„Tu ai invata ceva de la cei cu care nu esti de acord? Nu invatam de la cei ce, sunt credibili pentru noi?"
Am învățat și voi mai învăța. Vorbește în numele tău. Întrebarea propriu-zisă cred că descrie perfect acest aspect.
Marcu 9:43-44: "Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge."
Gheena nu e nicio moarte. E valea Gheenei. Am explicat aici la ce se referea Isus:
https://www.tpu.ro/......or-si-iad/
„Daca e doar moarte, sa bem sa nincam, sa ne distram, ca totul se termina la mormint. Si atunci, unde e judecata lui Dumnezeu pentru cei nedrepti? Nu e prea usoara simpla moarte?"
E extrem de crud și irațional să spui așa ceva. Adică un chin nesfârșit echivalează niște prostioare trăite într-un interval redus de timp? Eu cred că e evident că nici cei mai psihopați dictatori probabil nu ar face așa ceva. Ceea ce tu promovezi e tortura pentru cei care nu sunt de aceeași părere cu a ta. Exact ce încercai să combați explicând fanatismul. Ipocrizie? Uite un motiv pentru care nu sunteți deloc credibili.
Hitler. Doar niste prostioare? Cit rau a adus in lume, cita suferinta, cita ura, cita distrugere! Pune-le pe toate la un loc, si vei obtine ca dreptate doar iadul vesnic pentru el. Ar fi prea simplu pentru cei ca el sa se sfirseasca totul la moarte.
Mai mult. Totul incepe cu un gind. Care duce la o fapta. Care transforma, daca insisti in ea, un caracter. Caracterul poate fi schimbat aici. Doar aici. Dincolo nu mai poti, traiesti ce ai construit aici. Si la un nivel net superior, pentru ca aici spiritul e inabusit de dorintele trupului si trairile sufletului. Imi place sa zic ca fiecare din noi ne construim propriul iad sau rai. Ai construit rau, dincolo traiesti ce ai construit aici. Nu e vorba numai de fapte si rasplata pentru ele, e vorba de ce devii, ceea ce e mult mai mult decat a face niste prostioare. E raul care iti patrunde fiinta si care te face sa devii ca el. Si chinul e pentru ca omul nu a fost creat pentru rau, caci acolo el nu se va acomoda cu raul, ci raul il va chinui. Un exemplu ar fi coplesitoarea vina ce vine peste cei care fac greseli enorme. Vina ii chinuie, nu pot accepta ceea ce au facut. Aceea e o farima de iad. In iad, cei ajunsi acolo in primul rind vor fi coplesiti de raul facut, si pentru ca face parte din fiinta lor, trebuie sa duca acel rau cu ei vesnic.
„Hitler. Doar niste prostioare? Cit rau a adus in lume, cita suferinta, cita ura, cita distrugere! Pune-le pe toate la un loc, si vei obtine ca dreptate doar iadul vesnic pentru el. Ar fi prea simplu pentru cei ca el sa se sfirseasca totul la moarte. "
Ești răzbunător. Cruzimea ta e comparabilă cu a lui Hitler. Ai fetish-uri de tortură? Sau doar o ură imensă pentru un om? Ce vă învăța religia aia?
„Fiindca ei nu incetau sa-L intrebe, El S-a ridicat in sus si le-a zis: `Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea`." (Ioan 8, 7)
Ești foarte bun la judecat faptele altor oameni și ești bun la dat verdicte cum ar fi chinurile eterne. Dar oare conștientizezi ce zici?
„Mai mult. Totul incepe cu un gind. Care duce la o fapta. Care transforma, daca insisti in ea, un caracter. "
Gândurile tale sunt sadice și pline de ură.
„Si chinul e pentru ca omul nu a fost creat pentru rau, caci acolo el nu se va acomoda cu raul, ci raul il va chinui."
Vorbești fără niciun fel de dovadă Biblică.
Eu bine i-am spus respectivei, voi adăugați interpretări bolnave care nu au treabă cu ce spune în acea carte. Interpretările astea bolnave vin din ură extremă și frustrare. Adică mergeți pe principiul: „Adică eu respect ce îmi zice zeul și ăsta nu? Păi să sufere veșnic!" Puneți etichete și judecați. Sunteți de un extremism fantastic. Naziști, comuniști? Voi dacă ați putea i-ați condamna pe semenii voștri la tortură veșnică, nu la moarte. Nu sunteți diferiți de acei monștri. Doar că vă abțineți să faceți crime doar pentru că totuși v-ați prins că zeul vostru nu e adeptul crimelor făcute de altcineva în afară de el însuși.
„ Vina ii chinuie, nu pot accepta ceea ce au facut. Aceea e o farima de iad. In iad, cei ajunsi acolo in primul rind vor fi coplesiti de raul facut, si pentru ca face parte din fiinta lor, trebuie sa duca acel rau cu ei vesnic."
Una e iadul metaforic trăit aici, alta ce propui - adică un lucru draconic, fără vreo justificare. Oricât ar fi „păcătuit" vreunul, nimic nu se compară cu o tortură veșnică. Dumnezeul vostru cică e iubitor, dar voi când? Dacă ar fi după tine ne-ai arde pe toți apăsând pe un buton, nu? Dar stai, e mai ușor să nu îți asumi responsabilitatea și să o dai unui zeu care nici nu a spus așa ceva.
Nu cred ca circumstantele atenuante pentru gandirea deliranta a unui copil se aplica in cazul tau.
Atat timp cat modul in care te exprimi este surprins cu mare precizie de ICD 11 si DSM V nici nu ar trebui sa se puna problema liberei exprimari.
Este in adevar trist cum toti acesti copii ajung sa traiasca o iluzie grosolana.
Scrijeling in creierul lor cicatrice permanente.
Asa se intampla ca vezi absolventi a 3 facultati care se intorc inapoi cand pisica neagra le trece calea.
Sau antreprenori de mare succes care se tem sa foloseasca numarul 13 in numerotarea contractelor.
Ce traume ai avut în viața? Ce diagnostice? Ai fost cumva copil cu cerințe educaționale speciale? Ești cel mai grav caz de fanatism pe care l-am văzut vreodată
Buna, am vazut conversatiile de mai sus, mi se pare amuzante, desi si eu sustineam ce scrie in biblie, incercasem sa fiu bun cu oameni, dar nimanui nu-i prea pasa de asta, asa ca am ales sa o las mai incet cu bunatatea, ca am zis ca nu merita sa ma strofoc pentru cineva care nici macar nu ma aude, acum poate lumea m-a facut sa fiu asa, cine stie...
Insa eu sa stii ca te apreciez pentru faptul ca spui ca si cum "mai bine alegi sa crezi in ceva bine indiferent daca e adevarat sau nu, pentru ca probabil te gandesti c anul poti stii cu adevarat si alegi sa crezi ca e bine pentru ca asa e mai bine, sa fi pozitiv, si iti dau completa dreptate pentru ca din experienta mea ceea ce alegi tu se numeste INCEREDERE, lucru care foarte putini oameni il mai au astazi unii fata de celialti, ca daca toti sunt stricati ca si merele din cos, unii aleg sa nu credea in binele altora, CHIAR DACA UNII SUNT SI VOR SA FIE BUNI IN ACEL MOMENT, SUNT IGNORATI SI LUATI DE FRAIERI... poftim socitate, facuta tot de noi oamenii niste lucuri slabe...Eu din experenta am ajuns sa descopar lucuri care se regasesc in biblie, o zi faina sa ai
a si nu uita ca oameni sunt mai schimbatori decat orice pentru ca se plictisesc usor si asta i face sa aleaga unoeri sa fie si prosti, iar de acolo vine si mixtura pe care o numim rautate.
Absolut. Mai ales ultima parte. A crede ca ai deja toate raspunsurile nu e doar aroganță ci și prostie pură. Când avansezi în cunoastere iti dai seama de cat de puțin cunoști de fapt.
anonim_4396 întreabă: