Lumea nu te ajuta la greu, de ce sa ajuti tu pe altii? Se poate daca ai timp liber cu un sfat sau un carat de pungi ceva banal dar cu bani nu e indicat, medici buni nu mai sant in tara sistemul e prost lumea e rea.
Depinde.Nu toți oamenii știu că ceea ce consumă le dăunează și dau vina pe metabolismul lor.Dar dacă cer sfaturi și le pun în practică, atunci merita empatie. Dacă acești oameni nu iau în seamă sfaturile atunci își merita soarta și nu merită empatizați, ci ignorați.
Problema e ca multe alimente sunt bombe calorice, si multe au ca scop sa creeze dependenta, se stie ca cu cat o mancare are un gust mai bun cu atat se elibereaza mai multa dopamina in creier ceea ce duce la dependenta, ca dependenta, grasimile sunt numarul 1 urmate de carbo apoi de proteine, se folosesc si alimente cu proteine de proasta calitate pacalind creierul, desi creierul, nu vezi ca intri intr-un magazin si vezi doar dulciuri =bombe calorice, treci usor de 2000 de calorii si uite asa devi obez in timp, eu cred ca si cei grasi au ce invata de la cei slabi si invers, sa mancam sanatos si mai putine calorii
https://forum.softpedia.com/......sanatoase/
va recomand sa cititi asta
Stai linistita, mancarea nu mai este sanatoasa absolut deloc, dar nu suntem atat de fragili incat sa ne imbolnavim instant. Bolile se fac in timp dupa zeci de ani de vicii,, unii pot sa stea sanatosi pana la 80 de ani, avand organismul tare si tot asa.
Mila este ceva uman, ar trebui sa te treaca un astfel de sentiment pentru semenul tau.
Omaneii nu se imblolnavesc ca ar consuma mancaruri si bauturi dubioase.Un produs dubios,ori ce spui tu nu ar fi comestibil,deci nu vad pe careva sa consume produse necomestibile
Faptul ca unia mananca ca porcii,ori isi beau si mintile,aia nu inseamna ca acele produse sunt dubiose,ci ca sunt in exces,orice in exces dauneaza, indiferent cat de dubioase ori bune ar fi.
In mod normal ar trebuie lasati asa, adica singuri, sa se elimine singuri, oamenii aia nu prea merita atentie, aia duc specia in groapa se apuca sa faca si copii si uite asa ne intrebam dupa de ce suntem bolnavi
Hei, tu trebuie să înțelegi un lucru.
Nu există ajutor cu forța.
Dacă un om îți solicită ajutorul, il oferi.
Dacă un om e într-o situație de inconștiență și are nevoie de ajutor, îl ajuți.
Dar dacă un om e conștient și bine mersi, are dreptul la liberul albitru. Are dreptul să aleagă și să hotărască pentru el. Indiferent dacă e bine sau rău. E alegerea lui.
Nu poți interveni tu în forță în viața lui sub pretextul ajutorului, pentru că știi tu ce e mai bine pentru el.
Un nugat cu stafide care are 400 de calorii e ok? https://www.emag.ro/......DZ5T1BBBM/
Nuuuu, ma refeream la altceva. De exemplu cineva obez sufera de diabet si are si probleme cu inima. Chiar daca ar exista inima pentru transplant, eu consider ca n-o merita, si cu diabetul nu-s prietena, deci nu stiu ce complicatii ar putea aparea. Daca ii zici cuiva "vezi ca de la prajeli poti face cancer" si nu inceteaza din a consuma gratare, mici, si se trezeste cu cancer, merita vreo donatie? Sau cei care au nevoie de un rinichi pentru ca au baut numai sucuri despre care i s-a spus ca nu-s sanatoase?
Toti avem vicii si avem si vietile noastre, nu-i datoria mea sa stau cu ochii in patru si sa-i pazesc/controlez pe altii. E greu sa te controlezi pe tine, sa faci tu alegeri sanatoase zi de zi, dar sa-i mai ghidezi si pe altii de parca ar fi copiii tai .
