| TristanTzara a întrebat:

O altă problemă de logică:
Un briliant chimist este ucis. Investigatorii află de la vecini că în jurul orei petrecerii crimei doi din nepoții chimistului au venit la acesta acasă dar nu știu care din cei 4 (Alex, Boris, Cosmin și Denis). De asemenea investigațiile arată că oricine ar fi intrat în camera în care s-a produs crima ar fi inhalat o substanță ce i-ar face să spună numai minciuni.
Odată întrebați unde au fost, cei 4 nepoții spun că:
Alex: Eu și Denis l-am ucis.
Boris: Eu l-am ucis.
Cosmin: Am fost împreună cu Alex tot timpul acesta.
Denis: Eram acasă.
Cine e vinovat și cine nu? De asemenea cine spune adevărul? Ambii nepoți care au fost acasă la chimist l-au ucis împreună.

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Cosmin si Denis ar putea fi:
C&D la locul crimei inseamna ca nu am fost cu alex tot timpul si ca nu eram acasa, deci putea fi la locul crimei.

Alex si Denis nu ar putea fi:
Alex ar fi spus adevarul si nu putea spune adevarul fiind la locul crimei

Boris iese din calcul pentru daca ar fi fost la locul crimei ar fi mintit, deci incearca sa acopere.

Dar Cosmin si Alex?

33 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns (pentru TristanTzara):

Eh, aici trebuie să te cred pe cuvânt pe tine și îmi dă un pic "cu virgulă" având în vedere că prima ta reacție la corectura mea a fost "ok, atunci presupune asta" și abia după alte câteva minute, când s-a schimbat în mod surprinzător și întrebarea, mi-ai zis să citesc până la capăt. În fine, baftă cu următoarele problemuțe!

| TristanTzara explică (pentru AnastasiaK):

Serios, ne jucăm cine a spus ce? Suntem cumva la grădiniță?

M-am enervat la răspunsuri pe lângă subiect și am zis "taci și fă!" laughing După care m-am calmat și ți-am explicat că nu e așa cum spui.

O, Doamne! N-am crezut că voi avea vreodată asemenea discuții.

| TristanTzara explică (pentru anonim_4396):

A, bine acum e o problemă de logică pentru că necesită verificarea unor posibilități și negarea prin contradicție etc.
Și tot ce am vrut să vă e dacă se poate deduce ceva numai știind că unii mint.
Mersi de încurajare!