Desigur.
...two can keep a secret If one of them is dead.
http://www.youtube.com/watch?v=HzNFwxsSPwU
Cu mici excepții.
Sincer? in privinta prietenilor decat sa le spui un secret, mai bine ti pentru tinenu sti cum sare iepurele.
Orice secret are un "termen de valabilitate" atata timp cat este stiut de mai multe persoane.
Dar ca sa se pastreze cu adevarat un secret, cel care il stie trebuie sa il uite prin pierderea memoriei sau sa moara.
Secret se poate numi o informatie stiuta doar de o persoana, care nu doreste sa o dezvaluie.
Atata timp cat secretul este dezvaluit unei secunde persoane, sau unui grup intreg, mai mult ca sigur, in timp cineva va da liber informatiei din anumite motive ("scurgeri" de informatii bazate pe un anumit interes sau datorita unei constrangeri).
Buna! e secret doar atunci cand il stii doar tu, odata marturisit, nu mai e un secret
O zi frumoasa sa ai!
N general,atunci ca se pune o intrebare se urmareste :sa-ti lamuresti unele neclaritati; sa pui intr-o situatie favorabila (atunci cand aticipezi ca interlocutorul cunoaste raspunsul),sau defavorabila(in situatia inversa):sa te amuzi,sa astepti ca raspunsurile sa distreze,in lipsa unui alt mijloc. Poate ca mai exista si alte explicatie,dar nu ma chinui sa le gasesc acum. Daca astfe de intrebari,ca cea de mai sus,era pusa la alt capitol si nu la cel de "filosofie",o consideram ca facand parte din "distractie"(punand "."si neindicand alte surse,imi asum paternitatea intelesului pe care o dau cuvantului).I-am cautat sensul "filosofic" si singura explicatie pe care eu,subliniez eu, o gasesc este ca s-a dorit sa se cunoasca daca respondentii cred si intr-o alta lume, nu numai in "lumea asta", cum se afirma in intrebare, in care premizele pastrarii secretelor pot fi altele.
Nici nu stiu de ce ma obosesc sa-ti mai dau un raspuns, dar fie.
Probabil tu nu esti compatibil cu discutii mai complexe si din aceasta cauza preferi sa ramai la filosofii penibile.
Imi explici sensul unei intrebari pe care si un copil de 7 ani o poate intelege. Numai oamenii mediocrii dau un raspuns complex la o intrebare simpla si un raspuns simplu la o intrebare complexa.
In loc sa filosofezi pe tema intrebarii (aici nu e cazul) tu preferi sa filosofezi pe lucruri banale. Ai venit cu aberatiile tale si aici, chiar nu iti e jena, te faci singur de ras.
"cred si intr-o alta lume, nu numai in "lumea asta", "
Alta concluzie patetica, priveste in jurul tau, toti au dat un raspuns clar si toti au inteles ce am vrut sa spun.