| MajorAsshole a întrebat:

Pentru cei care cred in Dumnezeu (eu unul NU cred):

Dumnezeu e nemuritor, da? El cica nu a avut inceput si nu are nici sfarsit, nu? Bun.
Cum se face ca in majoritatea icoanelor cu Dumnezeu si Iisus, Dumnezeu e desenat ca un om batran?

Răspuns Câştigător
| TorenT a răspuns:

Batranetea reflecta intelepciune.

63 răspunsuri:
| Nicole_5638 a răspuns:

Priveste din ansamblu: omul batran sugereaza cunostinta, intelepciune, un om care a trecut prin multe si e chibzuit. Oricum nu sunt chipurile lor reale, ar fi si culmea, dar imaginea unui om tinerel nu sugereaza ce sugereaza imaginea unui om in varsta.

| Viviana_8865 a răspuns:

Putin stupida intrebarea ta. Icoanele sunt simple reprezentari ale lui Dumnezeu, si nu tin de faptul ca tu crezi sau nu in El. SI apropo, te rogi la Dumnezeu, icoanele doar fac parte din atmosfera sacra.parerea mea. Oricum, incearca sa mai intrii si intr-o biserica atunci cand ai timp(nici eu nu prea merg), dar eu zic ca o sa te ajute sa vezi altfel lucrurile. Baftawinking

| RobertsoNwsr a răspuns:

CocaCola :
"Normal in religia Crestin-Ortodoxa nici nu ar trebui sa crezi in "chip cioplit"si de aceea nu am inteles de ce ne inchinam la Icoane."
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
Chipul cioplit nu se refera la icoanele din Biserica, ele sunt sfinte si reprezinta istoria in imagini. Daca vrei sa aflii mai multe despre chipul cioplit, trimite-mi PM. Salve!

| UrsSulEtDooLcE a răspuns:

Icoanele sunt desenate dupa ce scrie in Biblie.Biblia a fost scrisa de oameni care lau cunoscut pe Mantuitor...Si da batranetea inseamna intelepciune.dar Dumnezeu este desenat asa in icoane pentru ca asa este descrierea facuta de Iisus apostolilor...