| mastadont a întrebat:

Omul modern trăiește pe pământ de aproximativ 200000 de ani, civilizația pe care o cunoaștem astăzi datează doar cu vreo 6000 de ani în urmă iar industrializarea s-a produs doar de vreo 200 de ani. Și totuși, în acești 200 de ani umanitatea a atins culmi pe care nimeni nu și le putea imagina înainte, tehnologia pe care o deținem azi ar părea curată magie pentru un cetățean din evul mediu, am fi considerați ca niște zei. Luând toate aceste lucruri în considerare, cum credeți că va fi omenirea peste un milion de ani?

43 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Pai tocmai ai spus ca in doar 200 de ani am progresat atat de mult incat tehnologia de astazi nu putea fi nici macar visata in trecut.

Deci luand toate acestea in considerare rezulta ca este un exercitiu complet inutil sa incerci sa-ti imaginezi ce va fi peste un milion de ani.

| mastadont explică (pentru johnnny123):

Nu e chiar inutil, consider că un astfel de exercițiu stimulează imaginația și creativitatea. Tu cum crezi că va arăta omenirea în anul 1002020?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Imprastiata prin toate colturile galaxiei... sau deloc, fiindca ne vom fi comportat ca niste idioti cu o rasa superioara care va fi decis ca e mai bine fara noi. Sau tot deloc, fiindca ne vom fi macelarit intre noi - asta cel mai probabil in urmatorii 20 de ani sau deloc.

| johnnny123 a răspuns (pentru mastadont):

Daca nu schimbam traseul actual, disparuta de vreo 999 900 de ani

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vom zbura cu OZN-uri spre alte planete din Galaxie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viitorul nu aparține omenirii, ci inteligenței artificiale (următorul pas logic al evoluției).
Inteligența artificială se va răspândi în univers, nu omenirea.

| gabicoo a răspuns:

Peste un milion de ani omenirea nu va mai exista! Asta e sigur!

| ILoveCringe4427 a răspuns:

In primul rand citeaza-ti sursele, de ce 200.000 de ani si de ce 6.000 de ani? De unde sti?

In al doilea rand nu am fi niste zei. Totul e cool despre un telefon pana ramai fara baterie, un pistol pana nu mai ai gloante etc.
Tehnologia din prezent e bazata pe faptul ca o putem sustine continuu.
Nimic Godlike about it.

Peste un milion de ani poate sa cada n asteroizi sau explozii solare si sa fim 'puf!' si gata.

Nu ai cum sa prezici. Poate daca iti formulezi intrebarea mai specific.

| Frank51 a răspuns:

Totul este imprevizibil, se poate intampla orice. Se poate să continuăm așa și să colonizăm alte planete, se poate să rămânem la același nivel, sau se poate să involuam datorită altor variabile.

| TheGentleman a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai descris Detroit: Become Human big grin

Bula
| Bula a răspuns:

Omenirea, in asemenea ritm de dezvoltare tehnologica, nu va apuca nici urmatorii 1000 ani, fiindca se va autodistruge.
Chiar si in timpul Razboiului Rece omenirea a fost de cateva ori la pragul distrugerii totale al vietii pe Pamant. Doar cate un pic ne-a salvat, dar este posibil oricand.

| mastadont explică (pentru ILoveCringe4427):

Sursa: https://www.newscientist.com/article/dn9989-timeline-human-evolution/
Nu a zis nimeni să prezici, e doar un exercițiu de imaginație și o opinie personală. Sunt conștient că nimeni nu poate prezice ce se va întâmpla peste 2 ani, nu are rost să vorbim despre un milion.

| mastadont explică (pentru Bula):

Sunt de acord cu tine. Cu cât tehnologia avansează mai mult cu atât ne e mai ușor să ne distrugem definitiv, acesta este reversul medaliei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce informații deții din: "Omul modern trăiește pe pământ de aproximativ 200000 de ani"?
Ce s-a întâmplat mai exact în acei ani înainte de evoluție?
Eu cred ca nu ar trebui sa dezgropam o istorie care nu există! Și care exista doar în imaginația unora.

