| RAY a întrebat:

Oamenii au nevoie sa creada in cineva mai puternic decat ei, intr-o forță absolută la care e posibil orice?

Argumente pro si contra, dau voturi tuturor celor care iti folosesc mintea

8 răspunsuri:
| nao13 a răspuns:

Fiecare om își stabilește nevoile. Și fiecare crede în ceva din diferite motive. Nu e important în ce crezi. Fie el/ea zeu, karma, destin. Important e să crezi în ceva. Să te agăți de ceva care te ține pe drumul tău.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut!
Da, au nevoie. Daca nu ai fost parte la un razboi nu ai de unde sa stii, acolo nu mai exista atei, doar cei ce se roaga si cei ce blesteama.
Sunt momente in viata, chiar daca nu sunt din vina ta, in care credinta in ceva superior si absolut este necesara si instinctuala pentru liniste psihica.
Din punct de vedere crestin, raspunsul este evident.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Scuze ca intervin, dar, cum poti fi crestin la razboi?

| Plato a răspuns (pentru RAY):

Zicand "Doamne ajuta".

| Thecurious a răspuns:

"Oamenii au nevoie sa creada " - Este o generalizare.
Majoritatea simt nevoia de a se raporta la ceva care tinde catre perfectiune. Acest ceva este un absolut ce intruneste toate caracteristicile pozitive. Pentru crestini, este Iisus Cristos -intruchiparea omeneasca a divinitatii.
Scuzati concizia excesiva. Daca ai vrut ceva documentat, te rog sa nu il iei in seama.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Salut!
Fiind obligat.

| Kanpeki a răspuns:

Pai oamenilor le e frica de moarte deci au inventat conceptul de 'viata de dupa moarte'.
Raiul si iadul sunt povesti de speriat copiii. Imi aduc aminte in clasa a doua cum ne povestea profu de religie despre scrasnirea dintilor si alte metode de tortura din iad. Asta mi se pare anormal. E simpla spalare pe creier pentru cei prosti. Si din pacate sunt multi prosti in lumea asta.

| Theo94 a răspuns:

Inainte oamenii nu isi puteau explica diverse fenomene naturale, conceptul de moarte si le-au pus pe seama unor entitati supranaturale si imaginare (si azi se intampla).

Din punct de vedere obiectiv nu (cred ca) au nevoie, desi este o teorie cum ca mai demult religiile au ajutat oamenii sa se stranga in grupuri mari, sa coopereze asa cum au facut ai alte concepte asemanatoare cum ar fi tara, stat, conducatorii isi manipuleaza oamenii sa se duca la razboi pentru tara lor (in afara cand sunt invadati).