| AvalohAlyn a întrebat:

Poate omul trai fara frica?

18 răspunsuri:
| TroubleInParadise a răspuns:

Da...pentru el insasi este cel mai puternic deci...

| Deny_Denis_2001 a răspuns:

Salut Alyn
In concluzie cu intreabarea ta,este greu de explicat

Nu cred ca exista oameni fara frica,pe acest pamant,oricarui om,este conceputa frica,chiar daca nu se arata la momentul actual

Frica este o activitatea neuronala,care se activeaza in momenta de panica,si de pericol

Corpul Nostru,Apeleaza la systemul locomotor,si Actioneaza fuga, sau atacul corporal(de frica...)

Deci, Nu poti trai fara frica

Fara frica, nu ai mai fi om, ai fi bestie!

Succes

| Munteanu_Mihail_1956 a răspuns:

Dupa parerea mea, omul nu poate si nici nu ar fi bine sa traiasca fara frica. Bineinteles frica trebuie sa se manifeste intre anumite limite. Frica trebuie sa se manifeste atunci cand suntem in situatii periculoase, dar sa nu traim in permanenta cu sentimentul de frica.

| beschin a răspuns:

Nu, deoarece tuturor le e frica de ceva chiar si supereroilor le e frica toti avem acest sentiment...deci nu nu poate trai...asta e opinia mea

| Juanyto_Ionut_1986 a răspuns:

Normal

| GoldenZenith a răspuns:

Doar daca exista o disfuncție a corpului amigdalian. Asta in sens medical.

Din alte puncte de vedere, nu cred. tot exista frica de moarte macar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cred ca exista un om pe acest Pamant caruia sa nu ii fie frica de ceva. Frica este ceva normal

| SilviaDulcik a răspuns:

Citește manga Dragon Head, poate găsești acolo un răspuns.

| RAY a răspuns:

Da,exista astfel de persoane, astia nu simt frica ca centrul frici la ei e mai mic ca la majoritatea, stiinta a descoperit asta fizic in creierele acestor persoane
This new study also raises some deep, almost philosophical questions. If the amgydala-damaged patients usually live a life that’s entirely fear-free, how did they know to describe their feelings during the inhalation as extreme fear or panic? Can we be sure they really felt fear the way that the rest of us do? The researchers have previously reported that S.M. references fear and anxiety appropriately in conversation, and she can recognise fear in others, so perhaps she does have a solid understanding of the concept. Finally, what do these findings say about the neural correlates of the subjective sense of fear and panic? At the very least it seems the amygdala is not necessary for the conscious experience of fear.

https://digest.bps.org.uk/......-amygdala/

aceste personale pur simplu fac lucruri nebunesti, de exemplu sa sara de la o inaltime mare sau fac tot felul de minuni, eu cred ca frica nea ajutat mult, e ca daca as ucide pe cineva si nu mi-ar pasa de nimeni

Bula
| Bula a răspuns:

Da, daca nervii senzoriali nu produc senzatie de durere excesiva in creier.
Oricarui animal sau om ii va fi frica de lucrurile care-i produc dureri intense, la limita insuportabilitatii.
Pana ce individul nu se intalneste cu o asemenea stare, nu cunoaste nici notiunea de frica.
Frica se poate induce si psihic, dar trebuie sa existe referinte in bagajul de cunoastere acumulate anterior de catre individ.

Un exemplu clasic:
Copilului mic degeaba ii spui ca "arde" oala fierbinte, el nu va sti ce inseamna - pana ce nu se frige odata si i se face asocierea cu notiunea "fierbe si "arde".

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Orice om se teme de ceva, frica e un sentiment comum pentru oricine dar unele temeri poti sa le depasesti.

| Skippy223 a răspuns:

Filosofic vorbind, un om fara frica este un om fara constiinta. Un om fara constiinta nu face diferența între periculos si sigur. Sare de pe o cladire pentru ca "de ce nu?"
Din punct de vedere medical, ti s-a explicat. Este o conditie extrem de rara. Si o persoana care sufera de conditia asta si nu e supravegheata are sanse mici sa traiasca. S-a facut un experiment cu o astfel de persoana. I-au aratat niste serpi veninosi, mortali. Curiozitatea o facea sa se apropie de serpi si sa ii atinga, sa ii examineze. Cei de acolo au trebuit sa o oprească de mai multe ori.
In teorie da, omul poate trai fara frica.
In practica? Am fi fost o specie extincta de mult.

| Clorox a răspuns:

Suntem conceputi pentru a ne fi frica, este ca si cum ai zice daca un om poate trai fara oxigen.

| ZiZi_ZDiana_1912 a răspuns:

Sunt oameni cu anumite sindromuri ce ii blocheaza de la a simti anumite sentimente, depinde de zona creierului afectata. Asadar, da, exista oameni fara frica si traiesc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA! Omul poate trai fara frica pentru ca lui Dumnezeu nu ii este frica de nimic. Omul poate trai fara frica cunoscandu-l pe Dumnezeu si tinand cont de toate legile lui pe care le-a implementat si implantat in Univers si in structurile vii. Dumnezeu este izvorul vietii si el poate anula moartea. Omul este creat dupa caracterul lui Dumnezeu. Problema este ca majoritatea oamenilor aleg sa ignore ratiunea din ei si astfel sa nu gaseasca adevarul. Frica de durere exista. DAR durerea a aparut datorita neascultarii de Dumnezeu.

| SG1995 a răspuns:

Teama nu e doar o senzatie, ci e un instinct, iar ca oricare instinct teama sprija ideea de auto-conservare, este natural si de ea depinde supravietuirea noastra, teama, ca si durerea e un rau necesar, deci nu, omul nu poate trai fara temeri.

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

Lipsa frici e caracteristica la psihopati in special.

| JustBlackNoGrey a răspuns:

Poate, dar nu exista asemenea om

Întrebări similare