Pământul este întemeiat de 6000 de ani. Eu nu vad de ce unii spun ca omul a existat de milioane și trilioane de ani. Este o aberație, părerea mea.
Deci înseamnă că înainte de Adam a existat Mougli? =)

Ma rog.

| ILoveCringe4427 a răspuns (pentru mastadont):

Personal nu sunt de acord cu acest timeline. Dar daca esti curios despre scenarii teoretice poti sa te uiti la channelu' asta.

https://youtu.be/dsWfGzxjs0w

Din cate stiu e administrat de un tip de republica. Semi comic.

| mastadont explică (pentru ILoveCringe4427):

Știu că sunt multe scenarii, eu am mers după cel acceptat de majoritate. Mulțumesc pentru canal, o să mă uit când am timp.

| mastadont explică (pentru anonim_4396):

Ce spui tu e o aberație. Pământul există de mult mai mult timp decât 6000 de ani și acest lucru a fost demonstrat de toate ramurile științei. Și știința aduce dovezi palpabile care pot fi reproduse sub toate condițiile. De exemplu, datarea prin izotopii de carbon este precisă tocmai pentru că, izotopul de carbon are o rată de descompunere constantă. Astfel poți calcula cât timp a trecut decând există un anumit schelet de exemplu, pentru că analizezi nivelul descompunerii și faci un exercițiu matematic știind rata de descompunere a izotopilor. Geologia demonstrează zi de zi că pământul nu a fost creat acum 6000 de ani. Cum crezi că s-au format toate peșterile, stalagmitele, stalactitele, munții, etc? Chiar ești dispus să crezi că dumnezeu a modelat toate acestea cu mâna lui ca pe un bulgăre de plastilină?
Eu ți-am adus dovezi în sprijinul teoriei mele. Tu cu ce dovezi credibile vii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mastadont):

Nu sunt deloc credibile teoriile tale. Nu intru în polemica dar eu cu toate dovezile științifice, cred ca întâi "pământul a fost pustiu și gol".
Nu știu ce milion de ani mai așteaptă unii dar eu văd că Apocalipsa se împlinește. Spre exemplu acum suntem la pecetea a IV-a.
E dreptul oricui sa creadă ce vrea! Eu nu cred ca acum ar trebui sa ne adresam injurii pentru ceea ce credem sau nu.
Vom vedea și noi, muritorii, ceea ce s-a ascuns de noi. Ar fi culmea și prostesc sa crezi ca cineva ți-ar putea să-ți explice "începutul" și "sfârșitul". Dumnezeu dar este în măsură să spună asta.

Zi frumoasa va urez!

| mastadont explică (pentru anonim_4396):

E dreptul tău să crezi ce vrei însă dacă împrăștii opiniile tale peste tot atunci trebuie să le și susții, altfel sunt doar vorbe în vânt. Asta e diferența între religie și știință, religia se bazează pe niște vorbe care nu pot fi verificate sau cercetat adevărul din ele pe când știința vine cu dovezi și elemente pe care le putem folosi și putem să le cercetăm și să ne încredințăm de adevăr cu propriile noastre simțuri. Nu cred că are rost să aduci vorba de injurii, eu nu am proferat asemenea cuvinte către tine și nici nu am de gând. Sunt adeptul unei discuții productive nu uneia fără sens.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mastadont):

Ba din contra îmi pari un tip destul de incisiv. Cum adică "împrăștii opiniile tale peste tot atunci trebuie să le și susții, altfel sunt doar vorbe în vânt."?!
Știi ce? Eu nu cred ca ești vreun Nietzsche sau vreun Schiller, asa ca te rog măsoară-ți cuvintele!
Cu asta te-am salutat.

| mastadont explică (pentru anonim_4396):

Atitudine tipică de om îndoctrinat. Când nu are dovezi concludente recurge la portretizarea negativă a celuilalt. Nu mă consider nici Nietzsche și nici alt filosof, sunt doar mastadont, un utilizator anonim de pe TPU care îndrăznește să-și susțină opiniile împotriva celor cu o gândire asemănătoare cu a ta. Am observat că la tipologia oamenilor religioși și îndoctrinați nu le place să le fie contrazise părerile cu argumente solide pentru că ei nu pot veni cu așa ceva și, dacă mă gândesc mai bine, chiar îmi place să discut în contradictoriu cu astfel de oameni, poate cititorii ceilalți se mai luminează și ei puțin și văd dincolo de prejudecăți și se mai deschid la minte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru mastadont):

N-ai decât sa aderi la o astfel de comunitate. Ți-ai ales omul greșit de care sa razi!
Poți adera la martorii lui Iehova.

| mastadont explică (pentru anonim_4396):

Te anunț cu regret că nu sunt membru al nici-unui cult religios și nici nu am de gând să ader la așa ceva. Deși cred într-un creator, nu cred că el impune regulile din biblie creației sale. Singurele reguli care ne sunt impuse sunt legile universului, care nu pot fi încălcatenici dacă am vrea, de exemplu legea gravitației.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Dap, AI nu sunt fiinte, deci de ce ne-ar pasa de ce fac ele dupa ce mor toti oamenii?

A, da, un savant olandez cobeste ca omenirea nu va mai exista peste 100 ani.

| sabin89 a răspuns:

Tragedia e că nicio generaţie nu poate să trăiască şi să vadă descoperiri şi evenimente ce au loc într-o generaţie viitoare. Cât nu şi-ar fi dorit străbunicii noştri să vadă şi ei sfârşitul comunismului în România şi felul cum se vor desfăşura apoi evenimentele! Sau să vadă şi ei un calculator, o tabletă, un telefon mobil! Ce mult ne dorim şi noi să ştim ce va fi peste o sută de ani... Degeaba vor şti ăia, dacă nu ştim şi noi.

| mastadont explică (pentru sabin89):

Sunt total de acord și cred că această dorință inherentă va rămâne cu noi până umanitatea va dispărea sau până vom dobândi imortalitatea corpului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Evolutia apare in urma evenimentelor/fenomenelor drastice (bune sau rele) Am dezvoltat primele societati dupa ce temperatura a crescut favorizand agricultura. Am trecut de la trasuri trade de cai la explorarea spatiului in nici 50 de ani dupa 2 razboaie mondiale. Insa am stagnat putem zice de prin anii 70`.
Sunt de parere ca daca nu intervine vreun fenomen/eveniment care sa ne impinga spre schimbare putem stagna indefinitiv.
1 milion de ani in viitor nu poate fi anticipat, Singurele cali de schimbare este
1. Conflicte internationale -ce e destul de improbabil datorita tehnologiei nucleare ce face ca razboaiele sa fie impractice.
2. Schimbari sociale, de ideologii exista sansa ca o noua ideologie sa apara in viitorul apropiat ce sa duca la schimbare brusca/brutala. dar asta nu va favoriza neaparat evolutia
3. Schimbari climatologice Incalzirea globala/ sau Epoca glaciara ce sa ne duca la o evolutie rapida a tehnologiei pentru a face fata schimbariilor.

| Meme10Memu a răspuns:

Nu poti sa-ti formezi o parere obiectiva bazandu-te pe materie care e ceva in permanenta schimbare sau transformare.

| Meme10Memu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu poti sa te bazezi pe o stiinta care se bazeaza pe observarea materiei care la randul ei este ceva in permanenta transfomare.

| Meme10Memu a răspuns (pentru mastadont):

Vorbim de o evolutie rapida a tehnologiei in doar o 100 de ani. Asadar cei 200 de mii de ani sunt prea multi pentru aparitia speciei umane.