| SERIALS a întrebat:

Oare cum se susține o lucrare de licență?

Răspuns Câştigător
| alex495 a răspuns:

Deci, tu o sa iti faci licenta de 60 de pagini ca orice alt student. O sa ai un indrumator si ala iti zice, faci despre cutare tema. Licenta e un fel de referat mult mai complex ca sa ti faci o idee. Si tu o sa ai licenta in format electronic initial, asa se face, in word ca orice alt document scris electronic, printezi word ul si ca sa fi si mai smecher faci si un power point din word ul ala. La licenta in fata profesorilor tu o sa ti prezinti licenta, nu o sa stai cu cartea aia in mana ca taranul, ci cu telecomanda la video proiector si prezentand ce ai pus tu in power point care este bazat pe licenta fiind putin mai light. Mai usor de,, digerat". Tu ce ai prefera? 60 de pagini cu scris de 10 sau cateva zeci de slide uri cu animatii, clipuri si alte chestii?

10 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

O comisie formata din cativa profesori, inclusiv indrumatorul, iti asculta prezentarea lucrarii, pe care ai predat-o cu ceva timp inainte, si iti pune intrebari. Partea grea nu este prezentarea, ci elaborarea lucrarii.

Bula
| Bula a răspuns:

Sustinerea unei licente se face ca si un examen oral: comisia iti pune diferite intrebari in legatura cu continutul si modul de conceptie /executare al lucrarii scrise, care se sustine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru minrest):

Nici elaborarea lucrarii nu e asa grea in general, ci examenul de licenta laughing

| SERIALS explică (pentru minrest):

Si cum are loc prezentarea? In power point sau fara?

| alex495 a răspuns (pentru SERIALS):

Licenta o ai si in format electronic si printat. O sa i faci gen o carte si pe cartea aia se uita profii si tu din pp prezinti licenta

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Este un examen scris, la sfarsitul facultatii, ala ti se pare greu? Pai e din materia invatata, ai mai dat examene din toata, de ce ar fi greu? Sigur, trebuie sa inveti special pentru el, sunt subiecte de sinteza. Iar lucrarea de licenta este o lucrare originala, bazata pe o bibliografie destul de intinsa, trebuie sa tina cont de stadiul cercetarii in subdomeniul respectiv, deci trebuie sa stii care e stadiul cercetarii, sa fi la zi cu el. Cum sa nu fie greu. Fiecare are tendinta sa o faca cat de grea poate. Tu cunosti lucrarea mai bine decat e nevoie pentru prezentare, odata ce ai elaborat-o, asa ca sa o prezinti nu e greu.

| minrest a răspuns (pentru SERIALS):

Ce powerpoint? E o carte de cca 60 de pagini. Ai predat-o dinainte. Cand te cheama, vii in fata comisiei, care poate fi formata din profesorul indrumator si inca un profesor, prezinti lucrarea pe scurt, linia principala de argumentare, si ei iti pot pune intrebari, una sau doua adesea, iti comunica nota si gata, esti intelectual.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru minrest):

Man, eu vorbesc din punctul meu de vedere. Lucrarea de licenta am avut-o gata din februarie, insa la partea scrisa, din cele 9 materii pentru care a trebuit sa invat, 5 erau la materii mai complexe, cu profesori ciudati si care nu mi-au placut (nici materiile, nici profesorii). Si, ghici ce? La examen, din cele trei subiecte, 2 au fost din alea nasoale. Deci da, la mine examenul scris a fost greu, in timp ce elaborarea lucrarii a fost ceva lejer.

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Da man, normal, profilul conteaza aici cel mai mult.

| SERIALS explică (pentru alex495):

Pai ce sa includa pp-ul ala?