Sentimentul ar fi unul superb, mi-as trai viata la maxim cum s-ar zice. Ma mai gandeam, si am observat ca multi si-au pus intrebarea, pana unde se va ajunge cu cedarea libertatii, a drepturilor, in favoarea eficientei si sigurantei. Cautasem mai demult ce inseamna dataism, este un fel de ideologie, o filosofie in care cedezi viata privata in favoarea eficientei. Asa cum spuneai tu, este un troc pe care-l faci. Oare merita? Ma gandeasc ca trebuie sa existe o balanta, dar pana acum se pare ca pragmatismul a invins.
Nu trebuie să merite. Trebuie să crezi că merită. Am citit și văzut diferite variante sf. Însă dacă vom ajunge prea departe cu asta înseamnă că o mare parte din lume a acceptat lucrurile astea cu zâmbetul pe buze. Poate nici nu se va realiza nivelul scăzut de libertate. Sunt destui care și astăzi spun că simt că au libertate deplină și fac tot ceea ce doresc. Dacă libertatea e în cutia lor craniană, nu contează cum va fi realitatea. De aceea zic că s-ar putea vreodată să și trăim un astfel de scenariu utopic. Dacă cineva voia să ne ia libertatea prin forță era cum era prin nazism sau comunism. Însă nu s-au dovedit suficient de eficiente asemenea metode. Eu nu pot să spun ce merită și cât merită într-o lume atât de egoistă. Singurul mod în care poate merita ceva e prin schimbarea naturii umane, ceea ce nu văd cum s-ar întâmpla. Orice animal e egoist. Eram la mare și am văzut cum un pescăruș a prins un peștișor în cioc. Nu putea nici să îl înghită că a fost „fugărit" de un altul cu o agresivitate fantastică și cu o determinare de neclintit.
Liber esti sa faci ce vrei si sa iei orice decizie vrei tu dar sa stii ca in siguranta nu esti pentru ca oamenii si-au pierdut de tot incredera in stat si in politie, prin urmare nu te mai apara nimeni si nimeni nu iti va face dreptate.
Intr-o tara cu 18 milioane de oameni cum e Romania nimanui nu ii pasa de tine indinafara de familia ta (daca ai familie). In tarile cu o populatie mare un singur om nu inseamna nimic esti doar o furnica in fata sistemului si a tuturor.
Presedintele sta bine mersi in scaunul lui confortabil si nici macar nu stie ca noi existam doar daca ne cauta la un click distanta pe Facebook. Deci cam asa sta treaba in lumea in care traim noi acum sec XXI d.Hr.
Lumea in care traim noi e falsa, parsiva, mincinoasa si hoata. Singuri oameni care tin la tine cu adevarat sunt parinti tai (frati mai putin, acum depinde de om) insa de la altul strain nu ai sa vezi niciodata nimic, poate mistouri, jigniri si umilinte DA, dar un sfat sau o vorba buna niciodata.
Vor veni vremuri grele in care oamenii vor ajunge sa realizeze ca lumea in care traiesc e prost conceputa si ca sistemul e o mare bataie de joc la adresa oamenilor si a tuturor.
Apokales, tu stii cand vei fi cu adevarat liber? numai atunci cand vei fi mort, numai atunci vei fi cu adevarat liber pentru ca te vei elibera de toti si de toate. Gata cu sefii, gata cu sistemul de stat, gata cu rata la banca, gata cu minciunile si falsitatea oamenilor, GATA CU TOATE.
VIATA E DE RAHAT.
Daca nu sari cu banul nu te mai apara nimeni ori cine ai fi, e exact jungla curata. E exact ca la spital ai bani ma uit la tine si te salvez nu ai bani atunci ma fac ca nu te vad si te las sa mori pe patul de spital. Cam asa merg lucrurile in capitalism.
Ludovic Orban are paza bine platita care il insoteste mereu pentru ca e parlamentar dar pe tine cine te apara? nimeni.
Poti avea libertate si siguranta in acelasi timp daca primesti o mostenire suficient de mare cat sa iti permita sa traiesti tot restul vietii fara sa mai lucrezi vreodata. Sau, daca nu primesti nicio mostenire, poate iti vine vreo idee de genul celor din articolul https://incredibilia.ro/cum-sa-faci-bani-din-nimic/ pe care s-o pui in practica. Bine, asta este doar un exemplu de articol, se gasesc multe articole de genul asta pe internet. Poti sa te informezi si poate iti vine si tie vreo idee legat de asta pe care s-o si pui in practica. Mie nu mi-a venit inca.