Nu. materia este energie care vibreaza. Quacii nu se transforma in nimic, cel putin nu s-a demonstrat cum energia se transforma in materie.
Teoria Big Bang ne spune cum au aparut quarcii, apoi protonii si neutronii, fotonii, etc...
Materia este formata din energie, ea fiind in realitate energie.
Nu stim daca acea " particula va fi intr-adevar reala sau va fi doar o bucata dintr-o alta particula insa ce stim cu siguranta e ca intotdeauna se va gasi un savant care va cauta acest lucru.
Oamenii nu stiu nici macar 10% din tot ce ne inconjoara deci poti avea dreptate. dar nu cred ca o sa dormim mai bine sau nu o sa mai fim constipati daca stim asta. sunt mofturi. in loc sa se sfatuiasca toti oamenii in legatura cu incalzirea globala, poluarea... noi vrem sa mergem pe Marte.
Pamantul se va gata la un moment dat, asa ca nu vom avea alta optiune decat drumul spre stele.
Poti sa presupui orice, dar daca nu gasesti o dovada, presupunerea ta e zero...democrit,un filozof grec, a spus ca lucrurile se pot divide pana la un pct.(atomos in gr.), nu la infinit...in prezent se foloseste ideea asta de care s-au agatat toti si s-au gasit si dovezi in chimie
Din câte știu, oamenii de știință au dat de capăt, fiindcă electronii si quark-urile (care formeaza protoni și neutroni) au mărime zero. Nu pot exista particule mai mici de atât, evident.
Cele mai mici ' particule' sunt quarcii, care se gasesc in protoni. In realitate particula este mult spus pentru ca ele sunt doaar niste pachetele de energie.
Energie in sine nu exista, adica energie fara niciun fel de particule. Energia este o functie de stare a unui lucru sau a unei particule. Ea exprima diferenta intre o stare si alta stare.
Putem spune despre o particula ce se misca ca are o energie. Asta este si aici. Mii de particule ce vibreaza.
Cea mai populara ipoteza (care nu e inca fizica deoarece n-a fost dovedita experimental, fiind actualmente doar matematica aplicata) este cea a superstrunelor. Superstrunele trebuiesc concepute ca partoni, similar unor margele foarte fine insirate pe o ata infinit de subtire. Prin modul in care vibreaza superstrunele ar construi toate celelalte particule.
Deci vibratia este constituita din particule de baza si energia/miscarea lor, iar particulele rezultate se deosebesc una de alta doar prin lungimea de unda a vibratiei?
Daca universul e infinit in dimensiuni, e infinit in timp, atunci poate e infinit si in structura/consistenta, fiecare particula fiind creata din alte particule si tot asa
Supersutrune? N-am auzit de asta.
Seamana cu teoria corzilor.
Astia nu au bani sa trimita 2-3 oameni pe marte, nu exista vreo masinarie care are viteza luminii, imi place gandirea ta, esti optimist, Pamantul va fi distrus "cu foc din cer ", asa scrie in biblie, si asa va fi.
Felurile in care omenirea se poate gata sunt multe, poate ar trebui sa te uiti pe Discovery.
Pujina_Mario_2004 întreabă: