| AirănMeidăn a întrebat:

O regula poate incalca o alta?
De exemplu, avem dreptul acela, la propria imagine. Dar apoi avem si regulamentul scolar care uneori (de obicei, de fapt) interzice unele lucruri legate de imaginea proprie. Ma gandeam azi la asta si nu am prea inteles cum stau lucrurile.

7 răspunsuri:
| Croampa a răspuns:

Sincer am auzit recent un paradox de genu' si cine da regulile care se contrazic nu e prea inspirat! happy

| AirănMeidăn explică (pentru Croampa):

Da, dar totusi, m-am gandit si ca atunci cand te hotarasti sa mergi la o anumita scoala, accepti si esti de acord cu regulamentul. Nu esti obligat sa te conformezi regulamentului respectiv, poti pur si simplu pleca in alta parte
totusi, dreptul la o imagine proprie tot e incalcat

| Neberius13 a răspuns:

Imi pare destul de ridicol conceptul, scolile considera ca elevii reprezinta imaginea lor, si de asta le interzic anumite aspecte legate de imaginea lor. Eu unul zic ca-i o dovada de mare ignoranta, atat din partea celor ce au facut regulile astea cat si a celor ce le sustin. Imaginea fizica nu-i ceea ce ar trebui promovat la o scoala.
Revenind la intrebarea ta, din cate stiu eu, exista exceptii la unele reguli, dar sa incalci un drept al oricarui om nu mi se pare ceva normal doar ca sa iti promovezi institutia de rahat.
Eu unul acum in clasa a 12-a am barba, si mi se spune des sa o rad ca cica nu-i in concordanta cu regulile lor, dar nu m-a obligat nimeni, presupun ca fiindca n-au acest drept. Nu mai suntem comunisti sa trebuiasca sa aratam toti la fel.

NOname
| NOname a răspuns:

Da, multe legi/reguli se contrazic între ele.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru AirănMeidăn):

Nu e incalcat niciun drept ca ai semnat cu manuta ta regulamentul de ordine interioara. Daca n-ai semnat tu, sigur au semnat parintii tai in numele tau la sedinta.

| Exilee a răspuns:

Depinde si ce fel de imagine adopta elevul respectiv in functie de tendintele sale influentabile. Regulamentul, de bine de rau, pastreaza ideea de comun, iar cerintele arata si ele niste limite umane si un dreptar pentru comportament.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel putin trei sferturi dintre legile dintr-o tara contravin dreptului primar la libertate.

Dreptul la libertate suna asa: ai dreptul sa faci absolut tot ce vrei atat timp cat actiunile tale nu afecteaza in mod negativ un alt individ.

In realitate lucrurile stau asa: ai dreptul sa faci ce vrei atat timp cat respecti toate legile, regulile si taxele impuse de catre un stat. In mai putine cuvinte, "esti liber, ai dreptul sa faci doar ce iti spunem noi".

Întrebări similare