Da,aceasta e cel mai mare defect al meu.Curiozitatea mereu ma pune în situații dificile, in fine, ultimele curiozități țin de religie, psihic, popularitate.
La mine a fost acum doua zile and am stat doua ore si ceva pe Internet sa caut daca apatozaurul si brontozaurul sunt aceeasi specie si care sunt diferentele dintre ei.
Din pacate, examenele mele nu sunt din asa ceva. Sesiunea ma face sa ating apogeul curiozitatii in toate subiectele posibile, mai putin cele care au legatura cu facultatea.
Nu am o stiinta anume care sa ma pasioneze in mod special si despre care sa imi doresc sa citesc constant. As putea spune ca poate ar fi psihologia, dar stim cu totii ca este o pseudostiinta si nu cred ca va ajunge vreodata la rangul de stiinta. Ar mai fi si antropologia, insa situatia se aplica din nou. Ca stiinta, in adevaratul ei sens al cuvantului ma pasioneaza anatomia.
Insa nu citesc numai pe subiectele astea. De cele mai multe ori aud sau vad o chestie care ma intriga si poate fi aproape orice subiect, de la religie pana la matematica, iar daca ma intriga incep sa ma documentez pe subiectul respectiv. Nu sunt anumite subiecte carora vreau sa le descopar misterele de la bun inceput. Pur si simplu aud sau vad ceva si imi vine in minte "Hmm..interesant. Oare cum functioneaza chestia asta?" si apoi incep sa caut.
Pentru ca nu are argumente si dovezi concrete, precum fizica, chimia, matematica. In psihologie, sociologie, antroppologie, multe dintre teorii nu pot fi demonstrate a fi 100% corecte in toate experimentele. In fizica poti face comparatie cu legea gravitationala unde vezi foarte simplu ca un mar va cadea intotdeauna in jos si cu cat va fi mai greu cu atat va cadea mai repede. Poti observa si face afirmatia concreta ca puterea gravitationala este intotdeauna direct proportionala cu masa obiectului.
In psihologie este imposibil sa fii complet sigur de afirmatiile pe care le faci si lucrurile pe care le descoperi. Nu ai nicio teorie 100% concreta si irefutabila. Da, exista fenomene, teorii bine definite, care s-au dovedit a functiona in cele mai multe cazuri, dar chiar si acelea au probleme, precum stagiile lui Piaget. Insa chiar si cele mai elaborate teorii sunt departe in a putea acoperi toate variabilele si a deveni incontestabile, in mare parte pentru ca exista prea multe variable.
Ai dreptate fiecare e unic, dar exprimentele practice ne ajuta sa intelegem natura umana http://www.raftulcuidei.ro/......spre-sine/
Ultima curiozitate a fost sa vad daca vrea sa intre cineva in clubul meu S.C.U.M.P.O. dar nu vrea Sunt dezamagit, pot sa plang pe umarul tau Ray? Pot?! Pooooot?
Awwee Acum il vrei doar pentru tine stiu eu! Ok fie, eu am pastrat fundita tu poti lua clubul dar sa stii ca pe viitor facem prenuptial :O Happeeh? sau trebuie sa adaug si un organ la persoana 1 ca sa fie totul bine? Geeennn. "Eu sunt ochiul stang a lui WaterDrop.De curand ma uit doar la Doub." ( O.o deloc ciudat )
Um paiii, Milka cu menta siii Kinder pufos si jeleuri in forma de iepurasi siii, oh, hey, am uitat ca suntem pe intrebarea lui RAY. Hey Ray! Ce dulciuri iti plac? Posibil sa nu-i placa.El este persoana careia nu-i plac dulciurile, ca un fel de Grinch numai ca el ar vrea sa fure fetele materialiste si superficiale ca sa nu mai existe :O. Saluta-l si tu, asa este frumos daca tot facem murdarie aici
Eii unicorni! Menta :X. Papam jeleuri atunci. Toate animalutele cu gust de capsuni si lamaie si si alte E-uri vor tipa ingrozite cand raman fara membre dizolvandu-se in cerul gurii. Va fi un armaghedon al lumii din punga de jeleuri si nu ne vom opri pana nu-l exterminam pe toti pana la ultimul
Ma intriga profetiile lui Nostradamus, as vrea sa aflu adevarul istoric despre adevaratul motiv care a dus la deportarea evreilor si desigur ce la determinat cu adevarat pe Hitler... Ei bine, sa devina Hitler, Biblia, Coranul, adevarata provenienta a Universului, diversitatea si evolutia speciilor, spatiul Cosmic, psihicul uman, gandirea, tipuriile de conceptii, creierul. Tot ceea ce tine de perpetuarea speciei umane si animale (pana la imnultirea en-vitro sau clonare).
Ma bucur ca esti curios de atatea lucruri mai rar asa ceva
Si astea sunt doar cateva din curiozitatile mele
Una dintre curiozitatile mele ar fi:daca Tesla si.ar fi pus in aplicatie acea descoperire privind transmiterea energiei electrice pe calea aerului si am fi renuntat la cabluri, pe ce s.ar mai fi asezat ciorile?
Mai am si alte curiozitati!
Daca a descoperit asta de ce nu a si dovedit asta? işi dai seama cată economie era daca ar fi fost posibil asa ceva? ciorile au trăit si inainte de asta
Eh,nu intri in lupta cu marile puteri ale lumii, doar daca vrei sa te lipsesti de carotida.Si s.a lipsit, insa fara rost.Da, adevarat, ciorile au existat si inainte de electrificare, doar ca toti ne obisnuim cu un anumit confort si daca nu.l mai avem-suferim.Si ciorile ar fi suferit.
Ultima mea curiozitate a fost de ce oamenii stau ascunsi in spatele lui "trebuie sa" si nu fac ce isi doresc cu adevarat, ei facand multe chestii care nu le aduc placere. Din nefericire am gasit un raspuns care nu ma prea multumeste sau cel putin nu il pot intelege : e mai usor sa traiesti ca "un om normal" si sa faci ce trebuie sa faci decat sa te lupti incercand sa iti traiesti viata chiar cum ti-ai dori.
Buna,daca te intereseaza ai mai jos un link pentru voluntariat.Grabeste-te, inscrierea se face pana pe 13 iunie.
http://www.ajungemmari.ro/......l-de-vara/
anonim_4396 întreabă:
j1NNNx întreabă: