anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pe baza regulilor lui Bill Gates, date special tinerilor din aceasta generatie, ce credeti ca are sa se intample in viitor cu ei? Mai au simtul realitatii adolescentii de astazi?

Răspuns Câştigător
| Zartbitter a răspuns:

În primul rând, acestea nu sunt „regulile lui Bill Gates", ci fac parte dintr-o serie de „reguli" enunțate de scriitorul Charles J. Sykes prin 1996 și care arată cam așa:
http://xqrx.com/......in-school/
Multe dintre ele sunt adunate de pe la alții și grupate aici. Nu sunt toate originale nici măcar pentru Sykes.

Revenind: cred că aceste „reguli" vorbesc despre perspectiva unui adult asupra lumii. De obicei, fiecare generație are tendința să învinovățească alte generații, așa cum copii la grădiniță dau vina pe alți copii, de obicei cei aflați în preajmă, sau cei mai ușor de învinovățit :-)

Una-peste-alta, acest lucru se întâmplă dintotdeauna și lumea a funcționat în continuare.

Ce observăm astăzi este un produs al următorului fenomen: „proștii au curaj, intelectualii au dubii".
Ăsta e un lucru simplu de observat: un om fără simțul realității este mult mai dispus să „iasă la suprafață" făcând prostii pentru că este mult mai dispus să le facă, pe când un om cu simțul realității, catalogat deseori ca intelectual, este mult mai rezervat în a urma acțiuni ce îl pot compromite pe el sau pe cei din jur. Cu alte cuvinte, n-ai să-l vezi pe Andrei Pleșu făcând ce fac cei din Jackass, și cu siguranță nici invers.

Astfel că e normal ca într-o lume inundată de fluxuri de informație să circule povești despre situații și decizii stupide și despre oameni (tineri sau nu) care fac idioțenii. Și evident, nu mă refer doar la lucruri de tip Jackass, ci și la lucruri majore ce țin de încălzirea globală, politica internațională și internă, conflicte militare etc.

Deci nu doar adolescenții sunt cei care nu au simțul realității ci noi vedem și auzim mai multe „poveștiri" despre astfel de lucruri decât despre cele cu un puternic simț al realității.

Părerea mea este că n-ar trebui să ne îngrijorăm despre ce nu fac oamenii, ci ar trebui să ne concentrăm asupra a ceea ce putem face fiecare dintre noi, individiual, sau ca parte a unei echipe, oricât de mici ar fi ea (de la echipa numită „familie" până la cea numită „glob").

10 răspunsuri:
| Zartbitter a răspuns:

Care sunt regulile alea?
Care generație de adolescenți a avut simțul realității?

| MrAngelus a răspuns:

Noi normal ca nu, dar conform celor nascuti in secolul XX, printre care si parintii mei. Ce ne pasa noua ce se intampla in trecut? Ca n-aveau ei ciocolata, hamburgeri, H & M. E vina noastra?

| hunterpainting a răspuns:

Care sunt regulile lui bill gates?

| DamnedShadow a răspuns:

@Zartbitter si b0gdan87, tocmai am pus un link.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Heil Bill Gates! Regulile lui Gates sunt BETON! Din pacate, majoritatea adolescentilor zilelor noastre sunt doar niste automate de cafea. Bagi fisa si-ti da un produs nociv, chiar daca in reclama spune cu totul altceva. Trist, dar adevarat.
P.P. Inca prefer cafeaua la ibricwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde de fiecare individ, o generatie nu e alcatuita din cateva persoane si din mai multe, eu am 22 de ani ma uit la generatia de 9, 10 ani nu e prea bine ca petrec prea mult pe cs, metin si uita de scoala

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Zartbitter):

Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă – obişnuieşte-te cu ideea!
Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!
Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.
Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tăi, încearcă să-ţi despăduchezi propriul dulap.
Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă cu NIMIC din viaţa reală.
Regula nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să "te găseşti". Faci asta în timpul liber.
Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
Regula nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să lucraţi pentru unul dintre ei.

| shadovv a răspuns:

Nu stiu nimic despre aceste reguli si chiar nu imi pasa de parerea lui Bill Gates dar pot sa ti spun adevarul: majoritatea copiilor (adolescentilor daca vrei mai particularizat) vor ajungea ceea ce sunt si acum... niste inculti! Sunt la liceu, nu de mult am iesit din scoala. Vad copii in fiecare zi si pot sa spun ca sunt dezgustat! Acum nu ma intelege gresit... nu sunt nici eu prea cult dar stiu ca nu stiu nimic.

Simtul realitatii? Cred ca nici Bill Gates nu l are!

Dupa ce am scris acestea am citit acele reguli. Destul de interesante dar sunt cam seci si prezinta o tenta de mediocritate.

| DamnedShadow a răspuns:

@shadovv, Da, dar Bill Gates cred ca are dreptul de a-si exprima opinia din moment ce da milioane de dolari pentru dotarea scolilor si al bibliotecilor. Insa este adevarat, chiar asa stau lucrurile... indiferent de modul in care prezinta problema aceasta.