| Vali1234gahavjygjaka a întrebat:

Ok, deci mi se intampla foarte des sa am "deja vu"-uri sau chestii de genul asta: imi amintesc ca am mai vazut anumite scene atunci cand le vad, uneori chiar imi amintesc cand le-am vazut. Ce inseamna? E normal? La ce se ajunge?

10 răspunsuri:
| NAT0 a răspuns:

De multe ori deja vu este confundat cu alte fenomene gen: experiente precognitive (senzatia ca stii exact ce urmeaza sa se intample, si chiar se intampla), halucinatii (determinate de boli sau medicamente/droguri), amintiri false (determinate de schizofrenie). Spre deosebire de adevaratul deja vu, care dureaza in jur de 10-30 de secunde, celelalte fenomene pot dura mult mai mult.

(strict copy+paste)

| AlexCristi97 a răspuns:

Eu am perioade in care am multe deja-vu-uri. Nu am gasit un tipar in legatura cu momentul aparitiei acelor perioade (care tin gen o luna, de 2-3 ori pe an). In perioadele cand am deja-vu-uri, cateoadata am deja-vu-uri in bucla (stii cum e filmul Inception? ceva de genul doar ca cu deja-vu-uri) si cateodata in deja-vu stiu ce se va intampla in urmatoarele 5-10 secunde si ce ar raspunde oamenii daca le-as spune ceva.

Răspuns utilizator avertizat
| AlexCristi97 a răspuns (pentru rebornfromfire):

Nu, gen sunt la facultate, am un deja-vu si sunt ca o anumita persoana se va ridica si va merge la cosul de gunoi dupa care se duce la coleg x si se pune langa el.

Cred ca intuitia e altceva si ceea ce simt eu cand am genul ala de deja-vu-uri o trec la ceva extrasenzorial. Nu vad de ce ar fi considerata intuitie faptul ca te intorci la cineva si el e pregatit sa te strige sa iti spuna ceva si tu poti sa ii raspunzi fara sa isi mai deschida gura, iar asta nu cu persone apropiate...

Nu a zis nimeni ca e ceva rau in asta. Stiu de spirit science si stiu si sa sortez informatia laughing exista si destul bullshit pe acolo.
Din punctul asta de vedere, deja-vu-ul este un semn al elevarii constiintei sau activitatii celui de-al 3-lea ochi.
Hai sa nu-i mai facem omului spam pe intrebare laughing daca vrei sa mai vorbim ceva pe subiectul asta, PM me, daca nu o lasam asa.

| larisalari12 a răspuns:

Nu se ajunge la nimic
E normal
Am discutat cu alte persoane și au spus ca și lor li se întâmplă
Stai calm
Mi se întâmplă des
Uneori ma ia cu amețeală
Vb serios