| RAY a întrebat:

Pentru crestini numai exista curiozitatea gen cum a aparut universul? Cum a aparut viata pe pamant? Cum a evoluat viata?

O data ce crezi in Dumnezeu adio curiozitati,cunoastere, intrebari sa inteleg, asa e?

Răspuns Câştigător
| Alfred0703 a răspuns:

Crestinii sunt invatati sa creada, nu sa puna intrebari, sa fie curiosi.

40 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Astia-s fanatici, nu doar ''crestini''.

| Rankup a răspuns:

Acum depinde,eu sunt crestin si inca sunt curios de multe lucruri, inca sunt curios despre cum a evoluat viata si cum va evolua in continuare, despre univers ma intreb doar daca mai exista viata si cum e pe alte planete, ce planete mai exista etc., mai ales ce animale/bacteri mai sunt nedescoperite

| RAY explică (pentru Rankup):

Ma bucur

| Darkmagic a răspuns:

O intrebare mai tembela nu am vazut demult pe aici... rolling on the floor
Macar realizezi CE intrebi Ray?
Oare Newton, Pascal, Barrow, Bacon, Pasteur, von Braun, Marconi, Penzias..."NU au mai avut curiozitati", religiosi fiind?
Mai vrei?
Ca iti mai dau o suta de savanti care au avut treaba SI cu religia!
Pana sa ajungi la: "Einstein nu era crestin"... poate realizezi ca evreu fiind, bietul Einstein NU avea cum sa fie crestin, apoi te duci putin pe la Lemaître, calugarul ala de la care Einstein a invatat cum e cu Big-Bang-ul.
Asa, ca fapt divers, daca tot ne dam "cunoscatori", si "intrebam" niste "minunatii". big grin

Spune-mi, user Ray, un ateu care crede ca lantisorul de la gat daruit de nevasta ii aduce noroc, (tot o Credinta e si asta!), nu mai are nici el curiozitati? big grin

"Intrebarea" ta trebuia sa aiba ZERO raspunsuri.
E...incredibila! rolling on the floor

| RAY explică (pentru Darkmagic):

Newton, Pascal, Barrow, Bacon, Pasteur, von Braun, Marconi, Penzias erau deisti, credeau intr o forma de dumnezeu care nu intervine in viata unui om si nu face miracole, minuni, nu raspunde la rugaciuni

| RAY explică (pentru Darkmagic):

Eu nu vorbeam de acel creator deist, panteist si de cel teist, de cand deismul a prins contur a aparut si iluminismul

| Darkmagic a răspuns (pentru RAY):

User Ray, unu la mana, iti dai seama ca ma doare in cot de votul tau eronat. big grin
DOI: Ca pe cei amintiti de mine ii faci tu "deisti"...pentru ca asa iti inchipui tu in mintea ta, asta ma face doar sa nu-ti mai bag din nou in seama stupizeniile vreo 2-3 luni, pana-ti vine din nou mintea la cap.
Daca in capul tau, von Braun sau Arno Penzias aveau in epoca lor treaba cu "Iluminismul", sau ca Newton, Barrow ori Marconi erau deisti ori iluministi... rolling on the floor atunci stimate Ray, trebuie sa te mai duci pe la Scoala.
Incepe cu istoria de-a IV-a!
Daca-mi ingadui un punct, TREI:
Nu te mai da rotund inaintea mea cu wikipedia... daca nu ai scris pe wikipedia.
Eu, am! big grin
Si daca chiar vrei sa inveti ceva istorie, von Braun a fost Lutheran, iar in ceea ce priveste iluminismul, DESCOPERIRILE lui Newton au influentat iluminismul, NU Newton, care era mai mult decat crestin, era teolog, si inca unul mistic!

Daca tu imi arati ca Newton era un reprezentant al iluminismului in Anglia, eu imi sterg contul!
Termini cu tampeniile, sau chiar vrei sa vezi cine dintre noi doi stie mai multa istorie?
Mergi la culcare, iesi trei zile de aici, ascunde-te intr-o gaura!
La asemenea tampenii... rolling on the floor
I-ai facut peste noapte deisti pe astia! rolling on the floor
Ca asa ai vrut tu! rolling on the floor

P.S. Bine'nteles, m-ai blocat.
Atat ai putut si tu...
Cand moare unu de ras la asemenea "intrebari" si la: "Newton = iluminist & von Braun, deist!", ala clar trebuie blocat! rolling on the floor
Si cica Ray, = cult... big grin

| Mclaren12 a răspuns:

Crestinilor li se baga in cap de la nastere ca zeul evreiesc a creat tot. De ce sa aiba astfel de curiozitati? Poate le au doar daca se indoiesc de dogmele cu care au fost indoctrinati.

| RAY explică:

Isi stergi contul?

Figuri importante ale Iluminismului
În Anglia :

David Hume
John Locke
Isaac Newton
Daniel Defoe
Jonathan Swift
În Germania :

Immanuel Kant
Friedrich von Schiller