| T0T a întrebat:

O să dezbat un subiect care s-a mai discutat la această categorie legat de dimensiuni. Credeți că există cea de-a 4-a dimensiune? De ce? Și dacă da, putem spune prin analogie că exisă și o a 5-a, o a 6-a și tot așa, dimensiuni neperceptibile de om? Oare există o ultimă dimensiune? Pe ce se bazează teoriile legate de aceste dimensiuni? Doar niște întrebări pentru reper. Mi-ar plăcea să spuneți tot ce știți despre acest subiect.

Răspuns Câştigător
| Inferno a răspuns:

Intuitia ne spune ca pot exista si alte dimensiuni ce ne sunt inaccesibile. Banuiesc ca ai urmarit filmuletul pe care l-am postat cu cateva intrebari mai jos.
In momentul in care ajungi sa fi constient de existenta celor trei dimensiuni (sa le intelegi matematic) incepi sa suspectezi si existenta altora.

Iar despre dimensiuni se discuta la doua niveluri:

Nivelul matematic:
E vorba de matematica pura.
Dupa cum ii spuneam si lui Sabin:
Algebric este simplu sa creezi o baza de patru versori liniar independenti.
Geometric vorbind e imposibil, deoarece oricum ai trasa cel de al 4-lea versor va fi mereu combinatia liniara a celorlalti.

Vezi si intrebarea lui:

http://www.tpu.ro/......-comun-de/

Deci matematic e posibil sa ai "n" dimensiuni, cu un sistem de axe cu "n" axe.
Asta e partea tare, ca matematica iti permite sa explorezi inaccesibilul.

Nivelul Fizic:
Matematica din fizica (teoria stringurilor /teoria M) care limiteaza dimensiunile la un total de 11 dimensiuni.

Cat despre Toeria M ti-am mai spus ca nu are o baza empirica. Se cam clatina din punctul asta de vedere.

http://www.tpu.ro/......e-i-de-ce/

15 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Nu stiu de unde stii tu ca exista numai 3 "dimesiuni", iar a discuta aici, in numai 3 randuri, despre "dimensiunea" spatiului este practic imposibil.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa cum banuiesti sunt doar niste pareri, nimeni nu cred ca stie ceva despre dimensiuni.Ce se aude pe internet ...nu e prea credibil.Candva regina Japoniei spunea ca am trecut deja in ce-a de a patra dimensiune. Ce stiu eu despre dimensiuni este ca sunt 9 la numar si se zice ca la a noua dimensiune suntem in al noualea cer.Deci fa-ti tu o idee din ce stii,din religie si altele,cum ar fi in al noualea cee, a noua dimensiune. Cine are o idee si o explicatie plauzibila, stiintifica, liber sa comenteze. Dar nu cred ca stie cineva ceva de aceste dimensiuni, or sunt informatii foarte bine ascunse.

| T0T explică (pentru neutrino):

Nu am spus că există numai 3 dimensiuni dar nu percepem mai mult deci nu putem să vorbim decât teoretic, mie mi se pare logic. În plus nu am cerut numai 3 rânduri. Dacă nu știi sau nu ai chef să dai un răspuns abține-te.

| DespreHostel a răspuns:

Sunt inca foarte multe de descoperit si atat de multe necunoscute in cat cine stie daca s-ar putea sa ofere cineva un raspuns pentru intrebarea ta.

| BenWilde a răspuns:

De ce pui astfel de intrebari pe TPU? Crezi ca pe aici isi petrec timpul doctori fizicieni? Ai Google. foloseste-l.

| T0T explică (pentru BenWilde):

Eu vreau să văd și păreri, teorii sunt foarte multe și e logic că le găsești pe toate pe google însă categoria nu a fost pusă în zadar. Oricum cei care sunt în subiect te asigur că pot da explicații mai pe înțelesul tuturor și diferite de ceea ce găsești pe google. Este și o problemă de opinii fiind ceva teoretic deci din punctul meu de vedere își are foarte bine locul în întrebare și de asemenea este o problemă interesantă de dezbătut.

| T0T explică:

E "nepipăibilă" laughing Nu mai minții pisi.

| T0T explică:

laughing Vezi că te prinzi repede? Nu cred că nu te-ai prins de ce "parti fioroase" mai vreau să observ...Îmi place așa fioroasă cum ești grrr.

| Mihaelagirl a răspuns:

Eu cred ca exista, dar cred ca depinde de anumite varialbile si cred ca si oamenii de stiinta mai studiaza acest lucru. Chiar alalteieri seara am discutat cu un coleg despre acest lucuru.

| T0T explică:

Pfooaii dar să vezi ce profesor bun ți-aș fi și cum îți vor veni de la sine. Să vezi ce sunete poți produce...Și cu câtă intensitate...O să te inițiez în aceste lucruri ca nimeni altul și îți voi exploata această latura fioroasă pe care o ai. Vei fii foarte mulțumită!winking

| Suomynore a răspuns:

O sa iti spun parerea mea personala,si nu o sa dezvolt mai mult subiectul,sau sa ma iau cu altii in semantica.
Normal ca sunt mai multe dimensiuni,probabil infinite gandeste-te la ele in modul urmator,cum te-ai gandi la universuri paralele,fiecare act al constiintei tale,creaza un nou TU,diferit de tine,dar acelasi TU,la fel este si cu dimensiunile,daca vorbim de individualism,fiecare alegere pe care o facem ne eleveaza gandirea si logica noastra,si ne face sa invatam si sa ascendem intotdeauna,daca vorbim la modul general,omenirea oricum prin faptele ei colective este intr-un statut de regresie,pentru ca,in primul rand nu este unita,daca vorbim la modul fantasmagoric,drumul care duce catre scopul final a fost undeva manevrat gresit,de aici si atatea intrebari,de aici si "Cine suntem,de ce suntem aici",parerea mea simpla e ca ele exista,si sunt fiinte mult mai dezolvtate decat noi pe dimensiunile superioare,dar si mult sub noi,pentru ca in ciuda rautatii omenirii si prostiei,noi ca si colectiv am facut ceva progrese, ca avem de unde regresa acum.E pur parerea mea stricta, daca cineva intelege ce am vrut sa spun sau nu, e treaba lui, nu voi intra in polemica cu nici un pixel pe internet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmm, te-ai uitat recent la Interstellar? Nu de alta, dar si eu mă gândeam la același lucru după ce l-am văzut laughing.

| T0T explică (pentru anonim_4396):

Nu m-am uitat laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

Ciudat, rar se întâmplă să mă înşel.
Păi eu ţi-l recomand, e bun într-adevăr. După poate îmi spui şi cât de MIND BLOWING e laughing.