Societatea nu promoveaza asa ceva pentru ca e un exemplu negativ pentru generatiile mai tinere...(desi ar cam trebui rasi de pe suprafata pamantului o parte din ei ca nu fac decat probleme)
Nu e vorba de promovare, ca nici eu nu promovez asa ceva, dar sa gandim rational, oamenii aia nu sunt normali la cap, multi nici macar nu isi percep propia existenta, legea spune omul poate fi pedepsit doar cand comite ceva, dar inainte de a comite ceva trebuie luate masuri
Da,dar dupa ar zice unii ca se fac discriminari si asa mai departe, asa ca ei sunt lasati in pace(doar ca reprezinta un pericol pentru noi)
Cei drept conteaza si de ce boli vorbim ca nu orice boala inseamna ca acel individ e violent, sunt bolii care pot duce la violenta
Nu cred că ai să obții un răspuns serios la întrebarea asta.
Eu te intreb altceva: daca tu ai ajunge in situatia unuia dintre ei, ai mai pune intrebarea?
Si stii ca, oricit de puternic ai fi, viata poate fi oricind suficient de dura incit sa te doboare si sa ajungi si tu la fel?
Schizofrenicii comit infractiuni violente in acelasi procentaj (proportie raportata la numarul lor) ca restul populatiei. Deci schizofrenia nu sporeste caracterul violent al omului. Plus ca schizofrenia se trateaza destul de bine, cu conditia ca bolnavul sa doreasca sa ia medicamentele.
Atunci ce anume determina infractiuni violente? de ce uni sunt violenti si alti pasnici? din cauza empatiei? educatiei? genetici? copii de puscariasi criminali au facut si ei crime?
Sunt si violenti, si pasnici. Depinde cum ii prinzi. Nu pot avea echilibru emotional, sar de la pasivitate totala, cand sunt "pasnici", de fapt pasivi, la un "bum" emotional, mai mult negativ (poate sa fie si pozitiv, cand sunt plini de energie si fac si ei ceva util), si invers. Cam asta e schizofrenia.
Iti spun eu de ce. Pentru ca nu exista o granita exacta si foarte clara intre omul normal si cel bolnav psihic. O lege care elimina bolnavii psihic s-ar transforma fulgerator intr-un instrument de abuz si represiune.
Si apoi? Urmează cei cu handicap fizic? Apoi țiganii, evreii si in final nearienii?
Ba se pot vindeca. Orice boala poate fi tratata prin inducere si programare de energie dar stai linistit ca n-o sa vezi niciodata stiinta actuala studiind asa ceva.
In primul rand,sunt lipsiti de empatie pentru ca nu a avut cine sa i invete ce este aceea,probabil. Da,fata aia si multi altii,bolnavi sau nu,sunt un pericol,insa,daca a omorat un om,asta nu ne da noua dreptul sa facem la fel. Din pacate,victimele mor. Din fericire,chiar exista cazuri de oameni care invata sa se comporte adecvat fie si dupa ce comit asa ceva,se reintegreaza asa cum pot si isi continua viata. E usor sa l omori, e mai greu sa l intelegi. Daca el e o bestie, nu fi si tu una, judecand si criticand! Pentru binele tau, mai bine lasi lucrurile asa cum sunt.