| MajorAsshole a întrebat:

Pentru cei care cred in Dumnezeu (eu unul NU cred):

Dumnezeu e nemuritor, da? El cica nu a avut inceput si nu are nici sfarsit, nu? Bun.
Cum se face ca in majoritatea icoanelor cu Dumnezeu si Iisus, Dumnezeu e desenat ca un om batran?

Răspuns Câştigător
| TorenT a răspuns:

Batranetea reflecta intelepciune.

63 răspunsuri:
| miradoniz a răspuns:

hee hee @MasterOfDisasterhee hee "Dumnezeu e reprezentat ca un batran,acestia inspira incredere, intelepciune, cum au mai spus unii inaintea mea."hee hee ești sigur ca nu era vreun sfânt ceva?

| cristi202 a răspuns:

Daca vrei sa exprimi miscarea, desenezi ceva care se afla intr-o stare de agitatie, daca vrei sa desenezi ceva "rece" e suficient sa desenezi ceva metalic (metalele au o "raceala" a lor), daca vrei sa desenezi frumusetea, desenezi niste flori sau chipul unei femei dragute, iar daca vrei sa desenezi ceva care sa exprime intelepciunea, te gindesti la cei ce o au, la batrini. Nu privi doar la ceea ce se vede. Nu acesta e scopul, scopul e sa vezi dicolo de ceea ce se vede, la cea ce se vrea a fi exprimat prin acea icoana. Eu nu cred in icoane, pentru ca in ziua de azi icoanele exprima prea putin din frumusetea caracterului lui Dumnezeu, si, chiar daca ar exprima, atunci cind ai ajuns sa Il cunosti pe Dumnezeu, ai realiza ca ar exprima prea putin, si niciodata indeajuns, pentru ca un lucru va fi intotdeauna clar - nu poti exprima ceea ce e pur spiritual prin imagini. De aceea a si lasat Dumnezeu a doua porunca din cele 10. Insa incearca, daca te uiti la icoane, sa vezi ce e dincolo de ele, ce vor sa exprime din realitatea lumii spirituale. Atit cit poti.

| EmaS a răspuns:

Hombre
Ce bine ne mai tii tu evidenta.Sigur nu-ti scapa nici unul? Cand ai de gand sa ni te alaturi? Ai numai prieteni crestini peste tot,la locul de munca,pe site, cine stie poate si o,, prietena,, si noi nu stim.

| MasterOfDisaster a răspuns:

@georgiana
ma refeream la unii useriwinking.

am uitat sa scriu.laughing

| SnowBella a răspuns:

NU exista icoane cu Dumnezeu, doar cu Iisus. N`ai sa gasesti in biserici, sau in alte locuri de acest gen, icoane cu Dumnezeu. El este un duh, nu o persoana, si nu s`a aratat niciodata oamenilor. Documenteaza`te inainte sa pui o astfel de intrebare.

| miradoniz a răspuns:

@MasterOfDisaster sorry, m-am repezit sa răspundhee hee

| houyhnhnm a răspuns:

Intrebarea asta e stupida. Nu sunt credincios, dar stiu ca in icoanele ortodoxe nu exista reprezentare a lui Dumnezeu. Si chiar daca prin absurd ar exista si ar fi reprezentat ca un batran, demonstreaza asta ceva? Nu. E doar una din formele pe care le-ar lua divinitatea in imaginatia umana. Ateismul asta vulgar e la fel de stupid ca si crestinismul habotnic.

| wales a răspuns:

1. Cum poți picta pe cineva dacă nu l-ai văzut niciodată?

" Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut." Ioan 1:18.

2. Dumnezeu este duh, nu este din carne ca și noi. El este infinit nu-l poți înghesui într-un corp limitat:

" Dumnezeu este Duh;" Ioan 4:24.

3. Versetul la care se referă Ema:

" Mă uitam la aceste lucruri, până când s-au aşezat nişte scaune de domnie. Şi un Îmbătrânit de zile a şezut jos. Haina Lui era albă ca zăpada, şi părul capului Lui era ca nişte lână curată; scaunul Lui de domnie era ca nişte flăcări de foc, şi roţile lui ca un foc aprins." Daniel 7:9.

Daniel la descris pe Dumnezeu în această viziune așa cum a dorit Dumnezeu pentru a fi înțeles în termenii noștri lumești. În mod normal omul nu poate să vadă un duh. Fenomenul prin care Dumnezeu se arată unor oameni se numește angelofanie, mei exact Dumnezeu se arată sub anumite înfățișări că omul să înțeleagă că este vorba despre El. Nici Isus nu arată așa cum îl vezi în icoane. Icoanele sunt doar imaginația pictorului. Și mai interesant, icoanele nu seamănă între ele.

Pentru Hombre,

Nu am treabă cu mitropolia, în speță cu biserica ortodoxă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum se face ca intrebi si te interesezi de cineva inexistent pentru tine? esti nebun? sau ce?

| MajorAsshole explică:

@cookie Mda, sunt curios in cat timp de la raportare se suspenda un utilizator pentru un astfel de limbaj... sa fie o ora? o zi? o saptamana? hm...

| ColaCola a răspuns:

Auzi,tu chiar crezi ca cineva in primul rand l-a vazut pe Dumnezeu? Nu! Nimeni nu l-a vazut deci clar nu au de unde sa stie cum arata.Normal in religia Crestin-Ortodoxa nici nu ar trebui sa crezi in "chip cioplit"si de aceea nu am inteles de ce ne inchinam la Icoane. Oricum, Dumnezeu EXISTA! Pentru asta vei ajunge in fundul Iadului.Necredinta in Dumnezeu este sigurul pacat care nu se iarta NICIODATA! Ai grija ce vorbesti si ce gandesti si cred ca ti-ar folosi niste "vizite"la biserica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Major,...Dumnezeu este un duh SFINT, tu L-ai vazut vreodata pe Dumnezeu? Sau poate sa spuna cineva ca L-a vazut pe Dumnezeu(tatal)?
Numai bine.

| RobertsoNwsr a răspuns:

CocaCola :
"Normal in religia Crestin-Ortodoxa nici nu ar trebui sa crezi in "chip cioplit"si de aceea nu am inteles de ce ne inchinam la Icoane."
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
Chipul cioplit nu se refera la icoanele din Biserica, ele sunt sfinte si reprezinta istoria in imagini. Daca vrei sa aflii mai multe despre chipul cioplit, trimite-mi PM. Salve!

| Dmesss a răspuns:

Asta e ultima fita a religiilor, ca zeul principal sa nu fie reprezentat in niciun fel.

| venusdoom a răspuns:

Sa incepem asa: ai spus ca nu crezi exista Dumnezeu. oarecum ok.dar crezi ca exista vantul? ( normal pentru ca nu l vezi dar sti ca exista) vis-a-vis la ultima intrebare... oamenii batrani erau considerati cei mai intelepti, si Dumnezeu fiind Tatal, u cum crezi ca ar putea fi reprezentat?

| MajorAsshole explică:

@venusdoom wtf? normal ca exista vant, il simti, nu trebuie sa-l vezi. Hai, acum spune-mi ca tu il simti pe Dumnezeu, c-apoi eu chiar imi dau demisia. Cum ar fi trebuit reprezentat? Nu imi pasa, oricum e doar o poveste bine pusa la punct, asa incat 99% din omenire nu isi da seama ca e totul o mare minciuna.

| dumitracheboom a răspuns:

Iti spun eu de ce. pentru ca Dumnezeu poate sa aiba ori ce chip vrea el poate deveni un sarpe un leu un tigru poate chiar ca un politist big grin si frate tu esti satanist saud e alta religie

| Andr3y_6218 a răspuns:

OK laughing Subiectul asta chiar imi place. In primul rand. @MajorAssiole. nici eu nu cred in Iisus. In Dumnezeu da.adica. intr'o divinitate suprema. Ceva ce ne'a creat. Nu toate aburelile de prin biblie sau etc. laughing cat despre faza cu batranetealaughing intrebarea asta poate avea foarte multe raspunsuri... Dar. hai sa va intreb eu ceva: Daca religia si Dumnezeu inseamna binelelaughing si. puritatea si etc. De ce totul se rezuma la razboi? In apocalipsa scrie ca la sfarsitul veacului o sa fie o mare lupta intre bine si rau [la propriu.adica se bat ingerii cu dracii] laughing Deci Razboi! De ce sunt atatea razboaie crestine? [cruciadele]. laughing de ce? "Crezi in Dumnezeu:X Daca nu crezi.te omor" laughingrolling on the floor Misto. De ce ne cere Dumnezeu sa ne iertam aproapele daca El la prima greseala a lu' Adam s-a maniat si l-a pedepsitlaughing Etc Etc Etc. laughing Am o gramada de idei dar mi'e greu sa le scriu aicilaughing

| IceCreamDoll a răspuns:

Mai lasati-l in pace ori e ateu ori e satanist. Una din doua sigur e! laughing Eu cred in Dumnezeu si voi crede orice s-ar intampla!

| ioana100 a răspuns:

Vrei sa ne convingi sa nu credem si noi? faci un pacat mare,totul depinde de cum au fost si parintii tai,eu una cred in Dumnezeu,avem foarte multe motive sa credem acest lucru,am avut si inca avem o multime de dovezi,minuni facut de mantuitor si alti sfinti/oameni de rand,cum se face ca unii oameni au vazut-o pe Fecioara Maria sau ingerul pazitor? eu cred din tot sufletul, as mintii daca as spune ca nu am avut vreo indoiala cand eram mai mica dar acum sunt convinsa ca exista si ne vegheaza pasii.Ti-as da un sfat sa renunti la aceasta idee, tie o sa-ti para mai tarziu dupa ce o sa ai nevoie de ajutorul Lui(dupa moarte)!

| LolNope a răspuns:

Eu cred ca, Dumnezeu este aratat asa deoarece un om batran este considerat si impune respect.
Este pentru autosugestie, deoarece nimeni nu L-a vazut vreodata pe Dumnezeu.

| MishikiCrisy a răspuns:

Pentru ca el e cel mai batran dintre toti, daca nu are sfarit si inceput, logic nu? Asta a zis si cel mai intelept om care a existat vreodata si asta am zis si eu inainte sa vad raspunsul lui. fundita?laughing

| cryingfortheangels a răspuns:

Sincer si eu mi-am pus aceeasi intrebare laughing (eu sunt ateu)

| alinutzy19 a răspuns:

Daca toate lucrurile s-ar stii viata nu ar mai fi un mister asa ca schimba-ti parerea despre dumnezeu decat in lumea ceaalalta sa ai parte de chin vesnic

| MajorAsshole explică:

Oameni buni, calmati-va, NU exista nici o "lume cealalta".

| denysyk a răspuns:

Pai el a ajuns la o varsta si de acolo in coace nu mai imbatraneste

| iamy a răspuns:

Dumnezeu NU POATE FI NICI DESENAT SI NICI PICTAT! El exista, dar nu exista nimeni care sa-l fi vazut vreodata.Crezi sau nu...e tot ce conteaza!

| fsorin96 a răspuns:

Ma faci sa rad ( cu pofta chiar). Exista icoane cu Dumnezeu? Dumnezeu nu e reprezentat in icoane de Iisus Hristos?

| Naze a răspuns:

Deoarece nu putea sal desene de 14 ani nah...l-a desenat asa deoarece pare mai intelept

| Viviana_8865 a răspuns:

Putin stupida intrebarea ta. Icoanele sunt simple reprezentari ale lui Dumnezeu, si nu tin de faptul ca tu crezi sau nu in El. SI apropo, te rogi la Dumnezeu, icoanele doar fac parte din atmosfera sacra.parerea mea. Oricum, incearca sa mai intrii si intr-o biserica atunci cand ai timp(nici eu nu prea merg), dar eu zic ca o sa te ajute sa vezi altfel lucrurile. Baftawinking