Cred că am reușit să redefinim liniștea, ne-am adaptat la condițiile actuale de mediu unde multe dintre aceste zgomote nu sunt mai mult decât zgomote de fond sau altfel spus e noua noastră liniște. Cred că în situația asta poți să te întrebi cât de rapid poate omul să se adapteze cu liniștea naturală a lumii și dacă nu cumva pentru om în momentul de față acea liniște reprezintă în sine tot un zgomot. Zgomotul în sine e o perturbație. Un sistem se stabilizează în anumite condiții. Având aceste continue zgomote de fond în mediul în care trăim este clar o caracteristică a mediului (nu mai e ceva imprevizibil, ceva ce în mod obișnuit nu ar trebui să fie acolo, nu mai e zgomot în adevăratul sens). Dacă scoți această caracteristică cred că aduci perturbații sistemului actual deoarece el deja s-a stabilizat în condițiile actuale de mediu. Câți oameni ar mai sta în întuneric ascultând liniștea nopții sau câți oameni ar mai sta într-o pădure fără să pună o manea, ascultând sunetul frunzelor mișcate de vânt? Pentru mulți dintre noi această liniște a devenit un zgomot.
Noi oamenii sarim etape pentru a vedea finalul mai repede. Iar la final vrem etapele inapoi, dar sa treaca timpul cat mai incet
Sfatul parintelui Arsenie Boca pentru romani : trebuie sa fie mai apropiati de natura si de Dumnezeu, sa se opreasca din alergat si agitatie si sa contemple natura.
Bine, ăla e sfatul lui. Al tău care e?
Da, 8 ore pe zi trebuie să alergi să câștigi de mâncare. Lui Boca îi dădeau alții, așa că îi era ușor si să contemple și să dea sfaturi.