| Catrice a întrebat:

Oare ce fel de gelatina foloseau la prăjituri cu un secol în urma?!?

9 răspunsuri:
| Raducons a răspuns:

Cred ca extrageau gelatina din oase de origine animala si apoi dupa ce se inchega o foloseau la prajituri.

| minrest a răspuns:

Gelatina cumparata, obtinuta din oase-ca si acum. Iar cine nu facea destule ca sa isi faca gelatina, si nu putea cumpara, nu facea prajituri la care e nevoie de gelatina.

| NLS a răspuns:

Https://www.historia.ro/......a-jeleului

Metoda traditionala, prin fierberea oaselor de animale, insa nu era folosita la prajituri si torturi, ci mai mult ca aspic sau jeleu.

| darrio2007 a răspuns:

Grăsime animală.

| ziftode a răspuns:

Extract de oase de origine animala
in filmul Victoria and Abdul a fost o scena in care celalalt indian cu care a venit Abdul in Anglia i-a facut barbari pe englezi cand a vazut gelatina prima data

| Adi88 a răspuns:

Din oase, articulatii

| Catrice explică (pentru NLS):

Am găsit zilele trecute într-o carte de bucate de prin anii '30, unde se menționa la o rețetă de prajitura de gelatina.
Asta mi-a stârnit curiozitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fie cheag din stomac de vita, fie razuiau pe interior intestinul gros de porc.

| Steregoi a răspuns:

Aia care se pune in piftie. happy

Întrebări similare