Tine-i un discurs unui fumator despre cat de daunator e viciul asta, ca o sa se uite la tine ca la ultimul om . Oamenii sunt constienti de ce fac, sunt alegerile si riscurile lor, nu ar trebui sa-i pese nimanui.
„Fiecare pasăre pe limba ei piere"
Eu le-as interzice si dreptul de a fi tratati gratis in spitalele de stat.
Mila, in sensul de indurare, prin definitie este acordata celor care nu o merita sau au gresit cu ceva.
Gandeste-te ca unii bolnavi de ciroza, care au baut toata viata, in ultimul stadiu al bolii ajung sa vomite mult sange si au nevoie de trasfuzii multiple pentru a fi repusi pe picioare iar sangele ar putea proveni de la niste tineri care nu au facut nimic rau, au dus o viata cumpatata si sanatoasa si care nu beau, nu fumeaza si fac sport.
Crezi ca daca ar sti unde se duce sangele nu ar mai dona? Eu unul tot as dona daca as putea.
Chiar si medicii de la urgente, ei fac tot posibilul sa resusciteze chiar si un criminal care a fost doborat de gloantele politistilor in timp ce ii ataca (sa fiu sincer eu l-as lasa sa moara).
Dar cred ca ai inteles principiul, daca poti sa faci un bine e recomandat sa-l faci, chiar daca respectiva persoana nu il merita, nu putem evalua in mod obiectiv cine merita si cine nu.
Eu nu donez, ca nu vreau. Cine are sa si-l grijeasca. Acel betiv a distrus psihic cel putin familia lui. Nu merita. Homo sapiens e cea mai jalnica specie pentru ca sunt ajutati cei care nu merita. Bineinteles ca nu stim adevarul intotdeauna, dar cand sunt dovezi 100% sigure ca cineva e responsabil pentru starea lui, desi stia ca un obicei il poate duce in acea situatie, consider ca e corect sa fie lasat sa se descurce. Doctorul doar isi face datoria, asa cum un bancher te fura, pe fata, sau nu.
"daca poti sa faci un bine e recomandat sa-l faci" eh, binele cuiva e intotdeauna raul altcuiva, chiar daca nu stii. Daca un betiv primeste sange, victima unui accident rutier nu primeste, la fel cu listele pentru transplantul de organe. Cineva care si-a imbolnavit un organ ca lucra nu stiu ce nu stiu unde moare pentru ca acel organ merge la cineva care lucra ceva foarte comod si avea timp de vicii.
Sange da, dar nu e compatibil. As dona oricum, ca am observat ca daca am o rana si pierd sange, am pielea apoi fina, "curata". N-o sa ma apuc sa ma tai, si oamenilor nu vreau sa le dau, prefer sa-l arunc. Daca as sti ca merge la cineva nevinovat, da, si nevinovata e doar o victima, un copil cu probleme din nastere nu e, pentru ca plateste greselile parintelui; copilul e prelungirea parintelui, deci parintele cu ceva in plus, ceva ce a luat de la partener, al 2-lea parinte.
O cunostinta mi-a murit recent de ciroza. Avea 65 de ani si n-a baut in viata ei.
E cam nazista ideologia ta.
Oamenii nu sunt capabili sa judece cine e bun si cine e rau, daca cineva a facut o greseala nu trebuie condamnat la moarte fara a mai avea posibilitatea sa traiasca si sa-si indrepte viata.
Oare cum ar fi daca in spitale ar fi niste tribunale unde e judecat fiecare daca merita sa traiasca sau nu?
Cand a fost tragedia de la Colectiv oare era bine sa isi fi pastrat spitalele stocurile de sange pentru cei alti tineri care nu s-au dus sa se distreze si au stat cuminti acasa?
"binele cuiva e intotdeauna raul altcuiva"
Daca un milionar doneaza din surplusul averii sale pentru niste copii nevoiasi ma indoiesc ca i-o fi asa de rau daca ramane cu alte cateva milioane in cont.
Dar revenind la discutia cu interventiile medicale, un barbat poate era neinsurat si nestiind sa gateasca manca doar la fast-food, iar altuia sotia ii gatea in fiecare zi si s-a mentinut sanatos.
Cu ce e mai bun al doilea fata de primul?
Nu mai complic si mai mult exemplul sa spun ca primul poate a ramas vaduv de tanar si cu un copil in grija iar al doilea nu are copii.
Pe cine ai pune primul pe lista de transplanturi?
Ciroza poate fi de mai multe tipuri.
Poate fi alcoolica sau cauzata de un virus hepatic.
Binele milionarului e raul altcuiva, garantat.
Cel neinsurat trebuia sa invete sa isi fiarba macar niste legume, ca sigur a tot auzit ca mancarea de tip fast food nu e sanatoasa deloc. El merita sa plateasca lenea si aroganta "barbatii nu trebuie sa gateasca". Si ce rost are sa donezi un organ cuiva care o sa-l strice cat de repede poate, imbolnavindu-si si copilul, care are oricum o viata grea cu un asa tata?
Celor dragi da, ca am nevoie de ei, dau de la mine, dar sa am un accident si sa imi ia organele pentru altii, nu. Prefer sa car cu mine ceva substanta care le-ar distruge pe toate si daca o sa pot, inainte sa mor o sa o beau.
Tu ai dona sange sau vreun organ cuiva care a omorat pe cineva drag tie?
Nu,desigur ca nu mady, faza e ca poate organele tale pot salva un copil nevinovat, nu ai de unde sa stii, chiar am vazut la stiri datorita unui individ au fost salvat alti 4, practic el va traia prin alti,a oferit viata,nu privi totul in alb,negru,nu toti sunt diabolici, sunt tot felul de cazuri,un om bea ca numai vede un scop,sens in viata asta, eu unu nu as fi de acord ca criminali sa aiba parte de organe,ar merita moartea, criminali, pedofili, violatori, cei care isi face viata un iad sau ipocriti care profita de pe urma ta
Stiu ca fiecare e suma trairilor lui, deci un criminal in serie a trait ceva de e cum e. E si nu e vinovat de actele lui, daaaaar daca e ajutat, o sa continue sa distruga. La fel pedofilul, violatorul. La fel cei care consuma una alta, atat pot, dar daca ii spui ca nu-i bine, chiar vede ca nu-i bine si nu inceteaza...
Dar tu ce ai de esti asa suparata domne? Ma uit pe la raspunsuri aici si rad copios. Puteam sa jur ca citesc raspunsurile unei vegane de pe site. Macar la ea nu ma miram, din mai multe motive. Dar tu?
Ps > "Cineva care si-a imbolnavit un organ ca lucra nu stiu ce nu stiu unde moare pentru ca acel organ merge la cineva care lucra ceva foarte comod si avea timp de vicii." Stupid e putin spus. Sa luam un betiv. Are din start portita inchisa in caz de are nevoie de transplant de ficat. Asa ca nu stiu ce exemplu ai tu in cap dar mie mi-a venit unul imediat in minte. Haios, contrar la ce ai spus tu.
Ps2. Un alt mic exemplu. Ianuarie 2017 am ajuns la spital in Roma. M-au tinut pe hol cam 8 ore pana a putut cineva sa ma vada. Eram doar bolnav, nimic facut intentionat ( droguri, baut etc). Dar era un betiv acolo. Dupa 2 zile ala inca era acolo. Un roman betiv care se plangea ca nimeni nu ii da de mancare. Toti il evitau pentru ca stiau ca era beat de la inceput si nu prea dadeau 2 bani pe el. Asa ca intreb din nou > Ce? Unde ai vazut tu ca doctorii lasa pe aia sanatosi sa dea aia bolnavi din propria lor prostie? Sau ai spus asa dai mai bine. Poate te mangai acum cand zici ca oamenii sunt paraziti. Nu ca ai gresi dar totusi. Nu baga chestii aiurea din burta ca sa dai mai bine in intrebarile tale. E aiurea. Nimeni nu lasa pe accidentat sa ajute pe cel prost (betiv, drogat etc etc etc).
