| emy a întrebat:

Povestea spune ca a fost o data un om care si-a pedepsit fetita in varsta de 5 ani, pentru ca a risipit o hartie aurie de impachetat, foarte scumpa. Omul statea rau cu banii si a devenit si mai suparat cand a vazut ca fetita a folosit hartia respectiva ca sa decoreze o cutie si sa o puna sub bradul de Craciun.
Cu toate acestea, fetita a adus tatalui ei cadoul in dimineata urmatoare, spunandu-i: "Acesta este pentru tine, taticule!" Tatal a fost rusinat de reactia lui furioasa de cu o zi in urma, dar supararea lui se arata din nou cand a vazut ca, de fapt, cutia era goala. El i-a spus pe un ton raspicat:"Nu stiai, domnisoara, ca atunci cand dai un cadou cuiva, trebuie sa pui ceva in el?" Fetita s-a uitat in sus spre tatal sau, cu lacrimi in ochi, si a zis:"Taticule, cutia nu este goala. Am suflat in ea atatea saruturi pana s-a umplut". Tatal a ramas perplex. In genunchi, si-a imbratisat fetita, rugand-o sa-l ierte pentru supararea lui fara rost.
La scurt timp dupa aceasta, micuta a murit intr-un accident si se spune ca tatal ei a tinut acea cutie aurie langa patul sau tot restul vietii.
Si, de cate ori se simtea descurajat, sau avea de infruntat situatii dificile, deschidea cutia si lua un sarut imaginar, care-i dadea putere.
Fiecare dintre noi primim o cutie aurie cu dragoste neconditionata si saruturi de la copiii nostri, de la familie, de la prieteni. Nu putem avea altceva mai pretios decat asta. E pacat sa nu fim constienti de acest cadou atunci cand ne este daruit...

21 răspunsuri:
| Effy12 a răspuns:

Trist dar adevarat.

| Eille2EtcnupD a răspuns:

Draguta povestea:X... funda?laughing

| teutzikka a răspuns:

Ok uite am inteles povestea este ff induiosatoare dar totusi acesta este un site despre intrebari big grin nu te supi pe mine dar asa este site-ul oricum super povestebroken heart

| LaryA a răspuns:

Foarte frumos dar in acelasi timp foarte trissad

| ilovesluts a răspuns:

Ba frate unii nu aveti ce faceti de cat sa inventati povesti? ti-a bagat maica-ta net.

| emy explică:

@teutzicka: Eu stiu ce zici tu si nu ma supar pe tine, caci stiu ca ai dreptate, dar ce sa fac? Poate ca trebuia sa adaug si o intrebare la aceasta postare, dar... nu m-am gandit. Ce sa fac si eu? Om sunt. Nu ma pot gandi chiar la toate, nu pot sa fac chiar totul perfect. Oricum, mersi ca m-ai atentionat! Te pup si iti doresc toate cele bune!happykiss

| MasterOfDisaster a răspuns:

Cat de adevarat. unele povestioare din astea chiar te fac sa apreciezi ce ai, desi nu ai lucruri materiale.
@ellie99, pe bune, cu ce te ajuta funda aia? ce rost are sa o cersesti? doamne.

| emy explică:

@Iloveslutz:Buna seara!happy In primul rand, nu am inventat-o eu, ci am primit-o de la cineva. In al doilea rand, aceasta poveste transmite un mesaj(pentru cine poate si pentru cine vrea sa-l primeasca). Te pup si iti doresc toate cele bune!happykiss

| hummer24 a răspuns (pentru ilovesluts):

Esti rea

| hummer24 a răspuns (pentru emy):

Merci pentru poveste emywinking

| MeScorpion a răspuns:

Auzi. dragostea nu tine de foame. Cum nici matematica de cald.

| emy explică:

@MeScorion: Cu tot respectul, omul nu are doar stomac, mai are si suflet si sentimente. Daca citesti un pic din psihologie de pe net, iti dai seama ca dragostea, afectiunea, sunt la fel de importante ca si mancarea. Dragostea e pentru suflet(care face parte dim om), iar mancarea, e pentru stomac(care face parte tot din om). Daca nu ma crezi, discuta cu un psiholog, iti va spune acelasi lucru. Ti-ai pus intrebarea: Daca nu ar fi existat dragostea, noi am exista pe pamantul asta(mai ales la cat de buni suntem)? Cred ca iti dai seama la ce ma refer.

