Trăsnetul este o descărcare electrică disruptivă care se produce între nor și pământ.
Protecția împotriva trăsnetului este dată de paratrăsnet, un dispozitiv inventat la jumătatea secolului al XVIII-lea de către Benjamin Franklin. Majoritatea oamenilor loviți de trăsnet sunt surprinși de furtună într-un loc expus sau se află în imediata vecinătate a unui copac lovit de trăsnet.
Fulgerul este un arc electric luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică între nori.
În timp ce observarea fulgerelor este sigură deoarece acestea nu pot răni observatorul, trebuie să ținem cont de faptul că toate tipurile de descărcări electrice au loc în interiorul aceluiași nor de furtună (sau a mai multor nori de același tip) care pot provoca în orice secundă un trăsnet. Așadar, este foarte bine să stăm în interiorul casei noastre dacă vrem să le observăm în siguranță.
Bravo! Vad ca te pricepi la copiat! https://bit.ly/2X79sGz Nu mai bine ii dadeai un link sau spuneai cu vorbele tale?
Toată explicația este deja inclusă în întrebarea ta. Cu ce anume nu ești de acord?!?
Atâta timp cât cel care pune întrebarea primește un răspuns... uneori link-ul se blochează, nu se deschide, nu răspunde sau pur și simplu nu funcționează corect.
Mai mult de atât, după cum a scris și @mihai69, și-a răspuns singură la întrebare, dacă tot a fost deschis subiectul, chiar și eu m-am întrebat ce nu înțelege... Doar am încercat să îi ofer o explicație, copiată, în mare parte, pe înțelesul iei...
Oamenii zic fulger e mai simplu,dar ambele se intampla la fel,cu deosebirea ca astea care lovesc pamantu produc daune.
Deci in ambele cazuri se intampla exact acelasi lucru.
Nu te poate lovi fulgeru zice ea? Am vazut fulgere care au lovit avioane deci daca ai fi fost in acel avion ai fi putut spune ca ai fost lovit de fulger.
Si daca spui ca a lovit fulgeru ceva pe pamant sau ca la trasnit nu-i tot dracu ala?
E vorba numa de o eticheta pentru a face distinctie intre cele care au loc sus si cele care lovesc pamantul, dar eu nu vad de ce le-au zis asa, un singur cuvant ar fi fost ok, fenomenul se desfasoara exact la fel.
Intrebarea e una lingvistica nicidecum una stiintifica, ma gandeam ca poate erai interesat cum au loc aceste fenomene.
Deci intrebarea ta nu prea se incadreaza la categoria asta, zic eu.