Cand ai doi in fata, o victima si un betiv, stii pe care sa-l ajuti primul, dar daca merge betivul, e singur, primeste tot ce are nevoie, si apoi vine cel nevinovat? Nu e nimic din burta, sunt situatii posibile. Ma indoiesc ca zic doctorii "nu-i dam betivului sange, il lasam sa moara aici ca poate vine unu nevinovat si nu mai avem pentru el".
Am uitat sa raspund la prima parte. ) Nu-s suparata, dar ma enerveaza si streseaza gandul ca sunt rea daca sunt de parere ca asa cum animalele platesc greselile lor, asa trebuie si omul, ce atata ajutat? Cred ca la intrebarea asta am zis de cea cu liniuta si "nu te gandesti ca are copii?". Eu de ce sa ma gandesc daca ea nu se gandeste? Pierd timp pregatindu-mi mancarea pe a 2-a zi, altii isi pun sandwich cu salam si margarina, desi au acelasi salariu ca mine. E mai comod sa faci sandwich. De ce sa imi fie mila de ei daca se imbolnavesc? Daca zic "asa le trebuie", cheama lumea popa sa ma exorcizeze, eventual ma duc fortat la psiholog sau psihiatru, dom'le, ca-s psihopata.
Am ajuns cancer (inmultire neregulata a celulelor (propii) unui organism), si cu cat suntem mai multi, cu atat omoram mai mult. Merg mucoasele alea cu bani si impusca ditamai girafa sau leul. Sa mearga sa omoare girafa strangand-o de gat, si leul spargandu-i moaca. Si de aici nervu nervos cu nervii, da' chill si asa.
Ai omorat totul in mine cu "sitatii posibile ". Madalina in copilarie am fost foarte bolnav pana cand am fost operat si am scapat de toate. Am vazut multe spitale si multi oameni. Crede-ma, cei mai sociabili oameni sunt cei din spital. Pentru ca vor sa uite de probleme lor 2 secunde si vorbesc cu cine apuca (de fapt si cei din avioane sunt foarte sociabili doar ca ei nu au probleme grave pe cap ). AM vazut multe exemple cand cei mai prosti sunt lasati la oparte. ASa ca scuteste-ma pe mine cu "situatii posibile" ale tale. Eu iti vorbesc din experienta si nu prea am vazut asa ceva. Iti inteleg supararea. E bine sa nu dai 2 bani pe altii, mai ales daca isi fac rau singuri. Dar e mai bine sa nu dai 2 bani nici pe cei care te fac "sociopata" ca esti tu mai "rece ". Tot astia "buni la suflet" trec pe langa un mos care s-a impiedicat pe strada. Daca mai ai ceva de spus, iti raspund maine. E o zi foarte importanta azi la Tower of London. Poate majoritatea parazitilor de pe planeta nu stiu dar azi s-au facut 100 de ani de la sfarsitul primului razboi mondial. Nu trebuie sa uitam acei oameni. Ei au murit atunci ca in ziua de azi noname sa isi faca propaganda ei vegana, baba gretta sa imprastie prostie pe site si sa ii faca pe altii prosti aroganti cand ea nu e cu nimic mai buna, tinerii sa dea in depresie ca nu au iubite si iphone xxx si alte chestii.
Ps. Ma uitam la asta zilele trecute. Mi-a placut mult. Poate ti-ar place si tie.
https://www.youtube.com/watch?v=Kibpn9UTGzA
Nu ma intereseaza sa dispara specia, ci sa ne educam sa fim responsabili si sa nu-i mai pupam atata pe cei care nu sunt. Am vazut acum o postare pe Facebook "daca s-ar da un premiu pentru lene, probabil as trimite pe cineva sa-l ia pentru mine". Sau cei cu ajutor social, care ametesc daca se apleaca. Sau cei care fac peste 10 copii si vor bani pentru cresterea lor, si statul o mai si premiaza pe aia, pe mama.
La munca e cald vara. Am cerut un ventilator ca aerul conditionat nu bate pana la mine si l-am primit dupa o luna. M-am mutat cu lucrul si a venit o tanti la locul meu. Folosea ventilatorul. Ii zic sa nu se obisnuiasca pentru ca i-l iau, sa ceara si ea, nuuu, ca ea nu poate lucra fara ventilator, ca e bolnava cu inima. Vine sefa imi zice sa i-l las ca e bolnava si grasa (eu am sub 50 de kg/162 cm). Oky, ma gandeam ca nu mor cateva zile. In sala de mese trec pe langa tanti, imi vine miros de papara si slana prajita, eu aveam cartof nou, fier in coaja, fara sare, rosie si ardei, si paine alba. M-am enervat. Adica eu, sanatoasa, tin regim, si ea bolnava nu. I-am luat ventilatorul. Hopa, i s-a facut rau pe loc ), teatru, s-a apucat de plans si zbierat. Vine apoi si zbiara "să îţ şie ruşine, scrofă ordinară, să îni ajunji urmele!"
Tanti asta si cei ca ea nu merita a doua sansa. A fost la spital si sigur i s-a spus ce nu are voie sa manance.
Ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual. Daca oamenii sunt suficient de dobitoci sa creada in toate mizeriile ce le scot astia pe piata isi merita soarta pe din plin, numai asa mai putem scapa de ei, e valabil si pentru multi useri de pe site-ul asta...
La urma urmei toti putem trece prin asta. avand in vedere ca mai toate produsele consumate din market uri si magazine sunt infestate cu pesticide si tot felul de substante ce fac produsele sa aiba un aspect frumos, dar consumarea lor duce la îmbolnăvirea organismului. din punctul meu de vedere, merita milă, niciun om nu merita o soarta deplorabila, sunt cazuri care stau internate in spital luni intregi si sufera groaznic. mai bine o moarte rapida decat una lenta si dureroasa din toate punctele de vedere
Ficatul te avertiveaza despre ceea ce nu-i place daca esti bolovan si presisti in prostia ta e vina ta
Nu e adevarat, tatal meu si a scos splina acum 4 5 ani si vreau sa preciezez ca are o alimentație foarte sanatoasa. de atunci are probleme cu ficatul, isi face odata la 3 4 luni analize. nu trebuie sa mergi pe ideea asta., spre exemplu sunt persoane care dupa 3 4 ani de fumat au cancer si altii care fumeaza de o viata n au nimic. conteaza mult si reactiile organismului fata cu substantele din jur
E si asta un adevar, nu stiam asta
Si ce daca arata frumos? Nu te imbolnavesti de la primul mar cerat, si nu cred ca te simti bine dupa ce-l mananci. Daca mai mananci pana te imbolnavesti, cine e de vina? Sunt foarte multi oameni care stiu ca se simt rau dupa ce consuma anumite alimente, chiar si naturale, gen carnea de porc, dar iau medicamente si continua cu alimentul respectiv. Persoanele asa au mila pentru ele?
Ai dreptate, dar multi aleg sa reconsume produsul respectiv spre placerea lor.
Raspunzi tu. Nu vad de ce trebuie sa imi fie mila si sa fiu condamnata daca nu imi e, ca asta e baiul, se uita lumea dubios cand zic "asa ii trebuie".
Sau alt exemplu. Una a facut liniuta, sau cum ii zice, si s-a bagat intr-un cap de pod. Cereau unii bani pentru ea ca a ramas paralizata. Daca am zis ca asa ii trebuie si ca nu merita bani, cica "nu te gandesti ca are copii?". Si daca aveam eu vreo 2-3 copii, veneam cu masina pe sensul meu, cu viteza legala si se baga aia in mine? Daca ea si cei ca ea nu se gandesc la altii sau la copiii lor, eu sau noi de ce sa ne gandim? Eu nu sunt de acord nici cu faptul ca e obligatoriu sa acordam primul ajutor tuturor. Ete fâs! Salvez unu ca asta si dupa ce isi ia iar permisul de conducere omoara sau nenoroceste pe cineva. Nu.
Https://steemit.com/......bmlh-r3on0
ce minunat!
Stai linistit ca toti ne imbolnavim usor usor, 90% din alimentele pe care le mancam sunt otrava curata plina de conservanti si alte porcarii