| emy explică:

A... "si matematica nu tine de cald". Nu, dar te ajuta sa numeri )banii, te ajuta sa socotesti(de ex. te ajuta sa numeri restul, si de a socoti, pentru a nu fi inselat de vanzatori sau precupeti). Asa ca nu mai vorbiti asa! Dumnezeu a creat totul cu un rost, fiecare lucru isi are rolul lui(chiar, daca, poate, noi nu dne dam seama de asta). Sau consideri ca Dumnezeu a facut tot ce a facut fara rost, a facut asa numai?

| emy explică:

@hummer: Nu ai de ce.happyTe pup si iti doresc toate cele bune!kiss

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se poate mai emy. unii sunt atat de logici si concreti incat robotii sunt mai umani decat ei si mai credinciosi decat ateii.de ce? fiindca astia din urma, nu cred pana nu vad, pana nu dovedesc stiintific si pana nu pipaie. poti sa-i condamni? raman la parerea mea; cine are minte si inima e om.cine are piatra si logica e robot.ba mai mult decat un robot.

| KyraW a răspuns (pentru ilovesluts):

La ce nume frumos ai, nu ma mir ca nu te-a induiosat deloc povestea.Go to sluts and leave stories for those of us that are big, but still have the soul of a child

| emy explică:

Sincer, citind raspunsul tau, ma intreb:de ce esti pe TPU?

| emy explică:

"Sa ma distrez si sa-mi bat joc de aia mai prosti". Dar, dupa parerea ta, cine sunt aia mai prosti? Sau in calitate de ce iti permiti sa faci pe altii prosti? Esti cumva psiholog, si ne-ai facut testul de IQ? Sau tu consideri ca, daca te comporti asa, esti, ai destept? Ei, afla ca nu. Inteligenta nu ti-o pui in valoare batandu-ti joc de altii, ci facnd ceva util, iesind in evidenta cu ceva util, ceva interesant, nu cu chestii de genul asta. Sa stii ca a vorbi urat, a jigni, a-ti bate joc de altii este cel mai usor(poate sa faca asta si un copil de 6 ani), dar este mai greu sa fii cuvincios si sa-i respecti pe altii. In plus, daca nu ai stiut, site-ul acesta a fost creat pentru a le da oamenilor posibilitatea sa se ajute intre ei si sa invete cate ceva, nu sa se distreze si sa-si bata joc de altii. Pentru asta, nu ai de ce sa stai pe TPU, ci trebuie sa mergi inapoi in clasa I, poate ca inveti sa te porti si sa gandesti altfel. Multa bafta si toate cele bune!kiss

| emy explică:

Si ce ar trebui sa faca altii ca sa-ti castige respectul? Sa fie de acord cu tot ce spui tu, sa gandeasca, sa aimta la fel ca tine? Tu ai garantia ca ceea ce spui tu e bine, poti sa dovedesti ca ceea ce spui tu este 100% adevarat? Scuza-ma ca iti spun, dar ai o problema. Daca nu ai sa inveti ca oamenii au pareri diferite si nu ai sa-i accepti faptul ca, asa cum ei te accepta si te respecta cu ideile tale, trebuie ca si tu sa-i respcti si sa le accepti ideile(chiar daca sunt diferite de-ale tale), ai sa suferi foarte mult in viata. Treaba ta. A...si trebuie sa inveti sa folosesti alt limbaj, daca vrei sa fii respectat. Cu limbajul pe care il folosesti acum, risti sa pierzi respectul multor oameni. Si mai cred(la fel ca multi altii) ca un om care se considera superior altora si superdestept, trebuie sa aiba o alta atitudine, sa foloseasca un alt limbaj(mai ales pe un site public). Daca asta crezi despre mine, este strict problema ta.Pa!

| morningstar a răspuns:

Frumoasa povestea. Nu stiu daca este adevarata sau nu, dar sunt multe lucruri de invatat din ea.

| emy explică (pentru morningstar):

Asa este, sunt multe de invatat din ea, dar pentr cine vrea sa invete. Spun asta, deoarece unii useri iau in ras aceasta poveste. Ma rog, e problema fiecaruia.