| F3d0x a întrebat:

Oare daca dumnezeu a creat pamantul, atunci cine/ce l-a creat pe dumnezeu.Trebuie sa fi existat cineva/ceva inaintea lui dumnezeu, altfel chestia asta cu creationismul nu are nici o logica.
Acelasi lucru se aplica la teoria big-bang-ului.Nu are cum sa se fi creat materie din absolut nimic apoi sa se creeze o explozie,in cazul in care inainte de big-bang,tot cosmos-ul era un vid, continand nimic.
Pana la urma noi in ce sa mai credem?

8 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

In ce vrei. Se stia pana acum ca nimic nu e dovedit, asa ca, nimic nou.

| RAY a răspuns:

Ce inseamna acel ipotetic creator este ceva subiectiv, fiecare il percepe diferit,lucru observat si pe TPU, fiecare user vede acel creator ca fiind reflectia lui,de asta e greu de spus daca exista vreun creator generalizat care sa existe si care sa corespunda tuturor celor,e practic imposibil asa ceva, am prieteni deisti,panteisti,agnostici,ei cred in natura, in iubirea pentru natura, cred ca cu toti avem datoria asta, cred ca scopul este cunoasterea, sa ne folosim creierul spre a descoperi universul, natura si einstein credea asta si spinoza si darwin si newton cred, personal nu stiu nu pot dovedi ca nu exista sau ca exista, in functie de ceea ce inseamna creator ofer niste procente

cel teist 1%
cel deist 3%
cel panteist 10%

iar legat de big bang =nu stiu ce la cauzat, dar ceva la cauzat

| mihaicelsfant a răspuns:

Daca te gandesti la asta :,, ce l-a creat pe dumnezeu,, ajungi la nebunilaughing e ceva gen, Ce a fost mai întâi, oul sau găinalaughing. unele intrebari nu au un raspuns

| Darkmagic a răspuns (pentru mihaicelsfant):

"Intrebarea" e in "The God delusion".
A ajuns Dawkins "la nebuni"?
Personal, credeam ca lumea a mai evoluat de la Adams, Dawkins si "intrebarile" lor...dar se pare ca m-am inselat.
Cand ii intrebi pe astia, (+ userii cu putina minte de pe TPU) despre "inceputuri"/"cauzalitati", atunci: "Big-Bang nu a avut o cauzalitate!", "Materia nu are niciun scop!", "Viata nu are nici motiv, nici scop!", etc...dar cand vine vorba de un Dumnezeu, "ala trebuie sa aiba o cauza!" laughing
"Deci, cine L-a creat, cine L-a cauzat, cine L-a inceput?"
Dăăă! big grin

Dupa ce Russell a falsificat principiul cauzalitatii, din: "Tot ce are un inceput, are si o cauza suficienta"...in: "Totul are o cauza!", atunci trebuie sa-l parafrazez si eu pe clasicul F3d0x pentru intrebarea: "Userii cu 12 clase "strasnici invatatori" de pe Google, in ce dracului sa mai creada?"

In cele din primul paragraf, sau in cele din cel de-al doilea? big grin

| RAY a răspuns:

Darkmagic care user a afirmat ca big bang nu are o cauza?

| Superior a răspuns:

Consider ca intrebarea "Cine l-a creat pe Dumnezeu" este egala cu "Cine a creat universul". Daca universul este infinit,implicit si Dumnezeu este. Daca incerci sa te gandesti la asa ceva, te va durea capul. Gandeste-te ca noi avem o limita asupra perceptiei. E ca si cum ai pune apa dintr-o sursa de apa infinita intr-un pahar. Paharele ne sunt creierele, iar Dumnezeu e sursa infinita de apa. Timpul, cum spunea Einstein, e o perceptie pur umana.

| relian a răspuns:

Dzeu a fost creat de om, aia e tot laughing.Si tu vii cu ideea asta ca materia a fost creata din nimic? ba mai sunteti? Cine sau unde ai citit tu ca materia, universul a fost creat din nimic? Vorbesc din surse de incredere nu ce spune X si Y pe net.Vina cu fizicianu ala care spune ca aparu din nimic ceva si poate ne arati si nou.

Tu ce sa mai crezi? Pai tul crezi pe Guta manelistu,pe ce spune mai stiu eu ce neinformat de pe net, vad tu p astia ii crezi laughingviata mea,, comora mea, sau ma bate vantu in fata nu am nici un chef de viata, guta volumu 7 laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In starea vremii.
Cam toată treaba asta depinde de interpretare, de capacitatea de înțelegere a fiecăruia și de cunoștințele pe care le deține. Totul e relativ, totul exista și este inexistent in același timp.