Salut!
Cre(s)tinii nu se gandesc la astfel de intrebari.
Dupa ce ca sunt indoctrinati, sunt si ignoranti. Nu are rost sa vorbesti cu ei despre astfel de subiecte, ca nu ajungi nicaieri.
Faza cu diavolul nici nu apare in Bibliei, povestea diavolului este constituita secvential prin interpretari cretine.
Frumoase întrebări găsite pe internet. Le-am mai explicat de atâtea ori, încât presupun că poți găsi un răspuns oriunde, nu ne mai arată cât de inteligent ești tu că ai internet. Dacă chiar ai avea motive să nu crezi, le-ai avea pe ale tale, nu pe ale celorlalți 1000 de atei. Nu e "cool" să fi ateu, și nu pari mai inteligent, îți spun de pe acum. O să vin și eu cu aceeași întrebare ce a fost pusă de un milion de ori: Cum a apărut prima formă de materie în Univers? Aștept răspuns
P.s. recunosc că n-am citit ultimul rând: "Eu sunt agnostic" totuși, pentru a-mi repara greșeala voi răspunde la întrebări. 1: Probabil dacă m-aș fi născut altă religie aș fi crezut în alt zeu, dar dacă renunți la religii și o cauți pe cea mai logică, tot creștinismul ortodox îl vei găsi. Dacă ești nelămurit și vrei să cauți răspunsul printre rânduri, vei vedea că creștinismul nu e chiar atât de ilogic pe cât se pare, mai ales dacă ai habar ce e aia "critică literară" și subînțeles. 2: Lucifer a fost trimis în Iad, deoarece a căzut într-un păcat capital, acela al trufiei. Acesta pur și simplu a fost alungat în Iad, unde datorită faptului că era aproape asemenea lui Dumnezeu, a ajuns să fie cea mai puternică ființă de acolo, nu e literalmente stăpânul Iadului, doar așa l-am interpretat noi. Cât faptele sângeroase din Biblie sunt să ne alate că nu totul e o poveste pentru copii. Mii de oameni au murit pe vremea aceea, pentru păcatele lor, pentru luptele împotriva lui Dumnezeu, pentru interpretarea cuvintelor Domnului și diverse motive. E o prostie să crezi că totul e doar un curcubeu, cu oameni care învie din morți și bolnavi incurabili care se vindecă. În plus, perspectiva ta despre Iad e destul de greșită, multe din descrierile Iadului fiind simbolice, nu literalmente ( da, îmi place acest cuvânt).
"Cum a apărut prima formă de materie în Univers?" - oamenii de stiinta testeaza chiar acum metode prin care materie se poate forma din nimic. Si chiar daca intrebarea asta nu va fi raspunsa de stiinta, in nici un caz nu va fi raspunsa de religie. Crestinismul spune ca pamantul are doar 6000 de ani. Si sunt inca zeci de enunturi ilogice ca cel din urma, de-a lungul Bibliei.
Sa intrebi cum a aparut prima forma de materie in univers, in conditiile in care in biblie scrie ca dumneZEU a creat intai lumina, si mai apoi Soarele...
"Probabil dacă m-aș fi născut altă religie aș fi crezut în alt zeu, dar dacă renunți la religii și o cauți pe cea mai logică, tot creștinismul ortodox îl vei găsi."
De ce cel ortodox, de ce nu cel catolic, sau de ce nu iudaismul ori islamul? Care sunt criteriile pentru care ortodoxia e cea mai buna religie?
M?crin întreabă: