile combinatii exista ca sa câștigi asa, ok ok, exprimate inteligibil domnule Inferno.
Două O-uri, nu 2 de O, exprimati-vă corect
Este numărul total de moduri in care poți câștiga jocul din trei mutari.
Mihai9820 întreabă: