Da,aceasta e cel mai mare defect al meu.Curiozitatea mereu ma pune în situații dificile, in fine, ultimele curiozități țin de religie, psihic, popularitate.
Eh,nu intri in lupta cu marile puteri ale lumii, doar daca vrei sa te lipsesti de carotida.Si s.a lipsit, insa fara rost.Da, adevarat, ciorile au existat si inainte de electrificare, doar ca toti ne obisnuim cu un anumit confort si daca nu.l mai avem-suferim.Si ciorile ar fi suferit.
Nu am o stiinta anume care sa ma pasioneze in mod special si despre care sa imi doresc sa citesc constant. As putea spune ca poate ar fi psihologia, dar stim cu totii ca este o pseudostiinta si nu cred ca va ajunge vreodata la rangul de stiinta. Ar mai fi si antropologia, insa situatia se aplica din nou. Ca stiinta, in adevaratul ei sens al cuvantului ma pasioneaza anatomia.
Insa nu citesc numai pe subiectele astea. De cele mai multe ori aud sau vad o chestie care ma intriga si poate fi aproape orice subiect, de la religie pana la matematica, iar daca ma intriga incep sa ma documentez pe subiectul respectiv. Nu sunt anumite subiecte carora vreau sa le descopar misterele de la bun inceput. Pur si simplu aud sau vad ceva si imi vine in minte "Hmm..interesant. Oare cum functioneaza chestia asta?" si apoi incep sa caut.
Pentru ca nu are argumente si dovezi concrete, precum fizica, chimia, matematica. In psihologie, sociologie, antroppologie, multe dintre teorii nu pot fi demonstrate a fi 100% corecte in toate experimentele. In fizica poti face comparatie cu legea gravitationala unde vezi foarte simplu ca un mar va cadea intotdeauna in jos si cu cat va fi mai greu cu atat va cadea mai repede. Poti observa si face afirmatia concreta ca puterea gravitationala este intotdeauna direct proportionala cu masa obiectului.
In psihologie este imposibil sa fii complet sigur de afirmatiile pe care le faci si lucrurile pe care le descoperi. Nu ai nicio teorie 100% concreta si irefutabila. Da, exista fenomene, teorii bine definite, care s-au dovedit a functiona in cele mai multe cazuri, dar chiar si acelea au probleme, precum stagiile lui Piaget. Insa chiar si cele mai elaborate teorii sunt departe in a putea acoperi toate variabilele si a deveni incontestabile, in mare parte pentru ca exista prea multe variable.
Ai dreptate fiecare e unic, dar exprimentele practice ne ajuta sa intelegem natura umana http://www.raftulcuidei.ro/......spre-sine/
Ultima mea curiozitate a fost de ce oamenii stau ascunsi in spatele lui "trebuie sa" si nu fac ce isi doresc cu adevarat, ei facand multe chestii care nu le aduc placere. Din nefericire am gasit un raspuns care nu ma prea multumeste sau cel putin nu il pot intelege : e mai usor sa traiesti ca "un om normal" si sa faci ce trebuie sa faci decat sa te lupti incercand sa iti traiesti viata chiar cum ti-ai dori.
anonim_4396 întreabă:
j1NNNx întreabă: